Įkraunama...
Įkraunama...

Cezario salotos

Nu siaip vakar darem cezario salotas ir gaminomes patys padaza: dejau alieju, vorcesterio suakstuka, pipiru, druskos, cesnako ir du 2 min virtus kiausinius. nu tai va, mano pastebejimai: per daug idejau citrinos, tai tada teko suktis is padeties: dar pyliau aliejaus, dadejau cesnako ir dar sauksta majonezo ivariau bei suriuko parmezano:) Kadangi turejom sveciu, tai siaip sake, kad skanu. nors man kazko dar truko...
Atsakyti
cezario salotos - vienos megstamiausiu salotu. darau jas ivairiu modifikaciju: su alyvu aliejum, su majonezu, su anciuviais, su vistienos krutinele, su krevetem, su jautienos steiku, su kiausiniais ar be ju.
paskutini karta dariau su krevetem. labai skanu wub.gif
user posted image
Atsakyti
lanaa

parašyk kaip darei? mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Bajm @ 2007 01 31, 16:31)
lanaa

parašyk kaip darei? mirksiukas.gif


aj ten procedura paprasta kaip 3 kapeikos. aisberga suplesom stambesniais gabalais ar supjaustom kvadrateliais apie 2x2cm. toliau imam hellman's majoneza. as ji maisau per puse su grietinele 10% ar 20% riebumo. man taip skaniau, o ir salotos nebuna tokios sunkios ir sausos. pagal skoni druskos i ta padaziuka. nors as nededu, nes parmezanas pats surokas, tai man surumo uztenka. toliau patarkuojam parmezano "is akies". gali permaisyt, gali ir ne. pries tiekiant, kad neistiztu, uzberiam orkaitej dziovintu batono kubeliu. kadangi dariau su krevetem, tai dar krevetes pakepiau ant alyvu aliejaus su pora skilteliu cesnako, padejau ant popierinio ranksluoscio, kad susigertu taukai, ir dar siltas isdeliojau ant salotu. va ir viskas 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lanaa: 31 sausio 2007 - 15:57
seilė tįsta karsta.gif

ačiū, bandysiu aciuks.gif
Atsakyti
QUOTE(Bajm @ 2007 01 31, 16:58)
seilė tįsta  karsta.gif

ačiū, bandysiu aciuks.gif


bandyk, nes neiseit negali. per daug paprasta biggrin.gif
Atsakyti
As tai darau taip cezario salotas:

Reikes:
1st krutonu
Aisbergo salotu galva
4 riekeles sonines
1 kiausinio trynys
2 skilteles cesnako
1/3 st alyvuogiu aliejaus (extra-virgin)
1/2 st tarkuoto parmezano surio
3 anciuviu file (sumaltos)
2 a.s. Dijon garstyciu
1 a.s. citrinos sulciu
1 a.s. vusterio padazo
1/4 a.s. druskos
1/4 a.s. svieziai maltu pipiru

Sonines riekeles pakepinu iki apskrudimo. Tuo metu, kol sonine kepa, ruosiu padaziuka. Idedu kiausini i verdanti vandeni 1 minutei, po to atskiriu tryni. As visada sioms salotoms naudoju medini inda, tai cesnaka itrinu i indo sieneles. Tada sudedu visus ingredientus i inda, isskyrus sonine, salotas ir krutonus, ir ismaisau (cia taip gaminu padaziuka). Tada ant virsaus dedu stambiai plesytas salotas ir inda gerokai pakratau. Po to ant virsaus uzdedu sonines spirguciu ir krutonu. Skanaus! mirksiukas.gif
Atsakyti
Aciu merginos uz receptus siu salotu. 4u.gif Pdariau per gimtadieni, tai buvo pirmas patiekalas kuris isgaravo. thumbup.gif Viena moteris net isidojo atskirai i bliudeli ir pasikavojo saldytuve. Sako ryt dienai pusryciam... lotuliukas.gif
Atsakyti
Man tai pačios pačiausios Cezario salotos Miesto Sode wub.gif
O maniškis nesupranta, ko as tuos "lapus" taip dievinu lotuliukas.gif
Atsakyti
Labai megstu cezario salotas. Taigi pabandziau ir namie pasidaryti biggrin.gif :

Salotu guze (geriausia iceberg'o)
2-3 pomidorai
Rukyta arba kepta vistiena
4-5 riekeles sumustiniu duonos
Krapai
Parmezano suris (as perku jau tarkuota - Dziugo)

Padazui:
garstyciu (su granulemis)
alyvuogiu aliejus
citrina
vorcesterio padazas

Salotas suplesau, supjaustau pomidora, krapus, vistiena. Viska sumaisau.
Supjaustau kubeliais sumustiniu duona, paskrudinu keptuveje mazame kiekyje alyvuogiu aliejaus.
Dedu i lekste salotas, uzbarsau savadarbiais skrebuciais, pabarstau suriu (jo nepagailekit smile.gif )
Didziaja dali padazo sudaro sudaro aliejus, pagal skoni idedu visu kitu ingredientu (padaza sugalvojau pati, nes niekaip nerandu nusipirkti).
Tada uzpilu salotas padazu.
Skanaus!

P.S. Skrebucius deti pries valgant, kad jie nesuslaptu nuo padazo, nes tada ne taip skanu. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jolitka @ 2007 01 22, 00:52)
Siu salotu receptas toks:
Pomidorai (porcijai 4 skilteles)
Aisbergo ir lietuvisku salotos lygiom dalim
Krutonai (pakepinti formines duonos kubeliai)
Smulkiai sukapoti kiausiniai
Tarkuotas Dziugo suris

Padazas:

Majoneza, alyvu alieju, acta ir trinta cesnaka isplakti mikseriu.

Viska isskyrus kiausinius ir suri sumaisyti su padazu, ant virsaus deti kiausinius ir suri.

Jei salotos su kepta vistiena, tai marinuota file iskepti ant groteliu ir supjaustyta juostelemis deti ant salotu.

SKANAUS!!!



reisk pasigamint butiniausiai 4u.gif
Atsakyti
perskaičiau visus receptus ir nesupratau, kaip tą tikrą padažą pasigaminti. Kavineje jis kažkoks baltas būna, ar tai nuo majonezo ar nuo kiaušinių? Čia tiek visokių variantų prirašyta, kad net pasimečiau
Atsakyti