QUOTE(maziuk @ 2012 09 17, 08:27)
Idomu, kuriai klasei siryt, pirmadieni, buvo pirma pamoka - sokiai? Mamos ir teciai pasidomekit, ar daznai sokiu mokytojas rekia ant jusu vaiku???
Taip nutiko, kad teko nugirst,kaip mokytojas tiesiog uzreke ant vos iejusio kazkurio vaiko : KA REISKIA PAMIRSAU????? anakart pamirsau, siandien pamirsau!!!!
Gaila, internetu neimanoma perduoti garso...
Supratau tik tiek, kad tam jaunam mokytojui pirmadienis - sunki diena, bet nesupratau - kas jam dave teise taip REKTI ant vaiku, ir KODEL administracija toleruoja toki elgesi?
Gal ant to mokytojo uzrekti, kai ateisiu kita karta ?
Mano supratimu (ir is patirties zinau, kad tai - imanoma ir taip buna, nes aplink - vieni pedagogai:) ) pedagogas isvis neturi rekti. Nesvarbu, kaip ji isveda is kantrybes.
Gerai, kad parašėt. Šitoj mokykloj rėkimas ant vaikų, pasirodo, toleruojamas: rėkia (tiksliau, staugia) ir daugiau mokytojų (pastovėkit per pamoką koridoriuje, "pražilsit"). Jei girdi pašaliečiai, tai girdi ir valdžia, bet kadangi vis dar rėkiama, tai valdžia, vadinasi, toleruoja?
Jau ne kartą čia forume rašė, kad mokyklai labai svarbu, kad duotumėt kasmėnesinį piniginį įnašą ir dar rinkliavas sumokėtumėt klasės remontui. Nuo tos vietos bendravimas su jumis tampa nebe toks įdomus. Prasideda bendravimas mokytojų su vaikais: rėkiama, kolekcionuojami vaikų prasižengimai, o ne pasiekimai, vaikai baudžiami, nes sako, kad a priori vaikai dabar labai labai bjaurūs, dalį mokymo gali tekti pravesti namie, nes kai kas ir šioj srity atliekama atmestinai
Kaip supratau, mokykloj užduotas tonas nesibelsti į vaiko širdį, o tiesiog nubausti pagal planą, svarbiausia, išsaugant mokytojo vidinę ramybę, mokytojo gerovę,
Nuobaudų sistema įsisavinta ir nuosekliai žaibiškai vykdoma pagal mokyklos tinklalapyje pateiktą nuobaudų skyrimo planą: nieks nesigilins, tik nuosekliai formaliai pagal punktus galutinai "prikals vaiką prie stulpo" ir dar, kaip čia forume rašė, nubaus visą klasę ar kelias esančias šalia (paliks be tualetinio popieriaus, muilo ir pn.) nes ale vienas vaikas "nusižengė".
Man tokia mokykla yra bloga, net jei ir visi langai joje pakeisti ir klases vos ne kasmet atremontuoja tėvai. Mano įsitikinimu mokykloje reikia vaikus gerbt. Jei vaikai negerbia suaugusių, vaikus ir toliau reikia gerbt ir AUKLĖT, nes to ten ir susirinkom. Deja susirinko nemažai ale pedagogų
Žinoma, rašau ne apie visus apibendrintai, tikiu ir žinau, kad yra savo darbą mylinčių, suvokiančių, klystančių - kaip ir visi, bet besistengiančių, o svarbiausia save ir mokinį gerbiančių pedagogų.
Manau, didžiausia problema - profesionalizmo stoka, bei profesijos nesuvokimas. Atsitiktinai į profesiją patekę, gyvenimu nepatenkinti, apie asmeninę naudą mąstantys, ant silpnesnių išsiliejantys žmonės visur yra rakštis subinėj. Gaila, kai jie kontaktuoja su psichologiškai kol kas silpnesniais - vaikais.
Tai mano asmeninė nuomonė, vaikų ten nevesčiau