Tik nesupraskit manęs klaidingai. Nenoriu nė vienos gasdinti ar atkalbinėti nuo spiralių
Mano patirtis su tom varinėm spiralėm buvo ne kokia.
Pirmą įsidėjus prasidėjo labai stiprus uždegimas.
Pasirodo, prieš dedant spiralę, reikėjo sugerti kursą antibiotikų. Na, bet išsigydžiau ir lyg viskas buvo gerai. Tik kartais mylintis pajausdavau lyg įdurtų viduj. Be tai buvo toks nežymus skausmukas
Nešiojau spiralę 2 metus, tada išėmė, nes atėjo laikas antrajam
Beje, išimant neskaudėjo.
Pastojau tik po gero pusmečio. Po antro gimdymo nusprendžiau vėl dėti spiralę. Man tai pats geriausias apsisaugojimo būdas buvo, o be to ir pigus.
Jau žinojau apie antibiotikus, todėl prieš įdedant sugėriau kursą.
Viskas buvo
Bet... Po trijų metų mane suėmė baisūs skausmai, alpimas.
Pasirodo kairėj kiaušidėj didelė cista, o dešinioji kiaušidė truko (nevietinis nėštumas)
Labai stipriai nukraujavau, vos galo negavau. Pasirodo, kad nešiojant spiralę labai dažnai pasitaiko negimdimynis nėštumas. Beje, prieš tai aš kraujavau kelias savaites. Daktarė man išrašė hormonines, kad sureguliuotų mėnesines
Jei ji būtų atidžiau mane ištyrusi, dabar būčiau su abiem kiaušintakiais ir nebūtų buvę viso to streso.
Tik nesupraskit manęs klaidingai. Nenoriu nė vienos gasdinti ar atkalbinėti nuo spiralių
(pati dar kartą mielai dėčiausi, bet deja, jau nebegalima), tiesiog noriu pasidalinti tuo kas buvo, kad kitos galėtų anksčiau atkreipti dėmesį į kai kuriuos dalykus, kad po to nebūtų per vėlu...
Aciu uz tavo patirti
nors skausminga, bet pamokanti
o kodel tau pries dedant pirma karta reikejo sugerti antibiotikus?
o kodel tau pries dedant pirma karta reikejo sugerti antibiotikus?
Kai prasidėjo didelis uždegimas, aš papuoliau į Lazdynų ligoninę. Ten ginekologė paaiškino, kad kiekviename organizme slypi visokios ligos, uždegimai, tik jie nepasireiškia. Tiesiog miega mumyse
O kai organizme atsidūria svetimkūnis, tai ir "prabunda" tos bjaurybės... Todėl ir reikia pagerti antibiotikus, kad taip neatsitiktų. Nes man ir pačiai buvo keista, nes prieš dedant spiralę, buvo atlikti tyrimai, patikrino, sakė, kad sveika, viskas gerai...O čia še tau- uždegimas.
Na, bet viskas praėjo. Tiesiog noriu pasakyti, kad jei pagausėja išskyrų, ilgai tęsiasi kraujavimas, ar šiaip skausmai, nereikia viso to suversti kaip šalutinis poveikis. Geriau pasitikrinti pas gydytoją.
Na, bet viskas praėjo. Tiesiog noriu pasakyti, kad jei pagausėja išskyrų, ilgai tęsiasi kraujavimas, ar šiaip skausmai, nereikia viso to suversti kaip šalutinis poveikis. Geriau pasitikrinti pas gydytoją.
QUOTE(mymytė @ 2008 11 05, 17:28)
Kai prasidėjo didelis uždegimas, aš papuoliau į Lazdynų ligoninę. Ten ginekologė paaiškino, kad kiekviename organizme slypi visokios ligos, uždegimai, tik jie nepasireiškia. Tiesiog miega mumyse
O kai organizme atsidūria svetimkūnis, tai ir "prabunda" tos bjaurybės... Todėl ir reikia pagerti antibiotikus, kad taip neatsitiktų. Nes man ir pačiai buvo keista, nes prieš dedant spiralę, buvo atlikti tyrimai, patikrino, sakė, kad sveika, viskas gerai...O čia še tau- uždegimas.
o svarbiausia pas gera gydytoja
na, kiek cia skaiciau tai visoms tik atliko tyrimus, o kad pries tai antibiotiku sugert nesake...
oi, galvos skausmas... jau 3 savaite pakeliui kai draugauju su NOVAT
oi paskaiciau ir baisoka pasidare
man jokio antibijotiku kurso gerti neliepe eina sau bijau as tu uzdegimu kaip ir visos.o kai yra nestumas negimdivinis ar mm pasirodo?tai vaikuti istraukia kartu su spirale ar kaip?
QUOTE(krisela @ 2008 11 05, 18:46)
man jokio antibijotiku kurso gerti neliepe eina sau bijau as tu uzdegimu kaip ir visos.o kai yra nestumas negimdivinis ar mm pasirodo?tai vaikuti istraukia kartu su spirale ar kaip?
Aš ir jokių antibijotikų negėriau, pirmą kartą girdžiu apie tai
[quote=krisela,2008 11 05, 20:46]
[/quote
Man prasidėjo mėnesinės (bent jau taip atrodė), tačiau jos užsitęsė kelias savaites. Tada nuėjau pas ginekologę. Ji padarė echoskopiją ir pasakė: "Cistų nėra, nėštumo nėra". Išrašė kontraceptines, kad "sureguliuotų mėnesines". Tačiau tos "mėnesinės" vis nesibaigė... Kai papuoliau į ligoninę, ištraukė spiralę, nes kitos išeities nėra.
Todėl, mamytės, nenumokyte ranka į užsitęsusias mėnesines...
[/quote
Man prasidėjo mėnesinės (bent jau taip atrodė), tačiau jos užsitęsė kelias savaites. Tada nuėjau pas ginekologę. Ji padarė echoskopiją ir pasakė: "Cistų nėra, nėštumo nėra". Išrašė kontraceptines, kad "sureguliuotų mėnesines". Tačiau tos "mėnesinės" vis nesibaigė... Kai papuoliau į ligoninę, ištraukė spiralę, nes kitos išeities nėra.
Todėl, mamytės, nenumokyte ranka į užsitęsusias mėnesines...
o klausyk MYMYTE , po kiek laiko po spiralės įdėjimo tau taip nutiko?
ar skaudejo, ar tik" mmm" užsitesė?
man tai labai papukai jautrus, net skauda truputi
man tai labai papukai jautrus, net skauda truputi
jo ir man jautrios krutines pasidare duria jose kazkaip toks diegulys pereina gal tik pradzioje velaiu kai prisipras prie spirales nebus taip
.o jeigu normalios mm tai tikriausiai turetu buti ne ilgiau savaite,nes kol nebuvo novos manyje mm budavo po 5d.nu idomu kaip cia bus su pirmom mm su spirale
Prabuvau su spirale beveik tris metus. Tačiau negimdiminis nėštumas nuo nešiojimo laiko nepriklauso. Kažkokio įpatingo skausmo nebuvo, nepykino ir pan. Vienu žodžiu, nieko nejaučiau. Tik tas užsitesęs kraujavimas...
QUOTE(krisela @ 2008 11 06, 13:13)
jo ir man jautrios krutines pasidare duria jose kazkaip toks diegulys pereina gal tik pradzioje velaiu kai prisipras prie spirales nebus taip
.o jeigu normalios mm tai tikriausiai turetu buti ne ilgiau savaite,nes kol nebuvo novos manyje mm budavo po 5d.nu idomu kaip cia bus su pirmom mm su spirale 
o pas mane pries tai mmm buwo 3 dienos
Papildyta:
QUOTE(mymytė @ 2008 11 06, 14:20)
Prabuvau su spirale beveik tris metus. Tačiau negimdiminis nėštumas nuo nešiojimo laiko nepriklauso. Kažkokio įpatingo skausmo nebuvo, nepykino ir pan. Vienu žodžiu, nieko nejaučiau. Tik tas užsitesęs kraujavimas...
o gal žinai ar testas parodo negimdibinį nėštumą?
Taip. Būtent tokiu būdu man ir nustatė nėštumą.