Įkraunama...
Įkraunama...

Namų valytoja - ar ateina ta mada į Lietuvą?

QUOTE(l'eau @ 2011 10 19, 18:01)
tema apie NAMŲ VALYTOJĄ. jos neturime nes nėra poreikio, tiek neprisiknisame kad po savęs nesusitvarkytumėme. o tvarkomės patys. savęs namų valytojais nelaikome, tik gyventojais.

Kai pazinsi tuos kurie turi tvarkytojas,dar ir kaip pasijusi apsikuitusi tongue.gif Nes ten tikrai ideali tvarka.O kadangi tokiu nepazystate,tad savo tvarkos nevadinkit TVARKA.Be to ir plotelis plotui nelygus.O ir siaip yra zmoniu kurie turi idomesnes veiklos nei dulkes sluostinet kasdiena rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(Aimeja @ 2011 10 20, 09:11)
Pas mus irgi privatus namas, ir tų langų yra, ir to ploto. Bet neverkiu.  Tačiau aš manau, kad prieš statant jau reikia pagalvoti kas juos valys, ir statyti atitinkamo ploto.
Dėl vaikų. Tai reikia nuo mažiukų mokintis tvarkyti, nėra nieko baisiau, kai tėvai samdo namų šeimininkę, kuri valo, tvarko, plauna prie kompo visą dieną sėdinčio vaiko kambarį, o tas užauga visiškas tinginys. Ypač berniukai, būsi tėčiai. Jau dabar pilna SM-vyras nieko nedirba, vyrą išlaikau aš, vyras nesirūpina šeima, vyras sėdi prie kompo, vyras neieško darbo. Kaip užaugina tėvai vaikus, tokie ir užauga.

Statydami iskart pagalvojom,kad nezadam jo patys tvarkyti...na nebent ubagais iseitumem,bet tada ir ta nama parduotumem biggrin.gif O vaika kai uzauginsit tada ir kalbekite apie auklejima,kaimo vaikai is padoriu seimu,nuo mazens lenke nugaras padedami tevams didziausiuose ukiuose,o veliau kalejimuose atsidure arba gyveno,kaip lodoriai alaus bambali prie TV apsizioje.O seimos kurios turedavo ir tvarkytojas ir aukles isaugino padorius,isprususius zmones.
Atsakyti
Sveiki,
Gal kam prireiktu spec.komandos valymo darbams nuos.namuose : generalinis valymas po remonto, langų valymas, baldų ir kiliminių dangų cheminis valymas. Naudojama profesionali chemija ir įranga. Plačiau - kreipkites.
Atsakyti
Visai norėčiau turėti namų tvarkytoją. Bet nebylę biggrin.gif . Nenorėčiau, kad pasakotų visiems aplink kas kaip pas mane tvarkinga ar netvarkinga. Dėl to net negalvoju apie tai, kad ir kiek pinigų turėčiau, nebent pasisamdyti langams ar baldams išvalyti.
Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2016 10 17, 17:13)
Visai norėčiau turėti namų tvarkytoją. Bet nebylę biggrin.gif . Nenorėčiau, kad pasakotų visiems aplink kas kaip pas mane tvarkinga ar netvarkinga. Dėl to net negalvoju apie tai, kad ir kiek pinigų turėčiau, nebent pasisamdyti langams ar baldams išvalyti.

Tai jau tikrai biggrin.gif

Aš turėjau kurį laiką kelias, bet... Nu neišvalo taip, kaip aš norėjau blush2.gif Aišku, tada namai labai apkuisti buvo, nes ir dirbau, ir mokiausim ir vaikai maži. Bet kai pareidavai po valymo ir dar visus paviršius pereiti reikdavo, nes likę nuo valiklių nuosėdos, tai ką žinau.

Ir dar vienas minusas. Kad turėti namų tvarkytoją, reikia būti jau užaugus su tokia. Mane asmeniškai svetimi žmonės namuose varžo. Tiek auklė, tiek tvarkytoja.

Va, išgersiu kavytę ir eisiu dulkių siurblį jungt. Kai vaikai dideli, pagrindinis teršėjas katė belikus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Tomutė @ 2007 11 17, 03:25)
labas. norejau visu pasiklausti ar samdotes namu valytojas? ar ir i Lietuva is uzsienio ateina ta mada? pvz anglijoje cleaner yra labai populiaru ir kai kurios angles cleaneres samdosi del mados, nes ju drauges turi cleaneres. o kaip jums? ar teko?  mirksiukas.gif

Anokia cia mada.. Jeigu zmones turi didelius namus ir daug pinigu, ir mazai laisvo laiko, tada aisku, kad taip.
Zinau seima Anglijoje, gyvena 3 aukstu nuosavam name, abu labai daug dirba, turi pelningas profesijas.. Be abejo, samdo valytoja.
Atsakyti
Namų tvarkytojų mada dar pas mus neatėjus. Yra kas samdosi, bet tikrai mažuma. Arba ypatingais atvejais - po remonto, kai nėščia, labai jau negali ir panašiai.

Aš mielai pasisamdyčiau tvarkytoją, bent jau langus norėčiau, kad man kas nors išvalytų. Bet pakol kas tik pagalvoju, o sukuosi pati.

Kai kas sako, kad butą išvalyti lengva... Kas tas lengva?? Virtuvė yra? Yra. Vonia ir WC yra? Yra. Ir prieškambaris yra, ir miegamasis/miegamieji, ir svetainė, ir spintos, lentynos tvarkymuisi bei įvairūs paviršiai dulkių kaupimuisi. Pvz., vonioje ką sunkiausia išvalyti? Aišku san mazgus, grindis pavalyti vienas juokas palyginus. Virtuvėje vėlgi yra spintelės, stalviršiai, kriauklė, kaitlentė, orkaitė... ar didelė ar maža, sudėtingiausios vietos tos pačios. Kad grindų daugiau, tai faktas. Bet grindis išsivalyti, kai namai sutvarkyti ir dulkės nuvalytos, man atrodo ne toks ir sunkus darbas mirksiukas.gif

Tik pasakysiu, kas mažoje erdvėje sudėtingiau - tai palaikyti tvarką. Kad mažoje daugiafunkcinėje erdvėje būtų tvarka, reikia turėti pakankamai vietos visiems daiktams sandėliuoti ir visada būti labai organizuotam. Nes užtenka kelių menkniekų, padėtų ne vietoje, ir atrodo, kad kambaryje baisi netvarka. Kadangi vietos pasidėjimui trūksta, tai norint išvengti netvarkos periodiškai reikia peržiūrėti, pvz., drabužių spintą, ir išrūšiuoti reikalingus/nereikalingus drabužius (tą darau prieš kiekvieną sezoną). Spintelėse irgi periodiškai pritrūksta vietos, tai nori nenori tenka daryti generalines pertvarkas. O dideliuose namuose paprasčiau viską pasidaryti taip, kad būtų patogu susirūšiuoti, susidėti, tada ir tvarkytis mažiau reikia. Pvz., galima turėti platų ir patogų šiukšlių rūšiavimo stalčių ar palikti vieną spintelę buteliams rūšiuoti, ir nereikia į nedidelį stalčių sukišti ir šiukšlinę, ir bulves, ir svogūnus, ir dar bandyti rūšiuoti atliekas. Nėra garažo ar didelio sandėliuko, kur galima visokį rečiau naudojamus ir stambiagabaričius daiktus susidėti, reikia sukti galvą, kur po kampus juos sukaišioti.
Atsakyti

Neturiu ir nereikia, bet jei plotas butu dvigubai didesnis- pagalvociau.

Atsakyti
Kaip pastebiu, šiuo metu tai labai madinga...Samdo net dviejų kambarių butą turintys.
Čia kaip pažiūrėsi... Iš vienos pusės žiūrint, nemalonu, kad kažkas svetimas tavo daiktus liečia... Iš kitos pusės, grįžti iš darbo ir gali ilsėtis, gali laiką skirti šeimai, vaikams...
Atsakyti
Merginos, atsiprašau už įlindimą į temutę bet vaikams reikia jūsų pagalbos ax.gif Panevėžio lopšelyje – darželyje ,,Pasaka“ nuo 2013 metų veikia ikimokyklinio ugdymo grupė vaikams su įvairiapusiais raidos sutrikimais. Tai vaikai turintys ypatumų tarpusavio santykių, komunikacijos, interesų ir veiklos srityse. Kitoks šių vaikų elgesys įvairiose situacijose, kurį dažnai lydi įvairios fobijos, pykčio ir agresijos proveržiai. Ypatingiems vaikams reikalinga ypatinga aplinka – tai sensorinis kambarys, kuriame visi pojūčiai – rega, klausa, uoslė, jutimas – yra mankštinami vienu metu. Toks kambarys skirtas ne tik atsipalaidavimui, bet ir tinkamas vaikams, turintiems specialiųjų poreikių, perdėtai aktyviems, autistams, turintiems klausos ar regos sutrikimų. Sensorinė aplinka pasitarnauja savireguliacijai, todėl norėtume, kad šiame kambaryje būtų projektorius, muzikinė vandens lova, sensorinis kampas su burbulų vamzdžiu, interaktyvios projekcijos ir kitos priemonės kurios padėtų, susitvarkyti su iššūkiais, nusiraminti ir atsipalaiduoti. Esame kupini noro padėti kitokiam vaikui, todėl kviečiame ir prašome padėti mažam žmogučiui užaugti pilnaverčiu žmogumi. Ačiū už geranoriškumą ir pagalbą! Prašome balsuoti už šį projektą: http://geridarbai.lt...barys-darzelyje 4u.gif
Atsakyti