Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 7

QUOTE(adis @ 2008 03 11, 23:51)
Nežinau Gabija, ar teisingai supratot. Mano papasakotai istorijai du su puse metų. Tai buvo po pirmosios chemijos kurso. Dabar man antras. (Iš tiesų sunku susigaudyti). Už nugaros jau dvi operacijos, antra operacija ne tokia baisi. Krūtis liko. Ta pirmoji operacija, kai netekau krūties – mano baubas, kaip Jums vėmimai. Va, ima kartais ir ataidi atidunda tas baubas netikėtomis ašaromis, kurias iššaukia tokios nuotraukos, kaip rodytos vakar Gerumo dienoje. Mane pačią tos ašaros nustebina. Daugiau mažiau beveik kiekviena turim savo baubą. Kartais net nežinom. Ima ir prisistato: sapnais, ašaromis, neaiškiu nerimu.
Jūsų palinkėtos sėkmės labai reikia. Nepaisant temperatūrų, bandau žengti į penktą chemijos bloką. Geriu hormonus, rytoj išsamūs kraujo tyrimai, plaučių nuotrauka, jei viskas bus gerai, bus leidžiama ch.


Adis as atidarysiu nauja tema, jei man leisite, o Jus laikykites, dar yra del ko pakovoti, temperatura, pykinimas, kitokie negalavimai, visa tai chemijos sukelti padariniia, nereikia to pamirsti, siuo laikotarpiu reikia skubeti letai, letai zingsnelis po zingsnelio, klumpant vel stotis ir eiti, atsimenat istrauka is filmo, kazkas jau pamenu citavo, kur jauna moteris gydesi nuo kruties vezio, sau ji vis kartodavo:
As esu dangus... niekas negali jo sunaikinti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Deganti: 12 kovo 2008 - 07:57
QUOTE(adis @ 2008 03 11, 20:06)
Aš būčiau kalbėjusi apie būtinybę turėti pozitronų emisijos tomografą, apie magnetinį krūtų rezonansą. Jie kainuoja milijonus.


Aš irgi tikėjausi, kad štai pagaliau pirks PET... verysad.gif Matyt, dar negreit tai įvyks (jei iš viso), jei net mamografams neužtenka. Bent jau profilaktinių programų daugiau būtų - dabar vos kelios veikia, ir tos gana solidaus amžiaus piliečiams.
Atsakyti
QUOTE(Marabu @ 2008 03 12, 10:46)
Aš irgi tikėjausi, kad štai pagaliau pirks PET...  verysad.gif  Matyt, dar negreit tai įvyks (jei iš viso), jei net mamografams neužtenka. Bent jau profilaktinių programų daugiau būtų - dabar vos kelios veikia, ir tos gana solidaus amžiaus piliečiams.


Ta pačia tema norėjau jūsų paklausti, gal kas girdėjote kaip per GD šnekino sveikatos apsaugos ministrą. Įsijungiau televizorių kaip tik tuo momentu ir viena ausim išgirdau jį sakant, kad Kaune jau montuojamas pozitronų emisijos tomografas, o ten pabaigus neužilgo bus pradėta įrenginėti Vilniuje. Paskui suabejojau ar iš tiesų teisingai supratau, ar išgirdau tiktai ką norėčiau doh.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ūkanota: 12 kovo 2008 - 12:22
QUOTE(adis @ 2008 03 12, 00:51)
Nežinau Gabija, ar teisingai supratot. Mano papasakotai istorijai du su puse metų.


Aišku aš varna.Na bet gerai , kad apsirikau.Na bet tu vistiek šio forumo dūšia ir tau dar kartą skiriu wub.gif wub.gif wub.gif

Pasidariau už savo markerį, nuo vasario 1-os iki dabar paaugo iki 23,6.Privačioje klinikoje rodo, kad norma 35, klinikose , kad 30.Kažkiek skiriasi metodika , bet esmės daug nekeičia.Šuoliukas buvo normalus.Antradieni susitariau su onkologe , kad priims, gal pasiguldys , kad tyrimus greičiau padarytų.
Bijau peruko pusėn žiūrėti.Taip nuo visko pavargau.Juk nuo paskutinės chemo tik 4,5 mėnesio praėjo.O Folio metodas nieko nerodė.Gal dar per anksti panikuoju, bet aišku , kad draugelis nesnaudžia.Reikėjo nors metus pratempti, tada chemija geriau veikia.
Šiandien skaičiau , kad Kernagis reanimacijoje.
Pradėjau darbo paieškas , dabar š...., net nedarbingumo negausiu.Juk nebesitarsi su žmogum, kad ateinu dirbti, kai neaišku ką man darys.
O dienos pradžia tokia gera buvo.Susitvarkiau priedą prie pensijos už tremtinį.
Eidama Laisve pamačiau , kad paltai nukainuoti.Išsirinkau plytos spalvos , kainavo 570 dabar 299 Lt , 90 proc vilna.Galvojau , kad pasipuošusi eisiu į naują darbą.Net
pusei mėnesio negali gyvenimo planuoti .Per Velykas puseserės 45 jubiliejus, jau susiplanavau kaip rengsiuos ir štai tau š....Su tokia nuotaika nevažiuosiu.

Atsakyti
QUOTE(Gabija. @ 2008 03 12, 18:56)
Net pusei mėnesio negali gyvenimo planuoti .

Baigiau skaityti Jurgos Ivanauskaitės "Viršvalandžius". Labai ilgai nedrįsau šios knygos skaityti - maniau, kad bus perskaudu. Bijojau, kad pradėsiu savęs gailėti ir įsiverksiu. Bet perskaičiau be didelių ašarų. Dabar, kai kas nors ims smalsauti, ką jaučiau, galiu drąsiai pasiūlyti pasiskaityti Jurgos išgyvenimus. Nelengvas, labai nelengvas tas kelias, į kurį mus likimas įstūmė... Bet reikia juo eiti, kito neduota...

Laikykitės, mielosios
Atsakyti
QUOTE(Deganti @ 2008 03 12, 08:56)
Adis as atidarysiu nauja tema, jei man leisite,

deganti, oi kaip šaunu būtų. Tokių gražių palinkėjimų ir minčių čia mums palieki kaip ir ši.
QUOTE(Deganti @ 2008 03 12, 08:56)
As esu dangus... niekas negali jo sunaikinti...

Šiandien aš užsidėjau pliusiuką penktos ch. pradžiai. Netoli, netoli ta diena, kai padėsiu riebų tašką. Visą naktį po deksametazono žliaugiau, keičiau pižamą po pižamos kas 15 min., kol jų neliko. Tada perėjau prie lengvesnės amunicijos– visokių marškinėlių. Pasimatavau kelis kart temperą 35,6. Reikėjo gerti 3 nakties likusias 40 tabl. galvojau jeigu pirmosios 40 numušė temperą nuo 37,8 iki tiek, ką padarys kitos doh.gif . Daugiau jau nekrito. Kraujas super, ačiū grasalvai. (Gerai, kad ją EMEA pripažino, leido net Europos Sąjungoje platinti „TevaGrastim“ir „RatioGrastim“ pavadinimais. Kam paskirs nebebijokit. Saugus , efektyvus , pripažintas vaistas.) Kepenų fermentai taip pat atsistatė, nors su vaistais, bet labai gerai, CRB – jokio uždegimo, net plaučių nuotraukos nedarėm. Visą dieną laikosi 36,4. „Toks nėštumas“.
Šiandien sutikau moterį 40 m. 5 metai su metastazėmis kauluose. Sunkiai vaikšto, jau su ramentais. Susirgo krūtų vėžiu 35 m. Gydymą parinko medikai per lengvą, tik adjuvantinį, pagalbinį. Per pusmetį išplito į kaulus. Į tą pusmetį įėjo ir chemijos laikas. Dabar suėstas klubo kaulas. Koja nebeturi į ką remtis. Gydymo kontrolei laiku (po trečios chemo) taikytas Pet-as ar net kaulų scintigrama būtų parodžiusi užuomazgas kauluose. Nebūtų prarasta brangus laikas, keistas medikamentas į tinkamesnį. Dar viena liūdna istorija, o jų tokių liūdnų daug.
Gydytoja šiandien sakė, girdėjo gandus lyg bus perkamas PET-as. Tik kol nupirks, kol pastatys pastatą (jam reikia atskiro ir labai saugaus, tiksliau ne įrengimui, o įrengimo sudėtinei daliai – ciklotronui, gaminančiam radioaktyvią medžiagą panašią į gliukozę) praeis daugokai laiko. Vis vien, labai džiugi žinia, tik, kad ištesėta būtų.
Dviejuose centruose PET/CT, ūkanota, negali būti. Lenkijoje skirtas 10 mln. gyventojų. Pagal jų planus turi būti dar Varšuvoje ir Pietų Lenkijoje. Dabar aparatas gulte apgultas važiuoja lenkai iš visos Lenkijos. Laukia apie 3-4 mėn. tyrimo. Tik mes, komerciniai, dvi savaites maksimum.
Gabija, jei tik patinka ir tinka pirk paltą, ne į darbą, tai į onkologinį pasipuošusi ateisi. Ir į jubiliejų trauk, nuotaiką susikurk bent tai dienai. Užsimiršk akimirkai, pasidžiauk Velykomis ir puseserės jubiliejumi. Tokia puiki proga, jei kas bus ne taip su tais tyrimais, ką padarysi, bet neturi jie tavo švenčių gadinti. Gal tos šventės bus gražiausias tavo šitų keturių atostoginių mėnesių prisiminimas? Tik prašau, aukščiausiojo, kad dar pridėtų ir padaugintų bent iš dviejų tavo atostoginius mėnesius.
Dėl Kernagio labai liūdna žinia. Galvojau Austrijoje reabilituojasi
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 12 kovo 2008 - 22:39
QUOTE(Gabija. @ 2008 03 12, 17:56)

pusei mėnesio negali gyvenimo planuoti .Per Velykas puseserės 45 jubiliejus, jau susiplanavau kaip rengsiuos ir štai tau š....Su tokia nuotaika nevažiuosiu.



Vaziuokit Gabija,reikia atsipalaiduoti kol dar galite.
Man pries velykas operacija darys,tai as tikiuosi iki Velyku,bent is reanimacijos iseiti,o apie nuotaika tai ir kalbeti nesinori.,tik SM truputi atsipalaiduoju -pasirodo ne as viena tokia,ne man vienai blogai..

Laikykimes mergaites!!!
Atsakyti
Kokia sunki diena. Galva plysta. Verkti norisi unsure.gif Gal koks asteroidas link zemes skrenda g.gif

Man liko 7 svitinimo seansai. Pradejo skaudeti oda. Kazkokios rudos demes ant jos atsirado...Niezti. Taip laikiausi gerai...Ir stai tau... doh.gif

Skaiciuoju kiekviena diena blink.gif

Ant galvos jau 1 cm juokingas eziukas ax.gif Buvau susitikti su draugem-supermamom jau be skareles flirt.gif

Visoms linkiu geros nuotaikos ir stiprybes 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Na mergaites laikykites, as cia Jums A. Genio eilerastuka:

Dedikacija sveikstančiai sielai (as pridurciau dar ir kunui)

Kvepia čiobreliais, žliūgėm
ar žliugsinčiu vėl sniegu;
štai arbata... Kilk nuliūdęs.
Bet pakilti nebėr jėgų.

Jėgų dar nėra susikaupti –
išmelsti tave ir tylėt,
ir tavo ranką paliest
ankštoj aukštybėj pilies.

Žlungančio sniego griuvėsiuos
rengias žygiui žliūgė...
Melancholiškas, kaktai vėstant,
violetas čiobrelių... Tikėk,

Arbata tęs mėnulišką gamą –
septintoji vienatvė ilgamus

Tikekim mergaites VISKAS BUS GERAI, pavasaris uz lango siandien dar lyja bet jau greit sauluite sildys wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Deganti @ 2008 03 13, 16:40)
Na mergaites laikykites, as cia Jums A. Genio eilerastuka:

Dedikacija sveikstančiai sielai (as pridurciau dar ir kunui)

Tikekim mergaites VISKAS BUS GERAI, pavasaris uz lango siandien dar lyja bet jau greit sauluite sildys  wub.gif

wub.gif Zodziai.

Reikia pabaigti sia tema 4u.gif
Prisijunkite, bendrom jegom tai padarysim smile.gif
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti