Įkraunama...
Įkraunama...

Į lopšelį nuo metukų?

Abi savo atzalas leidau i lopseli nuo metuku. Manau, visi zinote, kad tokiu lopseliu nera didelis pasirinkimas, todel iskart paminesiu didziausia sio lopselio minusa - tai yra rusu darzelis ir iki trijus metu grupes yra misrios, todel vaikas girdes rusu kalba. Bet sitas minusas suteikia ir daug pliusu - visu pirma tai mazos grupes. Niekada neteko matyti grupeje dvylika vaiku, daugiausia buvo astuoni. Pasitaikydavo dienu, kai budavo du ar trys, todel demesio vaikas gaudavo tikrai daug. Grupeje per diena budavo trys zmones - aukletojos, kurios dirbdavo po puse dienos ir seimininkute. Grupe dirbdavo ilgai, tiksliau jinai buvo budinti ir dirbo iki 18.30. Tai irgi yra vienas is pliusu, nes maziuku niekas netampydavo i kitas grupes, bet is ryto ir vakare, jie i savo grupe sulaukdavo vyresniu vaikuciu.
Taip pat labai paprastas vaiku priemimas - bent jau patiems maziausiems nera jokiu eiliu. Atejus apziureti darzelio, vedeja nuveda i grupe, galima pamatyti, kas vyksta dienos metu. Taip pat yra didelis prisitaikymas prie vaiko poreikiu - sauskelnes, ciulptukas, buteliukas... viskas toleruojama ( mazoji i lopseli iskeliavo dar nevaiksciodama). Yra netgi lovyte su lingemis. Bet po truputi vaikas yra pratinamas prie vagymo paciam, darymo i puoduka ir paprasciausiu bendravimo bei kitu igudziu. Taip pat, kadangi vaiku grupeje nera daug, aukletojos gali uzsiimti su mazaisiais - vakarais kabedavo iskabinti vaiku piesinukai...
Rinkliavos:
jos aktualios kiekviename darzelyje, bet jos tikrai nebuvo didziausios is musu moketu ( dabar lankome treciaji darzeli) ir buvo skirtos darzelio aplinkai gerinti, zaidimo aiksteliu irengimui, zaislams, lavinancioms priemones. Mazuju grupeje buvo irengtos ir sildomos grindys, todel vaikai tikrai nesaldavo.
Kaip dar viena minusa, galeciau pamineti valgiarasti - jisai tikrai ivairus, tik ne visai pritaikytas maziukams, kadangi ruosiamas bendrai visam darzeliui.
Bei vedimas i lauka, ypac veliau rudeni ir ziema, bet kiek teko patirti, tai deja yra visu darzeliu problema. Vasara sita problema isnykdavo ir vakare vaikai teveliu sutikdavo lauke.

Kaip geras prisiminimas isliko sio darzelio aukletojos, kurios savo augintinius labai mylejo ir prisimindavo praejus ne vieniems metams...
Noreciau, kad visos mamos galetu apie savo vaiku pirmaja grupe isausgoti siltus prisiminimus, todel ir rekomenduoju jums si lopseli.
Atsakyti
QUOTE(Silvute @ 2005 03 14, 15:51)
sio lopselio minusa - tai yra rusu darzelis ir iki trijus metu grupes yra misrios, todel vaikas girdes rusu kalba.

Na, cia gal ir ne minusas g.gif . Vaikas ismoks dar viena kalba rolleyes.gif . Tik, aisku, jie rusakalbes aukletojos nebando kalbet lietuviskai. geriau jau ismokta uzsienio kalba, nei sudarkyta gimtoji.
Pasigedau aprasymo apie ligas, ar daznai lopselinukas sirgo blush2.gif
Kokie pasiekimai pvz., per pusmeti. Ar ismoko sedet ant puoduko ar pan. ax.gif
Apie rinkliavas noretusi konkreciau, kokio dydzio ar yra stojimo mokestis 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smulkute: 15 kovo 2005 - 16:06
Stojimo mokescio nera. I metus renka po 50lt + dar tenka kelis kart i metus nupirkti buitiniu prekiu pagal saraseli.

Del ligu - sunus sirgo nedaug. Per metus ( tiek jisai ta darzeli lanke) buvo keli persalimai ir vasara vienas apsinuodijimas maistu namuose. Bendrai gal kelios nelankytos savaites per metus susidare.
Su mazaja buvo sunkiau. Po triju lankymo dienu jinai susirgo angina, bet cia sava istorija - jinai gime neisnesiota, siaip yra silpnesnes sveikatos + neskiepyta.

O pasiekimai: sunus per kelis men atsisake pampersu dienai, buvo naudojami tik nakciai. visai ju atsisakeme tik 2.5m
Dukra si darzeli lanke trumpiau, tai dideliu pasiekimu nebuvo. Nebent valgymas paciai. vistiek dviem zmonems yra sunku pamaitinti, todel ir pratinami jie valgyti patys.
Atsakyti
Aciu 4u.gif
Atsakyti
Sveika, gražiai aprašei. Dėl miegučio dar gali papasakoti? Kiek kartų migdydavo? mano vaikas sunkiai užmiega- jam būtų ne kas lopšelyje.. sad.gif
Atsakyti
Kiek kartų tokius mažius darželyje migdo? Maniškei jau 8 mėnesiai, bet ji dar miega tris kartus doh.gif
Atsakyti
deja, siuo klausimu visuose darzeliuose yra sunkiau - pagal dienotvarke, vaikai yra migdomi tik viena karta. Jei atvedi labai anksti ryte, tai aukletojos dar paguldo nors pusvalandziui ir po pusryciu.
Atsakyti
QUOTE(Silvute @ 2005 03 30, 15:48)
deja, siuo klausimu visuose darzeliuose yra sunkiau - pagal dienotvarke, vaikai yra migdomi tik viena karta. Jei atvedi labai anksti ryte, tai aukletojos dar paguldo nors pusvalandziui ir po pusryciu.

ačiū labai 4u.gif Kaip suprantu su auklėtojom galima susitarti, nes ir pačioms būtų sunku su pervargusiu ir zyziančiu vaiku biggrin.gif
Atsakyti
O kaip grupese, ar nesalta, ar geri langai, grindys? Ka gali pasakyt apie lauke irengtas zaidimo aiksteles, ar saugios?
Atsakyti
Labai atsiprašau, kad pasireikšiu devil.gif , bet aš neįsivaizduoju kas turėtų atsitikt, kad metukų vaikus leisčiau į darželį swoon.gif Mažuliukai, bejėgiai, kuriems dar mamos pienuką čiulpt prisiglaudus, va mažulė dar- nevaikštanti doh.gif ............... protest.gif
Vargšiukai cry.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elina: 01 birželio 2005 - 08:35
Dabar taip tokios sąlygos, kad ne visos mamos gali auginti vaikus iki....metų. Žinau moterį, kuri į darbą TURĖJO išeiti, kai baigėsi biletenis (prieš ir po gimdymo), lialiui buvo 2 mėn. verysad.gif Nori turėti darbą............. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(smulkute @ 2005 05 31, 19:52)
O kaip grupese, ar nesalta, ar geri langai, grindys? Ka gali pasakyt apie lauke irengtas zaidimo aiksteles, ar saugios?

langai normalus, pries salcius uzkamsomos. Bent jau lopselineje grupeje yra sildomos grindys, todel mazieji nesala net ir sliauzodami. O lauke esancios zaidimo aiksteles skurdokos, nors gal jau ir naujas irenge - kai palikinejome darzeli, buvo renkami tevu pinigeliai naujoms zaidimo aikstelems.

Elina - na ka paputojai, pasipjaudei gal ir gyvent lengviau pasidare?
O mano mazajai tokios "uztarejos" visai nereikia, nes darzelyje jinai jauciasi kuo puikiausiai - cia itariu ne kai kuriu personu issiuciui

P.S mazoji nevaiksciojo pati nes tingejo - daug patogesne susisiekimo priemone buvo ropojimas arba mamos rankos. Kai penkiolikos men buvome sanatorijoje, gydytojai net stebejosi paneles uzsispyrimu nevaikscioti vienai - vedama uz rankos puikiausiai eidavo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Silvute: 02 birželio 2005 - 07:14