Įkraunama...
Įkraunama...

Kada atsirado žilų plaukų?

QUOTE
Skydliaukė gamina hormonus T3, T4. Jie sintetinami iš dviejų medžiagų – jodo ir amino rūgšties tirozino. Kam reikalinga skydliaukė? Kai reikia padidinti energijos kiekį organizme, ji padidina ir žmogus junta šilumą – jei per daug padidinama, susidaro retas reiškinys hiperteriozė – žmogus pradeda degti. Skydliaukė reguliuoja visą eilę funkcijų, dalyvauja reprodukcinės sistemos veikloje, reguliuoja žarnyno peristalktiką... Tačiau streso metu šis organas irgi tampa antraeiliu.

Kas bendro yra tarp dopamino, adrenalino, noradrenalino, T3, T4 ir melanino( pigmentas, nuo kurio priklauso odos, plaukų  spalva)? O bendra yra tai, kad visos šios medžiagos gaminamos iš amino rūgšties tirozino. Jei stresinė situacija neišspręsta, tai tirozinas bus daugiau naudojamas adrenalino, noradrenalino ir dopamino gamybai ir kitos organizmo funkcijos, kurios priklauso nuo tirozino, bus juo aprūpinamos prastai. Taigi skydliaukė, kuriai reikalingas tirozinas, dirbs blogai, hormonai T3 ir T4 bus ties apatine riba ir skydliaukės blogas darbas atidarys vartus visai eilei kitų susirgimų. Kai skydliaukės funkcija nusilpusi, žmogus tampa apatišku, blogai susivokiančiu situacijose, depresyvus, neaktyvus, jo žarnyno peristaltika nusilpusi, kietėjantys viduriai, mineralinių medžiagų apykaita sutrikusi ir lytinių hormonų gamyba sumažėjus, žmogui nuolat šalta. Mineralinių medžiagų apykaita sutrinka taip, kad kalcis ima nebesilaikyti kauluose – vystosi osteoporozė. Jei žmogus kaista, tai arba skydliaukės hiperfunkcija, arba autoimuninis tiroiditas, kurio simptomai tokie patys. Kai skydliaukė funkcionuoja neteisingai, veidas tampa apvalus, šiek tiek patinęs. Tradiciškai gydytojai gydo išvardintus negalavimus kaip atskirus susirgimus, o tereikia šioje grandinės pradžioje sutvarkyti organizmo aprūpinimą tirozinu ir visa eilė simptomų išnyks. Jei to nepadaroma, toliau seka tokie susirgimai kaip vitiligo, žmogus ima žilti (kaip organizmas gali gaminti kažkokį melaniną, kai organizmo viduje kunkuliuoja stresas, kuris sunaudoja visą tiroziną?). Gyvenime turbūt pastebėjote, kad tie žmonės, kurie dirba darbą surištą su stresais (neramūs vadovai ir kt.), anksti pražyla. Kai tirozinas išnaudojamas, nukrenta adrenalino, noradrenalino, dopamino lygis ir molekulių, kurios buvo atsakingos už žvalumą, gyvybingumą ir sprendimų priėmimą, tampa mažai. Štai tada ir prasideda adrenalininio tipo depresija – apatija, vangumas, bejėgiškumas.


mano vyras žilti ėmė ankstyvoj jaunystėj, dabar žilų daugiau nei juodų. O kadangi tikrai yra savim nepasitikintis stresuotojas, tai, manau, kad citatoje daugmaž rašoma teisybė.
Atsakyti
25 metu. Ir daugėja stipriai..dabar man 28 :/
Atsakyti
Atrode viena karta, kad radau zila plauka, bet gal tik taip atrode lotuliukas.gif 25 metai ir zilu plauku nerasta, siaip maniau, kad anksti prazilsiu, nes polinkis tam, kaip ir turetu buti. Mama visiskai zila buvo apie 30 metu, tetis iki 35 prazilo, brolis 18 metu ir jau galima rasti zilu plauku
Atsakyti
Man 21. Viena pirmaji zila plauka radau gal kai buvo 13 metu mazdaug. O pastarosiom dienom tai jau kokius 6 zilus radus buvau. Jei prazilsiu teks dazyt.
Atsakyti
18 metu uzmaciau pati pirmaji..paskutiniu metu lb padaugejo..o taip nenoriu dazyti plauku, bet pacios tamsus tai lenda jie akivaizdziai doh.gif 27 m.
Atsakyti
O mano draugė strese, nes jos 6 metų mergytė žyla...
Kas čia per nesamonė? g.gif
Vargšė baigia iš proto išeiti, o gydytojai tik gūžčioja pečiais
verysad.gif
Atsakyti
pirmus zilus plaukus pastebejau 24-25 m. dabar 31 ir ju kiek daugiau (iki 10) biggrin.gif tai kol kas nekrenta i akis ir galima dazyt kas 3 menesius ar netgi dar reciau ax.gif
Papildyta:
QUOTE(maumė @ 2013 06 12, 21:50)
O ką jūs manote apie žilų plaukų nedažymą?smile.gif Aš jų turiu nemažai ir vis nusispalvindavau, bet vat galvoju gal šįsyk imt ir paklausyt vyro prašymo nebesidažyti g.gif Jis man aiškina, kad atvirkščiai viskas - dažymas pasendina moteris, o žili plaukai negali pasendint, nes tai tavo dalis ir esi tokia kokia esi. Ypač jei visa kita išvaizdoj senatvės nerodo :)Tiesiog įdomu, ką manot apie pražilusias moteris - ar kad jos apsileidusios, ar jums tai bjauru o gal atvirkščiai?


man visai grazu smile.gif priklauso nuo to kaip zmogus atrodo, jei oda grazi, rauksliu nedaug ir moteris rupinasi savim (manikiuras, grazus makiazas ir skoningai rengiasi) - zili plaukai negadina, netgi puosia smile.gif

speju "sidabrines lapes" sukuosena labiau tiktu ekstravagantiska stiliu pasirinkusiai moteriai

uztat naturaliai atrodantis dazymas (spalva kuri buvo vaikystej ar jaunystej) paprastai nubraukia 10-15 metu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lisik: 28 rugsėjo 2015 - 22:03
man pirmi žili atsirado 26 metų, dabar net nežinau kiek jų, nes stabiliai chna teplioju biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Martitė: 20 spalio 2015 - 12:43
pirmas pastebetas 24, dabar ju yra ne vienas ir ne du biggrin.gif
Atsakyti
Pirmą ir tą vienintelį pastebėjau 16kos. Dabar man 25keri ir kolkas jis tik 1-nas rastas biggrin.gif
Atsakyti
pavieniai pradejo atsirasti 30-31 metu
Atsakyti
Man grazu visai zili, tik tas tarpinis laikas tarp spalvotu ir zilu nelabai smile.gif
Atsakyti