Kepu as meduolius jau kelintus metus, puosiu glajum ir po to kisu i orkaite, kad pasiltu-glajus taigi su zalio kiausinio baltymu
Merginos, man tokis idiotiskas klausimas iskilo
Kepu as meduolius jau kelintus metus, puosiu glajum ir po to kisu i orkaite, kad pasiltu-glajus taigi su zalio kiausinio baltymu
Dekoruojat ir paliekat isdziuti, ar irgi pasildot?
Kepu as meduolius jau kelintus metus, puosiu glajum ir po to kisu i orkaite, kad pasiltu-glajus taigi su zalio kiausinio baltymu
QUOTE(Song @ 2007 12 23, 15:22)
Merginos, man tokis idiotiskas klausimas iskilo
Kepu as meduolius jau kelintus metus, puosiu glajum ir po to kisu i orkaite, kad pasiltu-glajus taigi su zalio kiausinio baltymu
Dekoruojat ir paliekat isdziuti, ar irgi pasildot? 
Kepu as meduolius jau kelintus metus, puosiu glajum ir po to kisu i orkaite, kad pasiltu-glajus taigi su zalio kiausinio baltymu
As niekad nesildau, issilydys ir nutekes juk viskas
Aš glajų darau iš citrinos sulčių ir cukraus pudros, nes man žalias kiaušinis
Nebent iš patikimos bobutės
As irgi nesildau
Kiausinius gerai su soda nuplaunu
QUOTE(*Marija* @ 2007 12 23, 15:10)
Na, nuteket tai nenuteka
Manau, plausiu kiausinius su soda ir nebesildysiu-papildomas darbas
QUOTE(Vilione @ 2007 12 23, 16:03)
Soda nenuplaus jokios zarazos jeigu ji ten bus...
QUOTE(Paloma:) @ 2007 12 23, 14:29)
aciu
QUOTE(Song @ 2007 12 23, 15:22)
Merginos, man tokis idiotiskas klausimas iskilo
Kepu as meduolius jau kelintus metus, puosiu glajum ir po to kisu i orkaite, kad pasiltu-glajus taigi su zalio kiausinio baltymu
Dekoruojat ir paliekat isdziuti, ar irgi pasildot? 
Kepu as meduolius jau kelintus metus, puosiu glajum ir po to kisu i orkaite, kad pasiltu-glajus taigi su zalio kiausinio baltymu
Glajus irgi pagal Askulios recepta: baltymas + cukraus pudra, i balta glaju + citrinos sultys. Nesildom
QUOTE(Arven @ 2007 12 22, 23:04)
Siandien kepiau japoniska aguonu pyraga - be proto skanu. Paragavom ir pirstelius laizom: toks lengvas, svelnus...
o kai istraukem is orkaites, tai buvom truputi supanikave... tik apipylus sokoladu ir gerai atsaldzius jis tikraji skoni igauna.
As irgi kepiau šiandien
Dar imbierinius sausainiukus-žmogeliukus kepiau Kalėdom. Glajum nupiečiau veiduką, kelnytes, tai irgi be galo meiliai atrodo, o jau kvaaaapas
o aš šiandien padariau lauknešėlius "iš Kalėdų senio kepyklos"
Daivajos vaisinio pyrago gabaliukai,
kakavinis - kokosinis pyragas
ir meduoliai.
kakavinis-kokosinis pyragas (radau kažkur internete, bet nebepamenu kur)
kakaviniam pagrindui
1/2 stiklines sviesto (dejau maždaug puse pakelio)
1/2 stiklines cukraus
druskos
1 didelis kiaušinis (tiko ir M dydzio)
1/4 nesaldintos kakavos
1/4 stiklines miltų
kokosų sluoksnis
2 dideli kiausiniai (vel tiko vidutiniai)
vanilinio cukraus
1 stikline miltų
~200 g kokosų
Įkaitinam orkaitę ~190C. skardą ištiesiam folija (kažkodėl recepte taip nurodyta), patepam ja sviestu.
išlydom sviesta, sumaišom su cukrumi ir druska, įplakam kiaušinį, kakavą, miltus. išpilam viską į skardą ir šaunam į orkaitę. recepte rašo kokiom 10-15 min. man uzteko nepilnų 10. tiesa skarda čia turėtų būti nedidele maždaug 23x23 cm. Recepte rašo, kad kepti tik tol kol tesla pradeda atsokinėti nuo kraštų...
Žodžiu neilgai. tada ištraukiam iš orkaitės ir kol ruošim viršų, leidžiam pravėsti.
Kiaušinį sumaišom su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. švleniai įmaišom miltus ir kokosą (~ puse stiklines pasiliekam pabarstymui). Šlapiomis rankomis išskirstom kokosų masę ant apkepusios šokoladinės masės, užbarstom likusius kokosus ir kišam atgal į orkaitę dar 25-30 minučių (kol pradės "auksuotis" ir pagaliukas bus sausas). kai iškeps ištraukiam iš orkaitės, atvėsinam ir supjaustę gabaliukais vaišinam svečius.
man patiko.
Daivajos vaisinio pyrago gabaliukai,
kakavinis - kokosinis pyragas
ir meduoliai.
kakavinis-kokosinis pyragas (radau kažkur internete, bet nebepamenu kur)
kakaviniam pagrindui
1/2 stiklines sviesto (dejau maždaug puse pakelio)
1/2 stiklines cukraus
druskos
1 didelis kiaušinis (tiko ir M dydzio)
1/4 nesaldintos kakavos
1/4 stiklines miltų
kokosų sluoksnis
2 dideli kiausiniai (vel tiko vidutiniai)
vanilinio cukraus
1 stikline miltų
~200 g kokosų
Įkaitinam orkaitę ~190C. skardą ištiesiam folija (kažkodėl recepte taip nurodyta), patepam ja sviestu.
išlydom sviesta, sumaišom su cukrumi ir druska, įplakam kiaušinį, kakavą, miltus. išpilam viską į skardą ir šaunam į orkaitę. recepte rašo kokiom 10-15 min. man uzteko nepilnų 10. tiesa skarda čia turėtų būti nedidele maždaug 23x23 cm. Recepte rašo, kad kepti tik tol kol tesla pradeda atsokinėti nuo kraštų...
Kiaušinį sumaišom su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. švleniai įmaišom miltus ir kokosą (~ puse stiklines pasiliekam pabarstymui). Šlapiomis rankomis išskirstom kokosų masę ant apkepusios šokoladinės masės, užbarstom likusius kokosus ir kišam atgal į orkaitę dar 25-30 minučių (kol pradės "auksuotis" ir pagaliukas bus sausas). kai iškeps ištraukiam iš orkaitės, atvėsinam ir supjaustę gabaliukais vaišinam svečius.
man patiko.
Laba diena, reikėtų greito atsakymo. Noriu iškept Kalėdoms meduolį, receptą turiu, tik va klausimas - kokio storio jis gali būti? Anksčiau jau esu kepus, tai išėjo toks:

Dabar norėčiau kept skardoj su skyle, o ji, aišku, yra kiek mažesnė, tai ir meduolis aukštas turėtų išeit, taigi ar tuo atveju iškeps man jis normaliai? Turiu skaudžios patirties, kaip per mažoj skardoj biskvitą kepiau, tai baisu dabar
.

Dabar norėčiau kept skardoj su skyle, o ji, aišku, yra kiek mažesnė, tai ir meduolis aukštas turėtų išeit, taigi ar tuo atveju iškeps man jis normaliai? Turiu skaudžios patirties, kaip per mažoj skardoj biskvitą kepiau, tai baisu dabar
Nors Kalėdos jau kaip ir praėjo, apibendrinsiu savo patirtį.
Kepiau daivajos pyragą -
nesitikėjau, kad bus taip skanu. Gal kiek neįprasta lietuviškam kalėdų stalui, bet labai labai skanu
Kepiau prieš gerą mėnesį, patingėjau, be to ir laiko nebuvo, todėl visus vaisus ir riešutus smulkinau kombainu. Niekuo nesulaisčiau ir nemirkiau. Iškepus suvyniojau į sviestinį popierių ir laikiau šaldytuve. Kai kalėdų rytą išėmiau, plonesnysis pyragas gulėjo vaisių sulčių balutėje. Ką tik suvalgiau paskutinį gabaliuką ir jau tikrai laukiu kitų kalėdų 
meduolius kepiau pagal Saulyčiuko receptą ("Meduoliniai sausainėliai su šokoladu") - su dukra kepėm net du kartus ir abu kartus buvo puikūs - ne per kieti ir ne per minkšti, pakankamai trapūs. Dantų laužytis nereikėjo
Tik aš prieskonių gerokai daugiau dėjau, o miltų tikrai mažiau reikia.
O pabaigai - mano šių metų kalėdinė triobikė
Kepiau daivajos pyragą -
meduolius kepiau pagal Saulyčiuko receptą ("Meduoliniai sausainėliai su šokoladu") - su dukra kepėm net du kartus ir abu kartus buvo puikūs - ne per kieti ir ne per minkšti, pakankamai trapūs. Dantų laužytis nereikėjo
O pabaigai - mano šių metų kalėdinė triobikė
QUOTE(Nitner @ 2007 12 29, 02:25)
Nors Kalėdos jau kaip ir praėjo, apibendrinsiu savo patirtį.
Kepiau daivajos pyragą -
nesitikėjau, kad bus taip skanu. Gal kiek neįprasta lietuviškam kalėdų stalui, bet labai labai skanu
Kepiau prieš gerą mėnesį, patingėjau, be to ir laiko nebuvo, todėl visus vaisus ir riešutus smulkinau kombainu. Niekuo nesulaisčiau ir nemirkiau. Iškepus suvyniojau į sviestinį popierių ir laikiau šaldytuve. Kai kalėdų rytą išėmiau, plonesnysis pyragas gulėjo vaisių sulčių balutėje. Ką tik suvalgiau paskutinį gabaliuką ir jau tikrai laukiu kitų kalėdų 
meduolius kepiau pagal Saulyčiuko receptą ("Meduoliniai sausainėliai su šokoladu") - su dukra kepėm net du kartus ir abu kartus buvo puikūs - ne per kieti ir ne per minkšti, pakankamai trapūs. Dantų laužytis nereikėjo
Tik aš prieskonių gerokai daugiau dėjau, o miltų tikrai mažiau reikia.
O pabaigai - mano šių metų kalėdinė triobikė

Kepiau daivajos pyragą -
meduolius kepiau pagal Saulyčiuko receptą ("Meduoliniai sausainėliai su šokoladu") - su dukra kepėm net du kartus ir abu kartus buvo puikūs - ne per kieti ir ne per minkšti, pakankamai trapūs. Dantų laužytis nereikėjo
O pabaigai - mano šių metų kalėdinė triobikė

Kaip gražuuuuu






