labas. norejau visu pasiklausti ar samdotes namu valytojas? ar ir i Lietuva is uzsienio ateina ta mada? pvz anglijoje cleaner yra labai populiaru ir kai kurios angles cleaneres samdosi del mados, nes ju drauges turi cleaneres. o kaip jums? ar teko?

Nu mano giminės samdo langų plovėjus. Nes turi namą ir jiems sunku tai padaryt patiems. Nors tiesą sakant man atrodo tai žmonių išpindėjimo ženklas. Man atrodo kad žmogus turi pats gebėt apie save susitvarkyt, jei negyvena rūmuose.
Manau jokia čia sensacija. Kai žmonės gauna normalų užmokesti už darba, tai gali sau leisti ir valytoja. Ir nieko čia blogo , tik dar viena sukurta darbo vieta.
QUOTE(samone @ 2007 11 17, 14:13)
Manau jokia čia sensacija. Kai žmonės gauna normalų užmokesti už darba, tai gali sau leisti ir valytoja. Ir nieko čia blogo , tik dar viena sukurta darbo vieta.
žmonės gauna užmokestį, pirma, kad sumokėtų valytojai ateinančiai kartą per savaitę, po to pradeda dirbti dar daugiau, kad ji ateitų penkis kartus ir jiem išvis nereiktų nieko tvarkyt, tad, turi mažiau laisvalaikio, nebespėja susitvakyti aplinkos aplink namą, samdo sodininką, kad jam sumokėtų- dirba dar daugiau, nebeturi, kas vaikus pižiūrėtų savaitgaliais, samdo dar vieną žmogų ir dirba dar daugiau...
kiekvieno pasirinkimas ar dirbti, dirbti, dirbti ir už viską mokėti kitiems, ar turėti laisvalaikį per kurį ir su šeima pabūsi, ir namus susitvarkysi bendormis jėgomis..
kai kam tikrai reikia pagalbos niekur nedingsi, bet dažnai su tais namų pagalbininkais yra persūdoma

QUOTE(prunskiene @ 2007 11 17, 13:21)
žmonės gauna užmokestį, pirma, kad sumokėtų valytojai ateinančiai kartą per savaitę, po to pradeda dirbti dar daugiau, kad ji ateitų penkis kartus ir jiem išvis nereiktų nieko tvarkyt, tad, turi mažiau laisvalaikio, nebespėja susitvakyti aplinkos aplink namą, samdo sodininką, kad jam sumokėtų- dirba dar daugiau, nebeturi, kas vaikus pižiūrėtų savaitgaliais, samdo dar vieną žmogų ir dirba dar daugiau...
kiekvieno pasirinkimas ar dirbti, dirbti, dirbti ir už viską mokėti kitiems, ar turėti laisvalaikį per kurį ir su šeima pabūsi, ir namus susitvarkysi bendormis jėgomis..
kai kam tikrai reikia pagalbos niekur nedingsi, bet dažnai su tais namų pagalbininkais yra persūdoma

pritariu tau!!

QUOTE(pandora2006 @ 2007 11 17, 14:25)
pritariu tau!!
as pati anglijoj valiau namus tai matydavau kaip zmones ikrite i darbus uzmire viska o seimos uzmesto ir nebendrauja tarpusavi. vaikai su auklem namus sutvarko tvarkytoja. vnz baisu... 

aš tai pagalvoju, kad atrodo gražiai toks gyvenimas: visi patarnauja, rūpinasi, viskas tvarkinga, išpuoselėta, gražiai sudėliota.. kitiem papasakoti - puikumėlis,pilni žurnalai tokio gyvenimo, bet pačiam žmogui ar smagu? jei jis grįžes krinta į lovą, kaip negyvas, nieko nebemato... vaikai kažkur, tas išpuoselėtas namas irgi tik pernakvojimui, tie langai jau giliai dzin ar prieš menesį ar prieš du valyti.. vienintelis tikslas- apmokėti sąskaitas. ne gyvenimas, o vergystė...

nors už retai ateinančią pagalbininkę, kai mamytė auginą vaikutį maža arba net kelis, aš už. kartais pagalbos reikia, bet tai neturi virst gyvenimo būdu.

Žmonės kaip visada linkę viska persūdyti. Tad ir su tais pagalbininkais namuose nereiketu persistengti. Bet jei grįžti prie temos, tai ta mada isisuko jau ir Lietuvoje.
QUOTE(samone @ 2007 11 17, 13:07)
Žmonės kaip visada linkę viska persūdyti. Tad ir su tais pagalbininkais namuose nereiketu persistengti. Bet jei grįžti prie temos, tai ta mada isisuko jau ir Lietuvoje.
tame ir reikalas kad mada. o tas kas madinga nebūtinai teisinga. aišku, nespjaunu į vandenį, bet man atrodo kad žmogui sveikiau apsieiti be tarnų.
užsienyje yra dar viena šio reikalo pusė -- ten pilna visokių nelabai legalių imigrantų, kuriems verkiant reikia darbo. o šalies senbuviai gali sau tai finansiškai leisti.
Manau, kad jokia cia mada, o greiciau jau prabanga ( bent LT, nes uzsienyje tai eilinis dalykas) Saunu, kad Lt zmones pradejo geriau gyventi ir jau gali sau leisti samdyti namu valytojas.

QUOTE(Dios @ 2007 11 17, 12:40)
Nu mano giminės samdo langų plovėjus. Nes turi namą ir jiems sunku tai padaryt patiems. Nors tiesą sakant man atrodo tai žmonių išpindėjimo ženklas. Man atrodo kad žmogus turi pats gebėt apie save susitvarkyt, jei negyvena rūmuose.
Langams ir aš samdyčiau kokį žmogų, bet kol kas man tai prabanga. Tiesiog nemėgstu valyti langų.
Bet kodėl pats turi viską sugebėti padaryti, tai nelabai aišku. Na gerai, sugebėti gali, bet kodėl turėtų norėti pats viską padaryti, jei turėtų galimybę ką nors pasisamdyti. Kol man kas nors valytų langus, galėčiau ką nors kita malonaus ar naudingo nuveikti.
O ar ateina tokia mada, nežinau. Mano aplinkoje dar negirdėti arba nesireklamuoja.
Na jeigu žmogus turi pakankamai pinigų, kad už jį viską visi padarytų, kodėl gi ne kaip sakoma, tegul tvarko kitas žmogus, bet šiaip nelabai norėčiau, kad po mano namus kažkas vaikščiotų tvarkytų viską, na nebent jeigu gyvenčiau didžiuliame name kokiame tai kad padėtų išvalyti kokius langus, ar sodo darbus. Net nežinau tikriausiai pati vistiek viską daryčiau

Mes papildomai mokam auklei už namų tvarkymą (prasiurbliuoja, dulkes nuvalo). Jei galiu sau leisti, koks čia išpindėjimas, grįžus namo iš darbo ir savaitgaliais norisi su vaikais bendraut, galų gale pailsėt, ramiai paskaityt, o ne varyti "antrą pamainą" kuopiant namus.