Oij, pralinksminote mane mielosios,
1.3 m vaikas nesneka ir jau neramu.
NUSIRAMINKITE, viskas cia gerai.
mano vyresnelis nuolatos snekejo savo kalba. bet zmoniu kalba ne. 2.10 m. veziau i raidos centra, tai is manes tik pasisaipe. Svarbiausia kad 1-3 m. vaikas suprastu kalba, kas jam sakoma, kad reaguotu i kalba, padarytu ko prasomas ir pavieniai zodziai butu.
O nuo triju metu kai atidare burna, tai neuzsiciaupia ir sakiniais. ir viskas idomu ir viska reikia isklausti.
Padariau isvada tokia: mano vyresnelis yra vizualikas vaikas, t.y. kad jam svarbu kad as matyciau ji, jo veikla, todel jam nereikejo taip anksti sneketi, juk as viska maciau. Kodel taip galvoju, nes dabar nuolat kartoja:"mama ar matai, paziurek".
Vaikai kurie yra verbalikai, jie pradeda greiciau kalbeti. Mano mazoji panasu bus is ju. jai dabar 1.3 m. ir ji jau sudetingu zodziu intonacija kartoja. Viska kartoja ka pasakau.
todel nusiraminkite, tikrai kad 1.3 m. vaikas nekalba nieko baisaus. Tai naturali raida.
dar girdejau tokia teorija, kad vaikai kurie anksti pradeda vaikscioti, veliau kalbeti, ir atvirksciai.
Tai kas vaikui tuo metu atrodo svarbiau, ta jis ir lavina

Tiesa, del zodeliu, tai sunui nupirkau parduotuveje ar knygyne korteliu knygutes, su piesinukais ir uzrasu. Ten logopedines gal, probleminias garsams lavinti, S, Š, Z, Ž, R ir pan. Rodydavau kortele ir sakydavau kad pakartotu. Toks zaidimas buvo i jam patiko. Tai kai pradejo jau zodzius tarti tai si zaidima nuolat zaizdavome, gerai papilde vaiko zodyna.
Tad laukite ir tikrai visi vaikai prakalbes, jei nera patologiniu kliuciu