Įkraunama...
Įkraunama...

L/d "Ąžuoliukas"

Lopšelis darželis "Ąžuoliukas" yra valstybinis, dirbantis pagal "Vėrinėlio" programą. Šiame darželyje yra 6 grupės: viena mažyliams nuo 1,5 iki 3 metų ir 5 - vyresniesiems. Grupėse vaikų skaičius 13 - 22. Su jais dirba dvi auklėtojos ir auklėtojos padėjėja. Viena auklėtoja dirba iš ryto, kita - popiet.
Žaislai ir žaidimai grupėse paskirstyti veiklos kampeliuose - didaktiniai, siužetiniai, sportiniai, šeimos (buitiniai) ir t.t.
Maistas ir gėrimai ruošiami vietos virtuvėje, yra įvairūs, meniu sudaromas savaitei.
Rytas darželyje prasideda 7.00. Intensyviau judėti pradedama rytine mankšta, vėliau - pusryčiai, ugdomoji veikla grupėje, kūno kultūros, korekcinės mankštos, muzikos, logopediniai užsiėmimai, masažai, pasivaikščiojimai lauke; toliau - pietų ir ramybės metas; po to - žaidimai, sportinių šokių repeticijos, lauko žaidimai, vakarienė. Dieną baigiasi 19.00.
2004 - 2005 metais darželyje langai pakeisti plastikiniais, pakeista santechnika, viryklės. Stogas rekonstruotas 1999 metais. Grupėse šilta.
Darželyje dirba šie specialistai - kūno kultūros pedagogė-kineziterapeutė, muzikė, logopedė, masažistė.
Padidėjus sergamumui mieste, tai pastebima ir darželyje. Dažniau serga mažesnieji vaikai, vėliau jie sustiprėja. Darželis dirba pagal sveikatos programą - (Sveikas darželis, Sveika mokykla, Sveikatos želmenėliai programų dalyviai), todėl į veiklas integruojami profilaktikos elementai. Didelis dėmesys skiriamas pilnapadystės profilaktikai ir korekcijai.
Darželis turi didelį žaliuojantį kiemą.
Į darželį kviečiamus teatrus, cirkus stengiamasi atrinkti pagal jų kokybę. Per mėnesį į svečius pakviečiamas vienas kolektyvas.
Mokestis už darželį - 4,85 litai už išlaikymą + 0,5 lito - ugdymo priemonėms vienai dienai. Mokestis imamas už lankytas dienas, nelankytos - turi būti pateisinamos.
Su tėvais stengiamasi bendrauti, ieškoma naujų būdų kontaktuoti, rengiamos bendros šventės, tėvai įtraukiami į veiklas.
Atsakyti
Išsamus darželio aprašymas, bet pasigedau asmeninių įspūdžių (kas patiko-nepatiko jums ir vaikams ir panašiai), patarimų kitoms mamoms smile.gif.
Atsakyti
mano manymu, mamyte aprase labai zurnalistiskai nesileisdama i emocijas, bet uz tai suzinojau daug informacijos mirksiukas.gif
Atsakyti
vaje, gi mano vaikysteje sitam darzely prabego blush2.gif va, ka puikiai pamenu, tai didziuli didziuli zaliuojanti kiema, kuriame buvo (turbut ir tebera) nemazai ivairiu atrakcionu. darzelis yra labai ramioje vietoje. salia nera jokiu dideliu ar judriu gatviu. oj, gal ir nederejo man kisti trigrasi, ale nesusilaikiau blush2.gif
Atsakyti
aš kaip tik galvojau nuo rudens užrašyti sūnut į šį darželį. įdomu, ar ten būtų dar vietos?
Atsakyti
QUOTE(Kristinka @ 2005 04 09, 20:38)
aš kaip tik galvojau nuo rudens užrašyti sūnut į šį darželį. įdomu, ar ten būtų dar vietos?

Dėl vietų reikėtų klausti direktorės, bet manau, kad netūrėtų būti problematiška. Galite pasiskambinti tel. 42 33 20. Kuo greičiau tai padarysite - tuo daugiau galimybių, nes per vasarą prisiregistruoja tikrai nemažai. O ir lankyti geriau pradėti ne nuo rugsėjo, bet anksčiau, kadangi rudenį besiadaptuojančių, o kartais ir cry.gif vaikučių būna daugiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trenere: 03 gegužės 2005 - 22:12
Mano dukryte jau 2 metai kaip lanko si darzeli smile.gif ir esame labai patenkinti. Saunios aukletojos, grazus kiemas, o ir veiklos vaikams tikrai netruksta. Va nuo kitos savaites ir mano sunelis i lopseli keliaus ax.gif
Vienintelis dalykas kas nepatinka, tai kad vaikai utraukti i piniginiu sreikalus t.y. vaikams liepiama butinai atnesti pinigus uz teatra ar dar koki rengini, nes jeigu neatnesi tai neisi.Vaikai i tai labai skaudziai reaguoja.Ne viena mama jau sulauke is vaiku triuksmo namie "man reikia pinigu".Tai dabar uz visokius renginius pinigelius duodu tada kada dukryte mato kad duodu,tuomet ji ramiai jauciasi kita ryta zinodama kad pinigliai paduoti ir aukletoja nieko nesakys. Tik nezinau ar vaikui ka nors sako jeigu uz darzeli paveluoja sumoketi, tikiuosi kad ne g.gif
Bet siaip tai si darzelis thumbup.gif
Atsakyti
labai painus privažiavimas į šį darželį. Kaip būna žiemą? Ar gatvės ten valomos?

Mes užsirašėm nuo rudens, kadangi tuomet mums sukaks 1,5 metų.
Atsakyti
Kristinka, nepergyvenk privaziuosit, del to tikrai neverta jaudintis, svarbiausiai, kad darzelis tikrai vienas is geresniu. Mes visa ziema vazinejom, ne karto nebuvo, kad neprivaziuotume. Mes siuo darzeliu labai patenkinti biggrin.gif , jau tuoj bus metai, kaip zygiuojame ir jokiu nusiskundimu neturime, svarbiausiai, kad vaikas beveik neserga, ten yra tvarka ir aukletojos labai stengiasi priziuri, kad basi po saltas plyteles nelakstytu, vengia skersveju, vedina patalpas tik kai vaikuciai i lauka iseina. Darzelis yra l.geroj vietoj, aplinkui gamta, jokio triuksmo, lauko zaislai ivairus ir priziureti. Mes gyvename prie "Vaidilutes", girdejau, kad irgi geras darzelis, bet jokiu lauko zaislu nera ir jokiu varteliu, butu namo parejes, tai mes del siu priezasciu ir veziojam, mums "Azuoliuka" taip pat rekomendavo, kaip labai gera darzeli.
Cia viena mamyte rase, kad vaikai i piniginius reikalus itraukiami, kazkaip man tas neuzkliuvo, nes akletojos mums, teveliams, pasako, kad atvaziuoja cirkas ar spektaklis ir mes duodame pinigelius, nedaug ten kainuoja tai 2, tai 3 litai, cia kai i pati darzeli spektakliai atvaziuoja, o kartais veza ir i leliu teatra tada kainuoja 5, mano vaikas i tai jautriai nereguoja.
Man vienintelis dalykas, kuris nelabai patinka, tai, kad darzelyje misraines duoda, kuriu musu vaikas, o taip pat ir kiti vaikuciai isvis nevalgo, gal dar per mazi, bet aisku cia individualiai gal yra ir tokiu kuriems labai patinka. O siaip tai yra normalus darzelis, kuri mes noriai lankome ir dziaugiames, mano vaikas labai myli aukletojas ir niekada nera pasiskundes, net uzsimines, kad aukletoja negera.
Atsakyti
Tenelga, o i kokia grupe tavo dukryte eina?
Atsakyti
neniukas, ačiū už padrsąsinimą. smile.gif
Atsakyti
Mergyte eina i Giliuko grupe, o berniukas siemet pradejo eiti i lopseli - Skruzdeliuko grupe biggrin.gif
Kas link piniginiu klausimu. Na man tai uzkliuvo(beje ne man vienai) tai ir parasiau kas uzkliuvo blush2.gif
Atsakyti