Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai kepiniai 2

QUOTE(mikepukuotukass @ 2008 12 07, 20:04)
Man irgi netolygiai kepė jie (gal nelabai vienodo storio gavosi visi), tai kai kuriuos dėjau antrąkart dar pakept, o kurie išart parudavo, išėmiau, kad nedegtų. Dėl laiko, tai apie 13min, bet pasižiūri vis, ir matai, ar laikas jau, ar dar reikia pakept. Pirmieji tai tokie šviesūs buvo, paskui pabijojau, kad gal nebus iškepę iki galo viduj, tai kitus ilgiau kepiau rolleyes.gif

bet kantrybes cool.gif as tiek neturiu,pavydziu jum
Atsakyti
Valio, kalėdinis pyragas iškepė! biggrin.gif
Specialiai kepiau didelį ir vieną mažaliuką, kurio ir paragavau.. laaaaabai skanu! Pasinaudojau jūsų patarimais - nors kepiau iš pusės porcijos, dėjau visos citrinos sultis. Dėjau daugiau rūgštesnių vaisių - spanguolių, vyšnių, braškių.. Dar tarkavau imbiero, pasirankiojau ir įdėjau prieskonių iš rinkinio, skirto karštam vynui (neklauskit kas per vieni - neturiu žalio supratimo - paragaudavau, jei prieskonis skanus man, tai dedu blush2.gif ), nepagailėjau cinamono.
Dar migdolų "nulukštenau"odelę, šiek tiek pakepinau ir smulkinau su peiliu gabaliukais - irgi gavosi pyrage pakankamai minkšti.
Vienu žodžiu eksperimentas pavyko - ačiū visoms, kad dalijatės savo patirtimi notworthy.gif
Atsakyti
o kur pirkai karstam vynui skirtu prieskoniu mirksiukas.gif
Atsakyti
:
QUOTE(jolita.martyna @ 2008 12 07, 22:40)
o kur pirkai karstam vynui skirtu prieskoniu mirksiukas.gif



Karstam vynui yra santa marijos rinkinys.
O meduoliams geriau pirkti atskirai - cinamonas, tarkuoti gvazdikeliai, imbieras, kardemonas, muskato riesutas, kvepiantieji pipirai.

Ir dar maciau klausima del glajaus - nuplauti kiausini, imusti atskirai bal;tyma, cukraus pudros kokius 3 - 5 saukstus ir zirnio didumo citrinos rugsties. Sukti ilgai. Saukstu, o ne mikseriu.
Cukraus pudros kiekis priklauso nuo marginimo budo. Jei nori padengti visa - reikia skystesnio, jei norisi grieztu aiskiu liniju ( kaip mike pukuotuke buvo pavyzdi idejus) - reikia kad butu gerokai tirstas.


Kaledinis pyragas nepatiko nei vienam mano seimos nariui.... O tiek darbo. Na visos viltys, kad pastovejes gal paskanes. Arba, kad sveciam patiks.
Dar kepiau ta STOLLEN pyraga. Siaubingai skanus buvo karstas. Bet as skubiai ji sviestu uzlydziau, cukraus pudra subarsciau ir i spinta.... Kad nebutu kaip kazkas rase, kad vaikai iki kaledu gerokai sumazins...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mot99: 07 gruodžio 2008 - 22:37
QUOTE(jolita.martyna @ 2008 12 07, 22:40)
o kur pirkai karstam vynui skirtu prieskoniu mirksiukas.gif


Aš pirkau vyno klubo parduotuvėje, B. Radvilaitės gatvėje. Bet dar praėjusią žiemą, kokį vasarį smile.gif
Ką atpažinau - cinamono lazdeles, anyžius, gvazdikėlius, imbiero gabalėlius, žieveles - citrinos ar apelsino.. Yra ir daugiau tam maišelyje gėrybių, tik nelabai žinau kas tokie blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(mot99 @ 2008 12 07, 22:33)
:
Karstam vynui yra santa marijos rinkinys.

Kaledinis pyragas nepatiko nei vienam mano seimos nariui.... O tiek darbo.

ir kotany firmos yra thumbup.gif labai skanu būna wub.gif


nu niekaip nesuprantu iš kur jūs ten tiek darbo randat g.gif jau ne pirma rašo.. man tai taip greit pasidarė g.gif
Atsakyti
QUOTE(akvilyte @ 2008 12 07, 23:58)
nu niekaip nesuprantu iš kur jūs ten tiek darbo randat  g.gif  jau ne pirma rašo.. man tai taip greit pasidarė  g.gif

Tikrai bigsmile.gif Kad ten ilgiausiai trunka laukimas kol iškeps o pati ruoša schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(mikepukuotukass @ 2008 12 07, 23:10)
Kad ten ilgiausiai trunka laukimas

nu bet tai čia jau ne darbas lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mot99 @ 2008 12 07, 22:26)
blush2.gif
As jau kieklaikoieskau apelsinu dzemo recepto.... Gal galima butu pasidalinti?

Tiksliai nepamenu blush2.gif Nes tai buvo toks bandymas ekspromtu ax.gif Apelsinus nulupau, skilteles pjausčiau kuo smulkiau ax.gif Bėriau daug cukraus, turbūt vienas prie vieno ar net daugiau, tada vieną dieną palaikiau kol gerai ištirpo cukrus ir viriau kol sutirštėjo ax.gif Tiesa dar pridėjau vienos ar kelių citrinų sultis ax.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Owly: 07 gruodžio 2008 - 23:41
Aš ,apelsinus verdu su citrinomis drauge.
Atsakyti
QUOTE(mot99 @ 2008 12 07, 22:33)
Dar kepiau ta STOLLEN pyraga. Siaubingai skanus buvo karstas. Bet as skubiai ji sviestu uzlydziau, cukraus pudra subarsciau ir i spinta.... Kad nebutu kaip kazkas rase, kad vaikai iki kaledu gerokai sumazins...

Ar pagal Amalios receptą? ax.gif Aš irgi jį nusižiūrėjus ax.gif
Atsakyti
QUOTE(mikepukuotukass @ 2008 12 07, 13:20)
Na ką, vakar iki paryčių vargau su meduoliais doh.gif 


labai gražios Kalėdinės dovanėlės 4u.gif manau,vargta ne veltui smile.gif
Atsakyti