
užmaišiau tešlą pagal Owly receptą, dabar šaldau

Kalėdinį pyragą ir aš kepiau
. Savaitės laiko brandintą daviau svečiams paragauti, tai patiko. Šeimynai irgi patiko. Man truputį per saldus. Kitą kartą dėčiau kažkokių rūgštesnių vaisių daugiau, nes dabar nedėjau pagal receptą tų glancuotų, ar ten kažkokių kitokių vyšnių.
Sekmadienį kepiau meduoliukus pagal Bea receptą, skonis labai geras, bet kietoki. Dar tebelaikau dėžutėje, gal suminkštės. Turbūt tiksliai nesilaikiau recepto, nes nežinojau kuo atmatuoti 200g medaus, iš akies dėjau, tai paskui ir miltų daugiau įsidėjo. Galvoju, turbūt, per daug to medaus prikabinau, užtat kietoki.

Sekmadienį kepiau meduoliukus pagal Bea receptą, skonis labai geras, bet kietoki. Dar tebelaikau dėžutėje, gal suminkštės. Turbūt tiksliai nesilaikiau recepto, nes nežinojau kuo atmatuoti 200g medaus, iš akies dėjau, tai paskui ir miltų daugiau įsidėjo. Galvoju, turbūt, per daug to medaus prikabinau, užtat kietoki.
Pries kiek laiko reikia iskepti meduoliukus, kad per kaledas jie butu skaniausi?
QUOTE(Owly @ 2008 12 08, 00:44)
Nepamenu recepto autores

Papildyta:
QUOTE(mikepukuotukass @ 2008 12 08, 00:10)
na mes vien vaisius ir riesutus su sunum apie pora valandu smulkinom.... Visa kitai aisku greitai.
Vat dabar galvoju - gal jus ne taip smulkiai viska pjaustet, tai ir skonis kitas? Mes pvz mazaja razina smulkinom pusiau, o ta didziaja ( korinka vadinama) i 4 dalis.... Atitinkamai ir visus kitus vaisius. O 2,5 kg perrinkti ir susmulkinti yra kas veikti.... Arba gal as tiesiog krapstausi illgai?

QUOTE(Edmė @ 2008 12 08, 13:17)
Sekmadienį kepiau meduoliukus pagal Bea receptą, skonis labai geras, bet kietoki. Dar tebelaikau dėžutėje, gal suminkštės. Turbūt tiksliai nesilaikiau recepto, nes nežinojau kuo atmatuoti 200g medaus, iš akies dėjau, tai paskui ir miltų daugiau įsidėjo. Galvoju, turbūt, per daug to medaus prikabinau, užtat kietoki.
Berods Mamicy posta esu nusikopinus del medaus svorio:
šiandien kaip tik svėriau, tai kadangi medus pas mane jau toks tirstesnis, tai 2 diiideli saukstai ~ 200 g. bet tokie dideli sriubiniai sukisti į medų ir sėmiau max kiek išėjo...
as buvau vienus meduolius sudejus ne i toki jau sandaru inda, sukietejo, tai idejau obuolio pusele- minksti pasidare

QUOTE(mot99 @ 2008 12 08, 15:16)
Vat dabar galvoju - gal jus ne taip smulkiai viska pjaustet, tai ir skonis kitas? Mes pvz mazaja razina smulkinom pusiau, o ta didziaja ( korinka vadinama) i 4 dalis.... Atitinkamai ir visus kitus vaisius. O 2,5 kg perrinkti ir susmulkinti yra kas veikti.... Arba gal as tiesiog krapstausi illgai? 

Vajėtau





QUOTE(mikepukuotukass @ 2008 12 08, 14:50)
Vajėtau
A pablūdot
Tada nesistebiu, jog sakot, kad darbo daug... Bet taigi kas ten lieka iš tos vargšės razinos taip susulkintos per daugiau nei 3 valandas kepimo
Na, nežinau, kaip kitos darė, aš tik didesnių vaisių gabaliukus pjausčiau maždaug nago dydžio gabaliukais, dėjau žemės riešutus, tai juos rankom puselėm išskyriau, nesmulkinau, nes ir skaniau, kai sveiki gabaliukai ir gražiau atrodo prapjautas 






as noreciau kad mano meduoliai butu minkstuciai, gal man juos tiesiog storiau kocioti, , kad maziau suskrustu?

QUOTE(gretoole @ 2008 12 08, 15:47)
as noreciau kad mano meduoliai butu minkstuciai, gal man juos tiesiog storiau kocioti, , kad maziau suskrustu? 

tai va ir aš noėčiau,bet nesigavo,laikau kelinta diena dėžutėj,bet vis tiek kieti.Jaučiu kitus kept reiks.

QUOTE(GITANA.B @ 2008 12 08, 16:39)
tai va ir aš noėčiau,bet nesigavo,laikau kelinta diena dėžutėj,bet vis tiek kieti.Jaučiu kitus kept reiks. 

dek obuoli i dezute...
kepu meduolini namuka pagal bea meduoliuku recepta.... Ale sh... tesla gavos nekociojama.... Trupa, limpa ir t.t. kas galejo but ne taip??? pirma kart man toks bajeris su medaus tesla... kaltinu medu, nes emiau nuo virsaus kibiriuko, ir ten buvo tokiu ale putu... nu net nzn kaip pavadint....