Sveikos merginos. Noriu patarimo, kuom Jus lakuojat vazonus, ta prasme kokiu laku? Prisidariau visokiu grozybiu, o kai atejo laikas lakavimui tai biskuti pasimeciau
. Pas mane lakas skirta medienos lakavimui, o kokio reiketu ir tikro
?
aš vazonus lakuoju pigiausiu lietuvišku matiniu akriliniu laku. LAKrilas vadinasi. Idealu...ir nelimpa niekas ir atrodo labai gražiai. Jeigu darai molinį, tai lakuok ir viduj butinai, vidų kartais lakuoju ir acetoniniu laku..ir dugną nulakuok. Kai tik pradėjau vazonus daryt tai dugno tik nelakavau, sakiau tegul kvėpuoja nor per tiek
pusė metų praėjo ir pradėjo luptis visas dekoras - kaip plevelė tokia išsipūčia. Matyt vanduo taip išstumia. O kai pradėjau viską lakuot tai lig nieko kol kas...niekas nesiskundžia
o ta dezute kartais nebuvo jau nulakuota[fabricnai]?
QUOTE(isdykelee_ @ 2007 12 02, 17:52)
kad ne
:wub:na ir grožybės pas jus 
aš bandau,bandau,bet iki šitokiu grožybių toli....
aš bandau,bandau,bet iki šitokiu grožybių toli....
QUOTE(Brudi @ 2007 12 02, 15:19)
Sveikos merginos. Noriu patarimo, kuom Jus lakuojat vazonus, ta prasme kokiu laku? Prisidariau visokiu grozybiu, o kai atejo laikas lakavimui tai biskuti pasimeciau
. Pas mane lakas skirta medienos lakavimui, o kokio reiketu ir tikro
?
Sveika, aš vieną keramikinį vazoną rudens pradžioj nulakavau medienai skirtu "Sadolin" laku vandens pagrindu- tai atlaikė lauke iki pat šalnų (per visus lietus ir pan) - nieko nenutiko
labas visoms
prieš kelias dienas aptikau šią temelę.skaičiau daug, bet klausimų vis vien iškyla
.pabandžiau padekoruoti lėkštę.nudažiau akriliniais baltais dažais, po to išdžiovinus tepiau guašą, vėliau klijavau servetelę, prieš tai tą vietą patepus klijais, man pradejo tie visi dazai nueiti
, viską nuploviau ir dariau per naujo, šiaip gavosi kažkas.noriu paklausti ar reikia to guašo ar reikia maišyti baltą akrilą su pigmentu kad tepant klijus ar veliau laką man nesilietų, arba nenueitų tie dažai.
Mačiau nuotraukas kad ant stiklinių tik servetelė būna, kaip tai padaroma?
prieš kelias dienas aptikau šią temelę.skaičiau daug, bet klausimų vis vien iškyla
Mačiau nuotraukas kad ant stiklinių tik servetelė būna, kaip tai padaroma?
QUOTE(mijaka @ 2007 12 02, 15:04)
aš vazonus lakuoju pigiausiu lietuvišku matiniu akriliniu laku. LAKrilas vadinasi. Idealu...ir nelimpa niekas ir atrodo labai gražiai. Jeigu darai molinį, tai lakuok ir viduj butinai, vidų kartais lakuoju ir acetoniniu laku..ir dugną nulakuok. Kai tik pradėjau vazonus daryt tai dugno tik nelakavau, sakiau tegul kvėpuoja nor per tiek
pusė metų praėjo ir pradėjo luptis visas dekoras - kaip plevelė tokia išsipūčia. Matyt vanduo taip išstumia. O kai pradėjau viską lakuot tai lig nieko kol kas...niekas nesiskundžia 
Oi, merginos asiu uz patarimus, vadinasi reikes dar nusipirkti ir kitokio lako, nes maniskis itariu gali netikti:

Nes ten tik medienai, fanerai ir pan., bet ne zodzio apie mura, betona ar kazka panasaus.
Papildyta:
QUOTE(Ramaskyte @ 2007 12 02, 19:34)
Sveika, aš vieną keramikinį vazoną rudens pradžioj nulakavau medienai skirtu "Sadolin" laku vandens pagrindu- tai atlaikė lauke iki pat šalnų (per visus lietus ir pan) - nieko nenutiko 
As gal pabandysiu su "Sadolin" laku vandens pagrindu, nes nesinoretu, kad tie vargo nueitu perniek po kokio pusmecio
QUOTE(bonza @ 2007 12 02, 15:30)
Sveikos
si savaitgali dariau dezute su dekupazinium popierium is senasnaujas, mediumu dekupazui, ir paskui sendinau laku Facetten is senas naujas
pagal instrukcija reikejo tept 2 mm as tepiau net kiek maziau bet rezultatas tragiskas
viskas atsilaupe, atsoko ir atsiraite
kas ne taip?
si savaitgali dariau dezute su dekupazinium popierium is senasnaujas, mediumu dekupazui, ir paskui sendinau laku Facetten is senas naujas
kas ne taip?
Taip ir man kažko nesigauna susitart su tuo Facetten laku. Suskilinėja, bet viskas atšoka, susiraito, nubyra tie lako gabaliukai.
kam tas guasas?del spalvos?tai reikejo su akrilu maisyti
Ant stiklo dirbti yra spec priemones.labiau paskaitinek forume. cia kreipiuosi i aida1818 
Papildyta:
tai turbut tas lakas netinkamas
Papildyta:
Bonza irgi rase kad nuo sito lako viskas atsokinejo jis ko gero blooogas
Papildyta:
QUOTE(bonza @ 2007 12 02, 18:49)
kad ne
as is pradziu saziau akriliniais dazais (fona) kai nudziuvo klijavau tuos angelocikus is dekupazinio papieriaus. kai isdziuvo - tuo laku Faccetten dengiau 
tai turbut tas lakas netinkamas
Papildyta:
QUOTE(cipa007 @ 2007 12 02, 22:18)
Taip ir man kažko nesigauna susitart su tuo Facetten laku. Suskilinėja, bet viskas atšoka, susiraito, nubyra tie lako gabaliukai.
Gal kas gali patart kaip su juo elgtis. 
Bonza irgi rase kad nuo sito lako viskas atsokinejo jis ko gero blooogas
savaitgalio darbelis