Įkraunama...
Įkraunama...

Nuo kada galima ramia širdim nemaitinti?

QUOTE(mrs.ieva @ 2008 02 11, 23:50)
zinau daug vaikuciu uzaugusiu su misinukais ir labai sveiku bei protingu., ne kiek neatsilikusiu nuo MP maitintu vaikuciu.

Na stai ir pati puiku pasiteisinima sumanei..bet juk pirmiausia galvoji apie save ??? g.gif

QUOTE(ingalp @ 2008 02 12, 16:02)
keista, kad nejauti malonumo žindydama  blink.gif

Kek zinau mrs.ieva nusitraukineja pieneli, manau tai ir yra jos...nemalonumu priezastis. Bet palauksim pacios mrs.ieva pasakojimo ax.gif

QUOTE(ingalp @ 2008 02 12, 16:02)
lyginti mp su sintetiniu pakaitalu tai man net mintis nekyla.

drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(ragnez @ 2008 02 12, 16:06)
na, kaip gimdymas nera Vienos balius, taip ir zindymas nera koks nors orgazmas...

lotuliukas.gif Saunus palyginimai biggrin.gif
Manau tos labai nusivilia, kurios ir tikisi kazkokio ypatingo malonumo (= orgazmo)...
As asmeniskai visgi kudikio maitinima suvokiu kaip malonuma, ne pareiga... rolleyes.gif Bet velgi - kaip kas ta zodi 'malonumas' supranta... biggrin.gif
Atsakyti
Aš saviškį vis dar maitinu (9 men), planuoju iki metuku dar pamaitint. Nors man maitinimas krūtimi tikrai joks ne vargas, bet galvoju kad iki metuku maitint pilnai užtenka. Močiutė mano tėvą iki 3 ar net 4 metų maitino, jis man pasakojo kad net pats atsimena kaip atbėgdavo, mamos krūtį išsitraukdavo, pačiulpdavo ir toliau nubėgdavo žaist. Bet nepasakyčiau kad labai super stiprus pas jį imunitetas, visą gyvenimą skrandžio opą turėjo, vaistus gėrė. Ir šiaip dažnai serga, nervininkas beto dar.
O va draugės mama jos visai nemaitino pati, o ji stipri kaip jautis, gyvenime niekuo nesirgo, net peršalimo ligos jos nepuola. Tai va kartais ir pamąstau, ar tikrai tas ilgas žindymas jau tokia panacėja g.gif
Na, kad iki 6 men būtina, o dar geriau iki metuku - tai sutinku.
Atsakyti
QUOTE(ingalp @ 2008 02 12, 15:02)
keista, kad nejauti malonumo žindydama  blink.gif . manau tą nepasitenkinimą žindymu moteris atsineša iš kažkokių neigiamų vaikystės patyrimų. o gal tiesiog motinystės jausmas dar nebrandus. žindydama pirmagimį aš irgi malonumo nejutau, todėl žindžiau labai trumpai  verysad.gif . bet tai įvyko gal dėl to, kad buvau labai jauna ir turėjau per mažai kantrybės  blush2.gif .

taip, užauga vaikai ir sveiki ir protingi ir mišinukais maitinti. mano pirmagimis irgi ir sveikas ir neatsilikęs nuo bendraamžių. juk aš nežinau, ką toks maitinimas jam "užprogramavo" ateityje. aš nežinau, ar dėl to jis neturės kažkokių sveikatos problemų, o gal net jo vaikų sveikatą tai lems  verysad.gif . arba jo prisitaikymą pasaulyje, arba gal dėl trumpo žindymo jam nesusiformavo kažkokie labai svarbūs psichologiniai, emociniai ryšiai. čia jau niekaip aš neatspėsiu  verysad.gif . todėl lyginti mp su sintetiniu pakaitalu tai man net mintis nekyla. juk net skirtingų motinų mp savo sudėtimi skiriasi, net tos pačios motinos pienas vaikui augant kinta. tai ką ten kažkoks pramoninis mišinukas schmoll.gif . tik iš bėdos...
o iki 6 mėn žindyt tikrai yra per trumpai. reikėtų bent iki metukų, kad visai tų miltelių nebereiktų paskui. juk nuo 1 m galima karvės pienuką duot, vistiek geriau negu tie milteliai  cool.gif
o apie tos "ekspertės" kvalifikaciją nu net komentarų trūksta. kuo jinai remiasi teigdama tokius dalykus? turėtų šiaip PSO rekomendacijom remtis, o ne savo asmeninę nuomonę piršt  doh.gif .

na gal as ir per jauna mamyte kaip tamsta issireiskei, gal reikejo 40-mecio palaukti g.gif
kazkurioje temoje skaiciau kaip zmonems nesveika karves pienukas, jis skirtas versiukams gerti kad kanopos ir ragai augtu. todel manau kad misinukas vaikams geriau negu karves pienas, nes misinukus gamina su visokiais vitaminais ir kitom gerom medziagom, kuriu reikia vaikuciams augti ir vystytis. nors pati megstu piena... bet kadangi gyvenu JK tai cia karves pieno nelabai kur gausi, parduotuviu pienas cia irgi is milteliu daromas doh.gif todel jau vaikuciui geriau specialiai pritaikytas misinukas negu toks pienas is milteliu.
na ir kadangi man nepatinka maitinti savo pieneliu ( viena is priezasciu-jeigu kas sugebes mane suprasti- kazkodel gedijuosi savo dideliu (o dabar ir nutysusiu) papu unsure.gif ) tai manau ir mano mergytei nelabai gerti toki pienuka, juk jame lieka tos mano neigiamos emocijos g.gif
Papildyta:
QUOTE(ast_alaus @ 2008 02 12, 18:48)
Na stai ir pati puiku pasiteisinima sumanei..bet juk pirmiausia galvoji apie save ???  g.gif
Kek zinau mrs.ieva nusitraukineja pieneli, manau tai ir yra jos...nemalonumu priezastis. Bet palauksim pacios mrs.ieva pasakojimo  ax.gif
drinks_cheers.gif
Papildyta:

lotuliukas.gif  Saunus palyginimai  biggrin.gif
Manau tos labai nusivilia, kurios ir tikisi kazkokio ypatingo malonumo (= orgazmo)...
As asmeniskai visgi kudikio maitinima suvokiu kaip malonuma, ne pareiga...  rolleyes.gif  Bet velgi - kaip kas ta zodi 'malonumas' supranta...  biggrin.gif

sveikute 4u.gif
kaip jus gyvenate? kazkaip nebeuzsuku i uzsienieciu mamyciu foruma ax.gif sakiau uzeisiu kuria cia diena, bet ten tokiais tempais bendravimas vyksta, kad labai sunku neatsilikti blush2.gif
taip, as traukiuosi pienuka. maitinau pati iki 6 savaiciu, bet prastai labai sekesi ir kuo toliau tuo blogiau mano mazyle valge is kruties, nors pagal viska turejo ismokti. bet kadangi blogai labai valge pradejo mazeti pienuko, taip as ji isgelbejau pientraukio deka. ir su pientraukiu traukdama pienuka geriau jauciausi negu maitindama tiesiai, kol maitinau tai man net tokios kai[p moralines lomkes prasidedavo kai jau zinodavau kad laikas mergyte prie papo deti. bet dabar kuo toliau tuo prastesnes man nuotaikos pienuka betraukiant, kai tik reikia imti pientrauki i rankas, tai taip ir galvoju, kiek ilgai kankinsiuos, gal jau baigti ir pan pan.. bandydavau vis kruti pasiulyti, anksciau dar biski paciupldavo desertukui, dabar jau visai nebeima, kazkodel ziaugcioja jeigu jai issiziojusiai bandau i burnyte papuka ikisti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(mrs.ieva @ 2008 02 12, 21:37)
kazkurioje temoje skaiciau kaip zmonems nesveika karves pienukas, jis skirtas versiukams gerti kad kanopos ir ragai augtu. todel manau kad misinukas vaikams geriau negu karves pienas, nes misinukus gamina su visokiais vitaminais ir kitom gerom medziagom, kuriu reikia vaikuciams augti ir vystytis. nors pati megstu piena... bet kadangi gyvenu JK tai cia karves pieno nelabai kur gausi, parduotuviu pienas cia irgi is milteliu daromas  doh.gif  todel jau vaikuciui geriau specialiai pritaikytas misinukas negu toks pienas is milteliu.
na ir kadangi man nepatinka maitinti savo pieneliu ( viena is priezasciu-jeigu kas sugebes mane suprasti- kazkodel gedijuosi savo dideliu (o dabar ir nutysusiu) papu  unsure.gif ) tai manau ir mano mergytei nelabai gerti toki pienuka, juk jame lieka tos mano neigiamos emocijos  g.gif

Mišinukas gaminamas karvės pieno pagrindu. Kadangi karvės pienas nuo žmogaus pieno laaabai skiriasi (labai daug žmogui sunkiai virškinamų baltymų ir mažai angliavandenių), tai jis yra dirbtinai 'pritraukiamas' prie žmogaus: baltymai sumažinami, angliavandeniai padidinami, taip pat pridedama sintetinių vitaminų ir dar ten visokių gėrybių. Kaip ten bebūtų, karvės pieno struktūra ir medžiagos daro savo, ir būtent todėl nemažai mišinuku maitinamų vaikų turi virškinimo problemų, didelius pilvo skausmus, vidurių užkietėjimus, nes jų organizmas tiesiog netoleruoja to produkto. Taip pat mišinukais užauginti vaikai vėliau dažniau turi viršsvorio ir cholesterolio problemų. O ką jie genais perduos savo vaikams, ypač, jei ir juos maitins mišinukais?..
Asmeniškai nevertinu karvės pieno, kaipo produkto. Nesakau, kad tai yra nuodas, bet šeimoje jo stengiames vartoti kuo mažiau. O produktų miltelių pavidalu iš viso nesuprantu. smile.gif

O dėl maitinimo 'malonumo' - jei man tektų nutraukinėt, tai turbūt ir aš laukčiau maitinimo pabaigos... unsure.gif O maitinimas krūtimi man tiesiog yra maloni neišvengiamybė pasigimdžius vaikelį. smile.gif
Atsakyti
nu tai kaip ir aiški mrs.ievos situacija. taigi koks gali būt malonumas traukti mp pientraukiu. taigi skauda, vargina, nu man tai čia būtų tikras košmaras schmoll.gif .
todėl kaži ar ji gali sakyt, kad jai nemalonu žindyt - juk nežindo. ir dar - pirmas 6 savaites daug kam maitinimas nėra malonus, nes vaikas dar neišmokęs švelniai valgyt, speneliai dar nėra pilnai prisitaikę, dažnai skausmingi, nugraužti, jautrūs. visas "malonumas" ateina kur kas vėliau. bet, deja, ji to laiko nesulaukė verysad.gif .
ir šiaip manau, kad pieno nutraukinėjimas ištisai yra didžiulė klaida ir taip mamos maitinimą tik paverčia kančia ir nemalonia prievole.
Atsakyti
nu va, anot jusu, kaip man nepasiseke ..
man nepatiko zindyti kudiki ne del to kad skausmingos buvo krutys ar speneliai, taip buvo gal pirma savaite, paskui viskas susitvarke, bet todel kad mano mergyte klykdavo priglausta prie krutines, ir kuo didesne buvo, tuo labiau, jeigu jums to nebuvo, tai jus ir neisivaizduosit ka tai reiskia.
ir kaip kazkas cia issireiske kad didziausia nesamone traukti piena pientraukiu, tai jei ne pientraukis, as jau nuo 2 men tikriausiai buciau nebemaitinusi savo pienuku. ir kas keisciausia, kad is daugelio jusu sulaukiu ne palaikymo, kad vargstu su pientraukiu, ir taip mergaite dar gauna mano pienuko,o visokiu neigiamu pasisakymu doh.gif
beje, kazkas parase kaip perduoti vaikui genus jei maitini misinukais o ne MP ir jei tavo vaiku vaikai ne MP maitins... taigi per krauja perduodi nestumo metu mirksiukas.gif
ir del viduriuku uzkietejimo bei nutukimo, tai irgi nebutinai taip turi nutikti jei maitini misinuku. turiu pazystamu kurios maitno misinukais nuo pat gimimo vaikucius, nei pilvo bedu turejo, nei vaikai nutuko.. o taip pat zinau atveju, kai maitino MP ir su pilvuku ilgai kankinosi. zodziu, nera tokios taisykles, kad MP maitinat jokiu pilvuko bedu, o misinuku- iskart pilvuka pucia, viduriai kieteja, vaikai tunka..
as visiskai nenusistaciusi pries MP, bet kadangi as negalejau maitinti tai ieskau informacijos ir mamyciu patirties apie maitinima misinukais, kaip suprantu ne ten pataikiau, nes gyvenime esu daugiau geru dalyku girdejusi apie tai negu cia perskaiciau verysad.gif
Atsakyti
mrs.ieva: neteisingai supratai. Manau, kaip tik visos tave palaiko, kad nemetei maitinimo MP, o pasiryžai nutraukinėti. neigiamų pasisakymų nebuvo nei vieno. tik kontra-argumentai kai kuriems teiginiams. tam ir diskusija, forumas. smile.gif

dėl tų sveikatos problemų, tai aišku, kad tai nėra taisyklės. Tačiau statistiškai pasiskirstymas yra būtent toks.

o genetika - sudėtingas dalykas. kai kas persiduoda per kraują, iš tėvų, kitką žmogus pats 'suformuoja' ir perduoda savo vaikams. juk taip ir iš bezdžionių į žmones pavirtom biggrin.gif

Taip, čia tema "Kūdikių žindymas", tad natūralu, kad mamos šneka būtent apie tai. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mrs.ieva @ 2008 02 13, 11:21)
1. nu va, anot jusu, kaip man nepasiseke ..
2. man nepatiko zindyti kudiki ne del to kad skausmingos buvo krutys ar speneliai, taip buvo gal pirma savaite, paskui viskas susitvarke, bet todel kad mano mergyte klykdavo priglausta prie krutines, ir kuo didesne buvo, tuo labiau, jeigu jums to nebuvo, tai jus ir neisivaizduosit ka tai reiskia.
3. ir kaip kazkas cia issireiske kad didziausia nesamone traukti piena pientraukiu, tai jei ne pientraukis, as jau nuo 2 men tikriausiai buciau nebemaitinusi savo pienuku. ir kas keisciausia, kad is daugelio jusu sulaukiu ne palaikymo, kad vargstu su pientraukiu, ir taip mergaite dar gauna mano pienuko,o visokiu neigiamu pasisakymu  doh.gif
4. beje, kazkas parase kaip perduoti vaikui genus jei maitini misinukais o ne MP ir jei tavo vaiku vaikai ne MP  maitins... taigi per krauja perduodi nestumo metu  mirksiukas.gif
5. ir del viduriuku uzkietejimo bei nutukimo, tai irgi nebutinai taip turi nutikti jei maitini misinuku. turiu pazystamu kurios maitno misinukais nuo pat gimimo vaikucius, nei pilvo bedu turejo, nei vaikai nutuko.. o taip pat zinau atveju, kai maitino MP ir su pilvuku ilgai kankinosi. zodziu, nera tokios taisykles, kad MP maitinat jokiu pilvuko bedu, o misinuku- iskart pilvuka pucia, viduriai kieteja, vaikai tunka..
6. as visiskai nenusistaciusi pries MP, bet kadangi as negalejau maitinti tai ieskau informacijos ir mamyciu patirties apie maitinima misinukais, kaip suprantu ne ten pataikiau, nes gyvenime esu daugiau geru dalyku girdejusi apie tai negu cia perskaiciau  verysad.gif

1. o tai tu nori pasakyt, kad tau pasisekė? g.gif
2. klykimas būtų praėjęs, jei būtum pasiaiškinus to priežastis ir jas pašalinus (pvz., gal maitinimo poza netiko, gal oro prisirydavo, gal pienligė burnytėj buvo ar dar kas)
3. nieks nesąko, kad nesąmonė, sakau, kad didžiulis VARGAS ir klaida, nes vaikas atpranta nuo krūties
4. nu prie ko čia genai, niekas nekalbėjo apie genus. rašiau , kad neaišku kokią sveikatą ateičiai užprogramuoji vaikui, jei maitini sintetiniu maistu.
5. jau rašiau, kad pirmagimį maitinau neilgai, bet jis sveikas, nenutukęs. bet yra toks dalykas kaip statistika. juk niekas nerašo, kad mp maitinamas vaikas TIKRAI bus sveikas ir plonas, o mišinukais - TIKRAI bus nutukęs ir ligotas biggrin.gif . rašoma, kad DIDESNĖ DALIS. juk ir rūkoriai ne visi plaučiu vėžiu suserga, bet kažkodėl nesakom - "o rūkykit kiek norit, nes tai visai nekenkia, mano bobutės arklio pusbrolis visą gyvenimą rūkė ir mirė tik sulaukęs 100 m. "
6. taigi jau sakiau, suprantu kad tau sunku. kad gal ir neturi kitos išeities. jokiu būdu nesmerksiu, kad nustoso nusitraukinėt pieną. turbūt tavo vietoj irgi taip pasielgčiau. bet nereikia vient todėl pradėt teigt, kad mišinukai yra gėris, kad maitint vaikų iki metu nereikia, nes tai nėra taip jau naudinga. reikia, kad pati iš savęs suvoktum, jog tiesiog tavo sprendimas yra padiktuotas nuovargio, ir tu taip renkiesi, nes nebežinai kitos išeities.
Atsakyti
Pirmagime maitinau iki metu astuoniu menesiu. Dabar antraji noreciau irgi kuo maitinti. Man vaikiuku maitinimas ne tik malonumas, bet ir didelis patogumas.Nereikia gaisti laiko misinuku gaminimui.O jau nekalbu apie pinigelius.
Atsakyti
QUOTE(ingalp @ 2008 02 13, 11:01)
1. o tai tu nori pasakyt, kad tau pasisekė?  g.gif
2. klykimas būtų praėjęs, jei būtum pasiaiškinus to priežastis ir jas pašalinus (pvz., gal maitinimo poza netiko, gal oro prisirydavo, gal pienligė burnytėj buvo ar dar kas)
3. nieks nesąko, kad nesąmonė, sakau, kad didžiulis VARGAS ir klaida, nes vaikas atpranta nuo krūties
4. nu prie ko čia genai, niekas nekalbėjo apie genus. rašiau , kad neaišku kokią sveikatą ateičiai užprogramuoji vaikui, jei maitini sintetiniu maistu.
5. jau rašiau, kad pirmagimį maitinau neilgai, bet jis sveikas, nenutukęs. bet yra toks dalykas kaip statistika. juk niekas nerašo, kad mp maitinamas vaikas TIKRAI bus sveikas ir plonas, o mišinukais - TIKRAI bus nutukęs ir ligotas  biggrin.gif . rašoma, kad DIDESNĖ DALIS. juk ir rūkoriai ne visi plaučiu vėžiu suserga, bet kažkodėl nesakom - "o rūkykit kiek norit, nes tai visai nekenkia, mano bobutės arklio pusbrolis visą gyvenimą rūkė ir mirė tik sulaukęs 100 m. "
6. taigi jau sakiau, suprantu kad tau sunku. kad gal ir neturi kitos išeities. jokiu būdu nesmerksiu, kad nustoso nusitraukinėt pieną. turbūt tavo vietoj irgi taip pasielgčiau. bet nereikia vient todėl pradėt teigt, kad mišinukai yra gėris, kad maitint vaikų iki metu nereikia, nes tai nėra taip jau naudinga. reikia, kad pati iš savęs suvoktum, jog tiesiog tavo sprendimas yra padiktuotas nuovargio, ir tu taip renkiesi, nes nebežinai kitos išeities.

doh.gif
nu ir kur tas palaikymas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(mrs.ieva @ 2008 02 13, 13:13)
doh.gif 
nu ir kur tas palaikymas  doh.gif

Čia:

"taigi jau sakiau, suprantu kad tau sunku. kad gal ir neturi kitos išeities. jokiu būdu nesmerksiu, kad nustoso nusitraukinėt pieną. turbūt tavo vietoj irgi taip pasielgčiau. "

smile.gif

Aš irgi prisipažįstu, kad nors ir esu visom keturiom už žindymą, kaži ar ištverčiau ilgą nusitraukinėjimą, nekalbant jau apie efektyvų nusitraukinėjimą, nes kiek teko bandyti, labai jau mizernai gavosi... Taip kad manau, kad tu esi šaunuolė, kad tiek laiko nutraukinėji.
Bet jei jau atsakyti į temos klausimą, tai vienareikšmiškai sakau: metai. O kaip jau kiekvienai gaunasi - tai jau yra individualūs dalykai.
Atsakyti
QUOTE(Ode @ 2008 02 13, 12:26)
Čia:

"taigi jau sakiau, suprantu kad tau sunku. kad gal ir neturi kitos išeities. jokiu būdu nesmerksiu, kad nustoso nusitraukinėt pieną. turbūt tavo vietoj irgi taip pasielgčiau. "

smile.gif

Aš irgi prisipažįstu, kad nors ir esu visom keturiom už žindymą, kaži ar ištverčiau ilgą nusitraukinėjimą, nekalbant jau apie efektyvų nusitraukinėjimą, nes kiek teko bandyti, labai jau mizernai gavosi... Taip kad manau, kad tu esi šaunuolė, kad tiek laiko nutraukinėji.
Bet jei jau atsakyti į temos klausimą, tai vienareikšmiškai sakau: metai. O kaip jau kiekvienai gaunasi - tai jau yra individualūs dalykai.

4u.gif
Atsakyti