Įkraunama...
Įkraunama...

Sudedamosios kvepalų dalys

QUOTE(tinux @ 2008 12 01, 21:57)
L'Artisanuose visaip as tu liepziedziu ieskojau. Na nerandu as ju ten. Ir su dziovintais, ir su uzplikytais  lyginau grizus is Creme - nerandu. Gal tik man taip atrodo. Man irgi patinka zydinciu liepu kvapas wub.gif



O man jie ir kvepia zydinciais liepziedziais, nes dziovintu ar plikytu neuoscius ax.gif
Atsakyti
Noriu paklaust, kas kvepaluose "duoda" barbariso kvapą? Buvo tokie ledinukai tarybiniais laikais - ant popieriuko buvo nupieštas RAUGERŠKis...Ar būtent jis duoda tą taip vadinamą barbarisinį kvapą, ar kažkoks kitas augalas, pvz - IRISAS g.gif nes ieškant per osmoz - tokio augalo , kaip Raugerškis - Berberis vulgaris kaip sudėtinės kvepalų dalies - neišmeta g.gif
Ačiū už atsakymus aciuks.gif
Atsakyti
QUOTE(#Asta# @ 2008 12 10, 18:02)
Noriu paklaust, kas kvepaluose "duoda" barbariso kvapą?

O kokie kvepalai barbarisai kvepia? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(PaneleKiausiniene @ 2008 12 10, 20:20)
O kokie kvepalai barbarisai kvepia?  smile.gif

Cacharel Lou lou ax.gif Po ilgo vartojimo stažo ( naudoju juos gal 2 metus) man net nekilo tokia mintis, kad jie kvepia barbarisais - bet šiandien išgirdau pastebėjimą, kad jie kvepia barbarisais - ir nušvito mintis - kad taip tai barbarisų kvapas bigsmile.gif , nors visada buvau tikra, kad užuodžiu slyvas wub.gif Aš iš tų žmonių - užuodžiu tik vieną , ty - sugebu išskirti tik vieną, mano smegenims labiausia patikusią, kvepalų sudėtinę dalį blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo #Asta#: 10 gruodžio 2008 - 20:30
QUOTE(#Asta# @ 2008 12 10, 20:02)
Noriu paklaust, kas kvepaluose "duoda" barbariso kvapą?

Raugerškio (barbariso) kvapas kvepaluose (pvz., MaxMara Silk Touch) išgaunamas ne iš raugerškio augalų, o laboratorijose - tai grynai chemiškai susintetinti junginiai. Tą patį galima pasakyti beveik apie visus vaisių kvapus. Natūralūs kvepaluose tik citrusinių vaisių kvapai - naudojami įvairių citrinų, apelsinų, mandarinų ir t. t. etriniai aliejai, gaunami iš žievelės. Iš praktikos visos žinom, kad citrusų žievelėj eterinių aliejų daug, o kituose vaisiuose jų nėra arba beveik nėra.
Atsakyti
QUOTE(biologė @ 2008 12 10, 20:58)


Dar kartą ačiū aciuks.gif
O kokie dar kvepalai turi sudėtyje šio ingrediento susintetinto kvapo? be Maxmara Silk Touch? g.gif
Atsakyti
QUOTE(#Asta# @ 2008 12 10, 21:10)
O kokie dar kvepalai turi sudėtyje šio ingrediento susintetinto kvapo? be Maxmara Silk Touch? g.gif

Iš savo patirties nieko negaliu pasakyti (nesu vaisinių kvapų gerbėja). Aprašymuose irgi nieko panašaus neteko pastebėt. Nelabai juk tie barbarisai ir kvapnūs tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo biologė: 10 gruodžio 2008 - 21:40
QUOTE(biologė @ 2008 12 10, 21:39)

Dar kartą - ačiū aciuks.gif
Atsakyti
Civet - cibetas, kas tai? ar tai susije su gyvuneliais civeta? papasakokit prasau placiau, koki kvapa si medziaga suteikia...
Atsakyti
papasakot nelabai galiu, galiu perpasakoti, kas rašoma Mandy Aftel knygoj "Essence and Alchemy". taip, tai susiję su tuo gyvuliuku.
"tai vienintelis iš keturių natūralių gyvulinių ingridientų, kuris vis dar naudojamas parfumerijoje. nors civetas dažnai vadinamas kate, jis nepriklauso kačių šeimai (Felidae), bet priklauso viverinių (Viverridae) šeimai, kaip ir mangustai. jis maždaug lapės dydžio, pilko su juodom dėmėm kailio. natūraliai sutinkamas Abisinijoj, Javoj, Borneo, Sumatroj ir Bengalijoje. ir patinai, ir patelės turi gilų kapšiuką užpakalinėje pilvo dalyje, kur yra perrineal (?) glandos, kurios gamina minkštą, riebią medžiagą. jos paskirtis nėra tiksliai aiški, manoma, kad tai skirta kitai lyčiai pritraukti arba gynybai (dėl specifinio šios medžiagos kvapo)."
pa nature ši medžiaga - dvokutis, tačiau "su kitais gyvulinės kilmės ingridientais, civetas virsta maloniu ir viliojančiu kvapu. civetas kitiems ingridientams suteikia gilumo, padeda jiems atsiskleisti, taip pat turi fiksuojantį poveikį.
Etiopijoje, kur civetai auginami būtent dėl šios medžiagos, jie laikomi siaubingomis sąlygomis. tačiau kitur pasaulyje, pvz. Vietname, jie laksto laisvai. paimant šią medžiagą, civetas nėra užmušamas ar sužeidžiamas, tačiau jis yra patalpinamas į ilgą narvą, kuriame negali apsisukti, ir yra siutinamas ir erzinamas, nes laikoma, kad medžiaga yra naudingesnė, kai gyvūnėlis įsiutęs (nors gyvūnas ir normaliom sąlygom šią medžiagą išskiria). medžiaga iš kapšelio išimama su mentele. ji yra šviesiai geltona, pusiau skysta, tačiau kietėja ir tamsėja dėl sąlyčio su oru."

"Indonezijos regionuose, kur auginama kava, civetai laikomi parazitais, kadangi jie suėda raudoniausias ir labiausiai prinokusias kavos pupeles. būtent ten buvo nustatyta (jums geriau nežinoti, kokiu būdu), kad civetai pupeles pašalina iš organizmo sveikas (nesuvirškintas). Kopi Luwak - brangiausia pasaulyje kava, gamina iš civeto 'pašalintų' kavos pupelių, ir yra laikoma itin išskirtine".

tarp kitko, čia galima rasti šios knygos senesnio leidimo skanuotą variantą. apie civetą rašoma nuo 86 puslapio.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Irėja: 14 vasario 2010 - 20:31
Tik patikslinsiu išsamų Irėjos postą tuo, jog gyvūnėlis yra vadinamas civeta (mot.g.), o jo išskiriamos liaukos yra cibetas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Margot: 14 vasario 2010 - 21:31
QUOTE(Margot @ 2010 02 14, 21:30)
Tik patikslinsiu išsamų Irėjos postą tuo, jog gyvūnėlis yra vadinamas civeta (mot.g.), o jo išskiriamos liaukos yra cibetas.

dėkui 4u.gif gaila, jau nebegaliu pataisyt žinutėje.
Atsakyti