Nu siaip vakar darem cezario salotas ir gaminomes patys padaza: dejau alieju, vorcesterio suakstuka, pipiru, druskos, cesnako ir du 2 min virtus kiausinius. nu tai va, mano pastebejimai: per daug idejau citrinos, tai tada teko suktis is padeties: dar pyliau aliejaus, dadejau cesnako ir dar sauksta majonezo ivariau bei suriuko parmezano:) Kadangi turejom sveciu, tai siaip sake, kad skanu. nors man kazko dar truko...
cezario salotos - vienos megstamiausiu salotu. darau jas ivairiu modifikaciju: su alyvu aliejum, su majonezu, su anciuviais, su vistienos krutinele, su krevetem, su jautienos steiku, su kiausiniais ar be ju.
paskutini karta dariau su krevetem. labai skanu
paskutini karta dariau su krevetem. labai skanu
QUOTE(Bajm @ 2007 01 31, 16:31)
aj ten procedura paprasta kaip 3 kapeikos. aisberga suplesom stambesniais gabalais ar supjaustom kvadrateliais apie 2x2cm. toliau imam hellman's majoneza. as ji maisau per puse su grietinele 10% ar 20% riebumo. man taip skaniau, o ir salotos nebuna tokios sunkios ir sausos. pagal skoni druskos i ta padaziuka. nors as nededu, nes parmezanas pats surokas, tai man surumo uztenka. toliau patarkuojam parmezano "is akies". gali permaisyt, gali ir ne. pries tiekiant, kad neistiztu, uzberiam orkaitej dziovintu batono kubeliu. kadangi dariau su krevetem, tai dar krevetes pakepiau ant alyvu aliejaus su pora skilteliu cesnako, padejau ant popierinio ranksluoscio, kad susigertu taukai, ir dar siltas isdeliojau ant salotu. va ir viskas
QUOTE(Bajm @ 2007 01 31, 16:58)
bandyk, nes neiseit negali. per daug paprasta
As tai darau taip cezario salotas:
Reikes:
1st krutonu
Aisbergo salotu galva
4 riekeles sonines
1 kiausinio trynys
2 skilteles cesnako
1/3 st alyvuogiu aliejaus (extra-virgin)
1/2 st tarkuoto parmezano surio
3 anciuviu file (sumaltos)
2 a.s. Dijon garstyciu
1 a.s. citrinos sulciu
1 a.s. vusterio padazo
1/4 a.s. druskos
1/4 a.s. svieziai maltu pipiru
Sonines riekeles pakepinu iki apskrudimo. Tuo metu, kol sonine kepa, ruosiu padaziuka. Idedu kiausini i verdanti vandeni 1 minutei, po to atskiriu tryni. As visada sioms salotoms naudoju medini inda, tai cesnaka itrinu i indo sieneles. Tada sudedu visus ingredientus i inda, isskyrus sonine, salotas ir krutonus, ir ismaisau (cia taip gaminu padaziuka). Tada ant virsaus dedu stambiai plesytas salotas ir inda gerokai pakratau. Po to ant virsaus uzdedu sonines spirguciu ir krutonu. Skanaus!
Reikes:
1st krutonu
Aisbergo salotu galva
4 riekeles sonines
1 kiausinio trynys
2 skilteles cesnako
1/3 st alyvuogiu aliejaus (extra-virgin)
1/2 st tarkuoto parmezano surio
3 anciuviu file (sumaltos)
2 a.s. Dijon garstyciu
1 a.s. citrinos sulciu
1 a.s. vusterio padazo
1/4 a.s. druskos
1/4 a.s. svieziai maltu pipiru
Sonines riekeles pakepinu iki apskrudimo. Tuo metu, kol sonine kepa, ruosiu padaziuka. Idedu kiausini i verdanti vandeni 1 minutei, po to atskiriu tryni. As visada sioms salotoms naudoju medini inda, tai cesnaka itrinu i indo sieneles. Tada sudedu visus ingredientus i inda, isskyrus sonine, salotas ir krutonus, ir ismaisau (cia taip gaminu padaziuka). Tada ant virsaus dedu stambiai plesytas salotas ir inda gerokai pakratau. Po to ant virsaus uzdedu sonines spirguciu ir krutonu. Skanaus!
Aciu merginos uz receptus siu salotu. Pdariau per gimtadieni, tai buvo pirmas patiekalas kuris isgaravo. Viena moteris net isidojo atskirai i bliudeli ir pasikavojo saldytuve. Sako ryt dienai pusryciam...
Man tai pačios pačiausios Cezario salotos Miesto Sode
O maniškis nesupranta, ko as tuos "lapus" taip dievinu
O maniškis nesupranta, ko as tuos "lapus" taip dievinu
Labai megstu cezario salotas. Taigi pabandziau ir namie pasidaryti biggrin.gif :
Salotu guze (geriausia iceberg'o)
2-3 pomidorai
Rukyta arba kepta vistiena
4-5 riekeles sumustiniu duonos
Krapai
Parmezano suris (as perku jau tarkuota - Dziugo)
Padazui:
garstyciu (su granulemis)
alyvuogiu aliejus
citrina
vorcesterio padazas
Salotas suplesau, supjaustau pomidora, krapus, vistiena. Viska sumaisau.
Supjaustau kubeliais sumustiniu duona, paskrudinu keptuveje mazame kiekyje alyvuogiu aliejaus.
Dedu i lekste salotas, uzbarsau savadarbiais skrebuciais, pabarstau suriu (jo nepagailekit smile.gif )
Didziaja dali padazo sudaro sudaro aliejus, pagal skoni idedu visu kitu ingredientu (padaza sugalvojau pati, nes niekaip nerandu nusipirkti).
Tada uzpilu salotas padazu.
Skanaus!
P.S. Skrebucius deti pries valgant, kad jie nesuslaptu nuo padazo, nes tada ne taip skanu. smile.gif
Salotu guze (geriausia iceberg'o)
2-3 pomidorai
Rukyta arba kepta vistiena
4-5 riekeles sumustiniu duonos
Krapai
Parmezano suris (as perku jau tarkuota - Dziugo)
Padazui:
garstyciu (su granulemis)
alyvuogiu aliejus
citrina
vorcesterio padazas
Salotas suplesau, supjaustau pomidora, krapus, vistiena. Viska sumaisau.
Supjaustau kubeliais sumustiniu duona, paskrudinu keptuveje mazame kiekyje alyvuogiu aliejaus.
Dedu i lekste salotas, uzbarsau savadarbiais skrebuciais, pabarstau suriu (jo nepagailekit smile.gif )
Didziaja dali padazo sudaro sudaro aliejus, pagal skoni idedu visu kitu ingredientu (padaza sugalvojau pati, nes niekaip nerandu nusipirkti).
Tada uzpilu salotas padazu.
Skanaus!
P.S. Skrebucius deti pries valgant, kad jie nesuslaptu nuo padazo, nes tada ne taip skanu. smile.gif
QUOTE(jolitka @ 2007 01 22, 00:52)
Siu salotu receptas toks:
Pomidorai (porcijai 4 skilteles)
Aisbergo ir lietuvisku salotos lygiom dalim
Krutonai (pakepinti formines duonos kubeliai)
Smulkiai sukapoti kiausiniai
Tarkuotas Dziugo suris
Padazas:
Majoneza, alyvu alieju, acta ir trinta cesnaka isplakti mikseriu.
Viska isskyrus kiausinius ir suri sumaisyti su padazu, ant virsaus deti kiausinius ir suri.
Jei salotos su kepta vistiena, tai marinuota file iskepti ant groteliu ir supjaustyta juostelemis deti ant salotu.
SKANAUS!!!
Pomidorai (porcijai 4 skilteles)
Aisbergo ir lietuvisku salotos lygiom dalim
Krutonai (pakepinti formines duonos kubeliai)
Smulkiai sukapoti kiausiniai
Tarkuotas Dziugo suris
Padazas:
Majoneza, alyvu alieju, acta ir trinta cesnaka isplakti mikseriu.
Viska isskyrus kiausinius ir suri sumaisyti su padazu, ant virsaus deti kiausinius ir suri.
Jei salotos su kepta vistiena, tai marinuota file iskepti ant groteliu ir supjaustyta juostelemis deti ant salotu.
SKANAUS!!!
reisk pasigamint butiniausiai
perskaičiau visus receptus ir nesupratau, kaip tą tikrą padažą pasigaminti. Kavineje jis kažkoks baltas būna, ar tai nuo majonezo ar nuo kiaušinių? Čia tiek visokių variantų prirašyta, kad net pasimečiau