Ka tik ieskojau ir as sios temos,ramzyte, ir pastebejau, kad pries kelias minutes tu ja sukurei, vat koks sutapimas.

Tai nusprendziau pasidalint savo patirtim. Migrena mane labai kankina jau kokius 4 metus. Anksciau ji buvo tokia nelabai "pikta", siaip galvos skausmas kuri numalsindavo ir saridono tablete. Bet dabar keli metai kai tai tapo kancia...

esu pasidariusi visus tyrimus, kokius tik imanoma, kad atrasti ta skausmu priezasti, ir vat kai nieko blogo nerado, diagnozavo migrena..Kai uzeina priepuoliai jie tesiasi kartais 2, 3 dienas. Dabar padeda tik naramig (arba imigran)..bet bjauru man kaip jie dirgina skrandi, nes siaip jautrus jis pas mane, todel pykina, vimdo. Aisku sunku pasakyt ar pykina nuo vaistu, ar nuo migrenos. Priepuoliu metu jauciuosi silpna, vemiu, pykina, nieko negaliu valgyt, erzina garsai, sviesa, kai pagalvoju apie maista kyla sleikstulys. Sau esu nustaciusi 2 migrenos priepuoliu atsiradimo priezastis: 1)susije su menstr., 2)sukelti nerviniu stresu, itampos, dar yra ir priepuoliai kurie atsiranda is niekur nieko ir nezinau ju priezasciu...Gydytis bandziau visaip, ir tradiciskai ir netradiciskai...niekas man nepadeda..ir daktaru patarimai: 1)susireguliuok gyvenimo ritma, dienos rezima, 2) stenkis nesinervinti ir i viska nereaguot jautriai, 3)pagimdysi vaika - ir praeis, kazkaip nepadeda..

p.s.dar negimdziau, bet kazkaip mano optimizmas nedidelis jau sios ligos atzvilgiu..
p.p.s.Aisku yra priemoniu, kurios tiesiog palengvina galvos skausmus, pvz.miegu ant specialios pagalves, (padeda geriau atsipalaiduoti, palaiko kaklo slankstelius taisyklingoje padetyje), dar turiu kazkoki piestuka "Migrastick", is naturaliu medziagu (metos ir levandu), kai pasitepi atsaldo galva (tai yra smilkinius ir kakta), ir tie kvapai manes neerzina...bet tai tik smulkmenos. vis tiek vienintelis pagalbininkas vaistai, kuriuos butina isgert tik prasidejus priepuoliui.