Įkraunama...
Įkraunama...

Meninės fotografijos klubas (3 dalis)

Victor, galima ant Jūsų nuotraukų pabandysiu įvardinti, kas svarbiausia kiekvienoje blush2.gif

pirmoje svarbiausia yra tos raukšlės, nuo jų prasideda kelionė kūnu, keliauja į antrą pagal svarbumą tašką - klubo viršutinį linkį, tada apeina ratu užpakaliuką ir tamsos šviesos linija ties stuburu grįžta prie šviesios mentės ir vėl prie raukšlių thumbup.gif aš vis labiau pamilstu šią foto wub.gif ypač žavi šviesos žaismas visuose taškuose.
1) raukšlės
2) klubo viršutinis linkis
3) užpakaliuko linkis ir stuburas
4) šviesi mentė

antroje
1) krūtis
2) klubai
3) kelias ir kojos

su trečia kiek sudėtingiau.
bet manau, kad svarbiausia 1) klubų/pilvo/kojų formuojamos linijos
2) krūtys
3) petys
4) ranka, galva
nors šios foto aš dar nelabai suprantu, bet mano akys smagiai ja prabanguoja iš kairės į dešinę, tai nuslysdamos prie grindų, tai vėl pakildamos iki kūno viršaus....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sansara: 22 balandžio 2008 - 16:06
Sansara, o kodėl tu taip papunkčiui viską surašai unsure.gif čia pagal svarbumą sau g.gif

Aš gal taip vadovėliškai surašysiu blush2.gif , bet iš tikrųjų kol kas nežinau kaip kitaip aiškiai išreikšt savo mintis.

Mane pvz pirma foto nuteikia labai optimistiškai, ta prasme man gera į ją žiūrėt, nes ilgiau pažiūrėjus nematau kažkokių atskirų detalių, o matau kaip kompoziciją iš dėmių - tamsa pereina į šviesą kartu su mano žvilgsniu. Ir nors pagrindinės linijos rodosi lyg ir nubanguoja pesimistine diagonale , bet šiuo atveju tamsos šviesos žaismas yra daug stipresnis. O tos dvi raukšlelės tai kaip akcentas, ar niuansas geriau reikėtų sakyti g.gif , ties kuriuo žvilgsnis sustoja ir nukeliauja tolyn į šviesą, visomis kuriomis prasmėmis. Tikiuosi labai nenusišnekėjau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Smiltis @ 2008 04 22, 16:36)
Sansara, o kodėl tu taip papunkčiui viską surašai  unsure.gif čia pagal svarbumą sau  g.gif

kadangi sklandžiai ir vadovėliškai sunku kartais reikšti mintis, rašau taip. nors turiu galvoje aprašymus kaip tu aprašai lotuliukas.gif tiesiog akcentus. aišku - foto yra visuma, ir ją žiūriu kaip visumą, tačiau man duota užduotis, įžiūrėt, kas kurioje foto yra svarbiausi... taip: šviesos/tamsos ir linijų žaismas - yra esmė šios foto. mane ši foto ramina, man gerą į ją žiūrėt. intriguoja labai užpakaliuko lankas dešineje apčioje gražiai išryškintas šviesa ir žavi šviesos trikampiukas kairėje apačioje. atspalvis suteiktas odai - super. ši foto harmoninga visomis prasmėmis. akys keliauja ratu ir vėl, ir vėl ir vis žaviuosi ta harmonija. žavi kad tas pats stuburo griovelis vienoje vietoje tamsus, kitoje šviesus... man šioje foto tokia pusiausvyra visko, kad limpa in-yang apibūdinimas.

tu tikrai nenusišnekėjai 4u.gif g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sansara: 22 balandžio 2008 - 16:53
Nu va daug geriau parašei drinks_cheers.gif Aš taip ir pagalvojau, kad tu supranti mirksiukas.gif , bet tas parašymas: 1. Raukšlės doh.gif Nu pagalvok jei tai būtų svarbiausia nuotraukoje lotuliukas.gif , nugi jos senatvę gal parodytų ar ką nors panašiai. Arba kita kokia kūno dalis, padėk ją šiaip, juk ji nieko nereikš unsure.gif Vat dėl to kažkaip įdomiai tie tavo punktai man pasirodė cool.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Smiltis: 22 balandžio 2008 - 18:24
Sveiki 4u.gif
Noriu paprašyti jūsų patarimo ax.gif . Jeigu kas nors vartėte, matėte ar turite knygą Fotografijos knyga DK, pakomentuokite, prašau, ar ji gali būti įdomi ir reikalinga žmogui, kuris jau nebe pradedantysis fotografas, bet ir ne profesionalas, o tiesiog mėgėjas?
Ačiū 4u.gif
Atsakyti
Shusha
К сожалению название книги мне ни о чём не говорит, может быть кто знает посоветует.

Sansara
Очень понравилось Ваше описание, но я бы так описал свои снимки:
1 форма ( сюда входит и Ваше описание движения глаза по "периметру" фигуры и форма тела зафиксированная двумя "защипами" : ягодицами и замеченной Вами складкой тела.) И главное: форма тела перетекающая в метафорическую форму.
2 направление по нисходящей с верхнего левого угла в правый нижний, завершающее горкой и натёком ягодицы.
3 Свет от светлого верха к тёмному низу, на фоне и на фигуре. Повторение светов и теней: верхний свет на фоне откликается с широким бликом бедра-ягодицы и чёрный внизу натянут белым уголком между ягодицы справа и белым полосой-углом края спины слева.
Это про основное.

Второй снимок пока пропущу, а на третьем главное:
1 повторяющиеся волны (верхняя светлая на границе тела и фона, вторая повторяющая между ног и животом, третья - груди -рука)
2 Рисунок светов на теле повторяет рисунок теней.
3 почти ровное безконфликтное деление кадра пополам верхняя часть - фон, нижняя -фигура.
Несмотря на то что я тут почти всё рассказал, мне интересны и важны Ваши замечания по поводу соответствия заявленных фотографий -заявленному стилю.

Smiltis

Спасибо за литературную ноту, но Ваша поэзия не заменяет ваших фотографий. ax.gif

И наверное пора уже Sillwio показать свою очередную версию чёрного-белого mirksiukas.gif
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif

QUOTE(Victor*photo* @ 2008 04 23, 01:12)
Smiltis

Спасибо за литературную ноту, но Ваша поэзия не заменяет ваших фотографий. ax.gif

blush2.gif žinau žinau, kad kalbos neatstoja darbų smile.gif
Atsakyti
dėkui Victor už komentarą (man labai reikėjo tokios nuotraukos aptarimo pavydžio, nes prieš tokias foto pasimesdavau, kuriose nėra konkretaus išskirto objekto) ir už tai, kad paliko antrą nuotrauką "desertui"
pasiskaičiau dar daugiau literatūros ir "nušvito" šis tas blush2.gif
antra nuotrauka, kaip ir kitos dvi - yra tikros moderno sitiliaus nuotraukos. t.y. žavėjimasis šviesos ir tamsos kuriamomis neįtikėtinomis proporcijomis, netikėtu "žvilgsnio" tašku.
antra foto iš pradžių atrodė kaip nenatūralus, iškreiptas proporcijų variantas, žalojantis kūną ir darkantis grožį, ir dėl to nemaloniai nuteikiantis, bet pasiskaičius supratau, kad būtent tai ir žavėjo moderno stiliaus laikų žmones. iki tol, jie nemanė, kad galima į žmogų pažvelgti ne vien iš akių lygio, ir ne vien jam į veidą. šį atradimą jie rado japonų kūryboje, medžio raižiniuose, tai juos ir pavergė. jie atsisakė statiško vaizdo, ėmė drąsiai karpyti galūnes, galvas ar kitas dalis, jei jų kadre nereikėjo ar slėpti jas tamsoje ar kitaip. tai buvo ir iššūkis prieš nusistovėjusią europietišką kūrybą, ir tuo pačiu naujas požiūris į grožį ir vaizdą kadre ar paveiksle.
aišku, banguotų linijų gracijos nei vienoje iš šių foto nepaneigsiu.
tuo metu buvo labai žaidžiama šviesa, net nelabai buvo svarbu kas pavaizduota kadre ir kokius jausmus gali kelti pats objektas, buvo svarbiau, kad vaizdas būtų harmoningas savo formomis, šviesos ir tamsos žaidimu. O būtent ta šviesa ir tamsa, bei forma ir kuria nuotraukos emocinę pusę, o ne objektas.
todėl atsiprašau antros foto nuvertinimo. blush2.gif dėl neišprūsimo, man pasirodė ta foto kiek per daug žalojanti grožį ir jį darkanti, bet iš kitos pusės, gi niekas jo nežaloja. tiesiog tai parodyta visiškai netikėtai, iš netikėto taško ir dėl to atsirado tokios keistos proporcijos 4u.gif tačiau jos yra natūralios, nenatūraliai atrodo tik pasirinktas taškas tai įamžinti, bet būtent tai ir yra moderno stilius. 4u.gif
nuotraukų jaukumo irgi negaliu paneigti. nors šilčiausius jausmus vis tiek jaučiu pirmąjai (visada gi būna, kas labiau limpa, kai yra iš ko rinktis) 4u.gif
visose nuotraukose yra atvirumas (nelabai tinkamas žodis lietuvių k, rusiškai Otkrovenije man labiau limpa). pirmoje tos raukšlės (ir vėl lietuvių k. labai negražiai nuteikia šis žodis, rusų k. skladki geriau), antroje ta klubų disproporcija, trečioje sakyčiau pilvukas... tai yra atvirumas tam, kad nesistengiama užšlifuoti, nudailinti iki tobulo moteriško topmodelinio kūno, o pateikiama su "kabliukais", bet būtent jie ir kuria tą jausmą "otkrovenije".
einu dar skaityt, gal dar praregėsiu kažką lotuliukas.gif

Atsakyti
Sansara, o kur tu čia viską skaitai g.gif Nugi ir aš noriu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Smiltis @ 2008 04 23, 15:17)
Sansara, o kur tu čia viską skaitai  g.gif Nugi ir aš noriu  smile.gif

"Meno istorija" Gombrich E.H. 4u.gif
daugiau apie impresionistų judėjimą pasiskaičiau blush2.gif kas juos sukrėtė, kad jie sukilo prieš klasikinę dailę, kaip jie tyrinėjo žmones kaip šviesos/šešėlių žaismą, o ne kaip asmenybes..., kaip atsisuko į japonų grafiką, raižinius, kas juose juos nustebino (beje tie raižiniai buvo laikomi beverčiais, nemeniniais) ir sukrėtė, kaip jie atrado savo "tiesą" ir t.t. blush2.gif
Atsakyti
jaučiu komentarų kiekis rodo, kad ir vėl prašoviau. tik Victor nenori mane kas dieną liūdinti lotuliukas.gif
šiaip aš pasimečiau tarp visų meno srovių buvusių tuo laikotarpiu ir perdengiančių viena kitą ... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2008 04 24, 22:02)
jaučiu komentarų kiekis rodo, kad ir vėl prašoviau. tik Victor nenori mane kas dieną liūdinti  lotuliukas.gif
šiaip aš pasimečiau tarp visų meno srovių buvusių tuo laikotarpiu ir perdengiančių viena kitą ...  doh.gif

4u.gif Ну почему-же? Описание мне понравилось. Кому уже не нравится когда его фотографию хвалят. blush2.gif Мне просто интересно было узнать насколько выставленные фотографии соответствуют модерну . Все три снимка по моим соображениям соответствуют модерну по формо-образующим составляющим. В первом снимке -это форма тела она же метафорическая форма, на втором - это форма бедра , а на третьем как я уже писал -это форма линий. Вот только второй снимок похож больше на куриное бедро, наверное не только мне так кажется? mirksiukas.gif По ощущению модерна мне больше импонирует первый снимок, во втором я думаю перегнул палку и как писал получил куриное бедро. doh.gif
Вот такие мои соображения. Ну а пока Smiltis готовит фотографию может мы выберем следующее направление в исскустве? Что предложите? Может "поп-арт"? g.gif rolleyes.gif
Atsakyti