Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas apie spiralę(varinę)

Nu ir aš pasisakysiu apie savo patirtį. Įsidėjau prieš 4 mėn. spiralę. Be nuskausmiimo. Buvo nemalonu ir tiek. Ginekologė patarė 1mėn nesimylėt,taip ir dariau vyro liūdesiui biggrin.gif Iki apsilankymo pas gyd. vyras sakė kad jam duria,pasirodo siūlas buvo per ilgas,jį pritrumpino,ir dabar pati jo nebeužčiuopiu. Viskas būtų ok,bet mane neramina baisiai pailgėjusios mėnesinės ir sutrumpėjęs ciklas. Anksčiau būdavo 30-33 d. ir sirgdavau 4-5 negausiai, o dabar kas 24-26 d. "malonumas" tęsias visą sav. ir baisiai gausiai,sueina beveik 2 pokai paketų,kai anksčiau tereikdavo kokių 5 vnt.
Mano draugė įsidėjo Mireną,ji au neserga metus,ir tuo labai džiaugias. Ir jei man ir toliau taip,įtariu kad ir aš pasikeisiu kai tik tuos lišnus 700 turėsiu tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(rogrinta @ 2008 04 17, 12:41)
Nu ir aš pasisakysiu apie savo patirtį. Įsidėjau prieš 4 mėn. spiralę. Be nuskausmiimo. Buvo nemalonu ir tiek. Ginekologė patarė 1mėn nesimylėt,taip ir dariau vyro liūdesiui  biggrin.gif  Iki apsilankymo pas gyd. vyras sakė kad jam duria,pasirodo siūlas buvo per ilgas,jį pritrumpino,ir dabar pati jo nebeužčiuopiu. Viskas būtų ok,bet mane neramina baisiai pailgėjusios mėnesinės ir sutrumpėjęs ciklas. Anksčiau būdavo 30-33 d. ir sirgdavau 4-5 negausiai, o dabar kas 24-26 d. "malonumas" tęsias visą sav. ir baisiai gausiai,sueina beveik 2 pokai paketų,kai anksčiau tereikdavo kokių 5 vnt.
Mano draugė įsidėjo Mireną,ji au neserga metus,ir tuo labai džiaugias. Ir jei man ir toliau taip,įtariu kad ir aš pasikeisiu kai tik tuos lišnus 700 turėsiu  tongue.gif

Ciklas tavo skaitosi normalus, o del gausiu menesiniu, tai kiekvienai vis kitaip buna ax.gif Pvz. man jos tik siek tiek pailgejo, o del gausumo, tai irgi tik 2-3 diena buna gausesnes, o taip viskas normaliai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Tučka @ 2008 04 17, 16:27)
Pvz. man jos tik siek tiek pailgejo, o del gausumo, tai irgi tik 2-3 diena buna gausesnes, o taip viskas normaliai  smile.gif

ir pas mane tas pats, labai džiaugiuosi, kad yra priemonė, dėl kurios nereikia sukti galvos cool.gif
Atsakyti
sveikos, nusprendziau ir as pasidalinti savo patirtimi smile.gif
spirale turiu apie pusmeti....idedant visai neskaudejo, net nustebau paskaicius, kad idejimas - skausminga procedura....gerai, kad nezinojau biggrin.gif po pirmo menesio buvau nusprendus issiimti, tiesiog jauciau, kad kazkas manyje yra ir baisiai tas nepatiko, bet cia daugiau buvo psichologine problema, fiziskai tikrai nieko nesijaute.... dabar dziaugiuosi, kad pasilikau smile.gif sirgimas kazkaip keistai irgi susitvarke, gausiau buna gal tik 1-2 dienas ir tikrai nera ilgai...taip kad bent jau kol kas viskas thumbup.gif tik nesu garantuota, ar islauksiu iki galiojimo pabaigos, labai man norisi dar vieno (ne)tyciuko blush2.gif
geros dienos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(gijele @ 2008 04 21, 18:56)
tik nesu garantuota, ar islauksiu iki galiojimo pabaigos, labai man norisi dar vieno (ne)tyciuko  blush2.gif
geros dienos  4u.gif

niums idomiai..o kam tu dejaisi tada spirale?, reikejo gal kokia kt. priemone susigalvojti, jei greitai antra planuoji 4u.gif

o kalusykit, ar daugelis cia yra bandziusiu tamponus detis?..man kazkaip vis knieti, na einu i sale, ir nesinori ta savaite praleisti, juolab, kad dienos ilgiau tesiasi...tai vis svarstau...ar saugu...bet tiesa, jei tarkim siuliukai spirales i virsu uzsiriete (nzn kaip kitaip issireiksti blush2.gif ), gal tada nera ko ir bijoti?...
Atsakyti
QUOTE(la_luna @ 2008 04 23, 14:39)
niums idomiai..o kam tu dejaisi tada spirale?, reikejo gal kokia kt. priemone susigalvojti, jei greitai antra planuoji 4u.gif

o kalusykit,  ar daugelis cia yra bandziusiu tamponus detis?..man kazkaip vis knieti, na einu i sale, ir nesinori ta savaite praleisti, juolab, kad dienos ilgiau tesiasi...tai vis svarstau...ar saugu...bet tiesa, jei tarkim siuliukai spirales i virsu uzsiriete (nzn kaip kitaip issireiksti blush2.gif ), gal tada nera ko ir bijoti?...

taigi, kad mano maziui dar tik metukai neseniai suejo.... labai noreciau dar trecio, bet kai pagalvoju, kad paskutinius 4 metus arba laukiausi arba maitinau, norisi truputeli sustoti ir duot organizmui atsigauti....jeigu ir sugalvosiu issiimti spirale tai tikrai bus neanksciau nei po metu smile.gif

g.gif tamponus naudoju per kiekvienas mm ir nematau tame jokios problemos...nemanau, kad spirale taip lengvai paiims ir iskris smile.gif sekmes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(gijele @ 2008 04 23, 16:42)
g.gif tamponus naudoju per kiekvienas mm ir nematau tame jokios problemos...nemanau, kad spirale taip lengvai paiims ir iskris  smile.gif sekmes  4u.gif

būtent, tik rekia dažnai keistis ...
Atsakyti
Girdejau,kad spirales negali detis rukancios,ypac tos su hormonais,taip pat ir kontraceptiniu tableciu rukancios negali naudot,bet zinau naudojanciu draugiu ir jooms nieko tokio.gal kas gali pasidalinti tokis patirtim?
Atsakyti
QUOTE(studija @ 2008 04 23, 20:16)
Girdejau,kad spirales negali detis rukancios,ypac tos su hormonais,taip pat ir kontraceptiniu tableciu rukancios negali naudot,bet zinau naudojanciu draugiu ir jooms nieko tokio.gal kas gali pasidalinti tokis patirtim?

nežinau kiek tai tiesos,bet aš rūkau ir mano spyralė veikia 100 procentų visus 5 metus blush2.gif
Atsakyti
o kokia turi isidejusi,hormonine ar varine?
Atsakyti
varine NOVA T...
Atsakyti
QUOTE(studija @ 2008 04 23, 20:16)

Reikia atskirti 2 dalykus doh.gif KT pereina per krauja , kepenis, skrandi ir tt, taigi geriancioms KT rukyti nepatartina schmoll.gif o spirales veikia visai kitaip. ax.gif Netgi hormonine veikia tik gimdoje, taip kad rukancios turetu nebijoti, kad kazkas gali atsitikti 4u.gif
Atsakyti