Įkraunama...
Įkraunama...

Savanorių pr.: Viltenė

QUOTE(Mermelada @ 2012 10 31, 17:30)
Aš net nesipiktinu, net nežinau kaip čia pasakyt, gal vienkartinių nosinių dėžutę darželiui nupirkt.  smile.gif

Mes kitoje grupėje, tai auklėtoja tualetinio prašo švelnaus, kad ir vietoj nosinių galėtų naudoti.
Atsakyti
Man aukletoja uzsimine, kad daznai maziukai apsisnargliuoja verkiant, ir kaip tik tuo matu kitu vaiku teveliai vaikus uzmato... Ir tenka joms klausytis, kaip priima sloguojancius vaikus...

Is tiesu ta sloga tikra beda... Vedziau i poliklinika, visi tyrimai geri, ir kraujas, ir slapimas, nieko nesigirdi plauciuose, tik isskyros is nosies, sako, gal alergija, gal kas, jei karscio nera, biuletenio negausi, tai kur deti vaika? Gerai jei daktare duos, o jei ne?
Atsakyti
QUOTE(Meškuolė @ 2012 10 31, 19:32)
Mes kitoje grupėje, tai auklėtoja tualetinio prašo švelnaus, kad ir vietoj nosinių galėtų naudoti.

Manau ir nuo aukletojos priklauso, ar vaikuciui nosi, veiduka pasluostys. Maniskiam sloga alergine, tai paumeja, tai atslugsta. Kai lanke lopseli, nors ir laaaabai mazai, tai rasdavau vaika issitepusiu veidu. Dabar, kai pasikeite aukletoja, dar ne karto neradau issiterliojusio.
Atsakyti
Na mūsiškiui, kaip ir reikėjo tikėtis, prasidėjo sloga irgi. Vieną dieną dar irgi nuėjo į darželį, tai taip pat neradau snarglėto, negaliu dėl šito skųstis.
Gaila tik kad reiks lankymą atidėti, teks pabūti šiek tiek namie. Visi sako, kad pirmi metai sunkiausi darželyje, kol adaptuojasi su visais virusiukais ir nustoja stresuoti vaikas, bet niekaip negaliu susitaikyti, kad ir vėl serga... doh.gif Nežinau, ar čia jis silpnas, ar tik iškentėt šitą etapą reikia...
Atsakyti
Mes kadangi slogos už ligą nelaikom, tai serga kažkur kartą per mėnesį (išskyrus vasarą). O sloga - tai nuolatinis reikalas. Viena baigiasi, kita prasideda, jau nebekreipiam dėmesio.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Meškuolė: 07 lapkričio 2012 - 17:25
Mano vaikas irgi pirmus metus prasirgo - 2 dienos darzelyje, paskui tempera iki 39, 3 savaites namie. Ko tik nedariau, pas kokius tik gydytojus nevedziau, i darzeli po 2 men. neleisdavau, kad tik pasveiktu ir sustipretu. Nepadejo niekas. Sie metai ir panasiai prasidejo. Bet dabar jau 3 savaiteles lanko, aisku buna, kad pakosti, ar pasloguoja, bet matau, kad vaikas zvalus, su nuotaika - ir vedu i darzeli. Kiek lankys, tiek. Bet taip, kaip dariau pernai - tikrai nebesielgsiu. Vaikas pasveiko ir eis i darzeli, jokiu pastiprinimu namuose. Nes ar vienaip, ar kitaip - is ligu, ir slogu neisbris. Jei vaikas imlus, jis turi viskuo persirgti, kad susidarytu imunitetas tam tikriems virusams.
Suprantu mamytes, kuriu vaikuciai daznai serga, tada rankos nusvyra, neviltis apima. Bet reikia tiketi, kad su laiku viskas susitvarkys ir visos bedeles pasimirs.
Stiprybes! smile.gif
Atsakyti
sloga jau ir mūsų negąsdina, jei nėra temperatūros ir i lauką einam, ir į darželį, tik, matyt, polinkis čia - prasideda sloga, tada kokią 3-4 dieną prasideda kosulys, lojantis toks. Jei dar kelis kartus pakosėtų, tai nieko, bet kartais būna, kad ištisai prakosti, tada tokio jau nevesi...
Atsakyti
mes irgi nuo rudens pradejome lankyti si darzeli. sunus atejo is "namu", ir darzelio pries tai lankes nebuvo. Patirrtis realiai nekokia. Jauciu kazkoki kreiva poziuri i mano vaika, o keliu savaiciu begyje buvo padaryti keli ganetinai garsus ir grubus pareiskimai del is esmes juokingu menkniekiu. jau dabar ne tik mano sunui yra stresas eiti i darzeli, bet ir man ji vesti.
suprantu, kad aukletojai su yra sunkiau nei su kitais, jau prie darzelio tvarkos ir savarankiskumo ipratusiais vaikais, bet kazkaip atrodo, kad sios problemeles turetu buti sprendziamos kitais budais. kitas dalykas - keistai atrodo ir tai, kad vaikas ir kieme vasara ir vaiku kambariuose prekybcentruose susiranda sau draugu, bendrauja keliomis kalbomis, o cia - nuolat vienisas, ir skundziasi, kad su juo niekas nenori draugauti. butent sia priezasti ir mini kai aiskina, kodel nenori ten eiti.
nesakau, kad jis auksinis berniukas, turi ir charakteri, ir savo "tarakonu", bet ne daugiau kaip kiti sio amziaus vaikai.
jau bepradedu galvoti, kad gal geriau ji visai nevesti, bet vien mazo brolio kompanija namuose vistik ne tai ko jam dabar reikia.
visai nebezinau ka daryti.....
Atsakyti
QUOTE(T'Nova @ 2012 11 20, 12:22)
mes irgi nuo rudens pradejome lankyti si darzeli. sunus atejo is "namu", ir darzelio pries tai lankes nebuvo. Patirrtis realiai nekokia. Jauciu kazkoki kreiva poziuri i mano vaika, o keliu savaiciu begyje buvo padaryti keli ganetinai garsus ir grubus pareiskimai  del is esmes juokingu menkniekiu. jau dabar ne tik mano sunui yra stresas eiti i darzeli, bet ir man ji vesti.
suprantu, kad aukletojai su yra sunkiau nei su kitais, jau prie darzelio tvarkos ir savarankiskumo ipratusiais vaikais, bet kazkaip atrodo, kad sios problemeles turetu buti sprendziamos kitais budais. kitas dalykas - keistai atrodo ir tai, kad vaikas ir kieme vasara ir vaiku kambariuose prekybcentruose susiranda sau draugu, bendrauja keliomis kalbomis, o cia - nuolat vienisas, ir skundziasi, kad su juo niekas nenori draugauti. butent sia priezasti ir mini kai aiskina, kodel nenori ten eiti.
nesakau, kad jis auksinis berniukas, turi ir charakteri, ir savo "tarakonu", bet ne daugiau kaip kiti sio amziaus vaikai.
jau bepradedu galvoti, kad gal geriau ji visai nevesti, bet vien mazo brolio kompanija namuose vistik ne tai ko jam dabar reikia.
visai nebezinau ka daryti.....

O kiek jum metuku ? kokia grupe lankott ? kaip gaila vaikiuko unsure.gif jei jau ugtelejes tai zinot kaip yra , vaikai susibure i grupeles ir naujokus sunkiau priima..manau reiktu su auketojom pakalbeti siuo klausimu.
Atsakyti
tai kad kalbejome....Jus teisi, vaikai grupelemis, ir i jo priejimus reaguoja vienareiksmiai - eik is cia...siandien sunus mane pribaige, po darzelio pasakojo savo diena, aukletoja jam pasake, kad jai nusibodo jam ieskoti draugu, eik pats ieskok.
stai ir taip buna, pasirodo..
Atsakyti
Gal kas čia lankosi iš kiškučių grupės? Kokia dabar situacija grupėje su ligomis? Mes su plaučių uždegimu prasirgome Kalėdų Senį darželyje, šventės ligotos buvo, tai taip nesinorėtų vėl įsisukti į ligų maratoną...
Yra grupėje sloguojančių, kosinčių?
Atsakyti
QUOTE(ksiusha84 @ 2012 10 16, 15:16)
Ir mes is Boružėlių, bet irgi reti svečiai dėl ligų sad.gif

mes jau pirmokai, bet lankem boruziuku gr. pas Maryte 4u.gif laaaaabai sauni aukletoja, gaila, kad kitas nepateks pas ja verysad.gif
Atsakyti