Įkraunama...
Įkraunama...

MRU valstybiniai egzaminai :)

QUOTE(Tutia @ 2010 06 01, 17:25)
Teisės ir valdymo vakariniokams  smile.gif

kartu cia visi laikem. teises valdymo vakariniokai ir dieniniokai vienu metu, taigi gavom tuos pacius klausimus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(shadowdances @ 2010 06 02, 12:33)
kartu cia visi laikem. teises valdymo vakariniokai ir dieniniokai vienu metu, taigi gavom tuos pacius klausimus smile.gif

ups, gi rimtai ir dieniniokai biggrin.gif dėl to ir buvo toks bardakas, kad sugrūdo mus visus kartu. dry.gif
Atsakyti
QUOTE(sandrute22 @ 2010 05 27, 20:16)
Jei kam nors bus aktualu ateity, tai pasidalinsiu info iš penitencinės teisės baigiamojo egzamino.

Klausimai buvo tokie:

1 grupė:

1. Demokratizmo principas
2. Nuteistųjų teisinė padėtis, turinys
2 grupė:

1. Laisvės atėmimo bausmės režimo funkcijos
2. Bausmių vykdymo sistemos reformos teisinė ir organizacinė dalis
Papildyta:
Gal gali šiųmečiai neakivaizdininkai pasidalinti info, kokie klausimai buvo per baigiąmąjį konstitucinės egzaminą? Dieninių studijų klausimus žinau:)

Išlaikė visi ir rezultatai buvo tikrai geri (gal tik 3 šešetai ir 1 penketas), nemažai 9netų, 8netų, keli 10ukai:)
Papildyta:
Šiandien laikiau Konstitucinės baigiamąjįsad.gif Ir koks velnias vertė mane jį pasirinkt, kai taip nepatinka tas dalykas... Aišku, pasipjoviau ant 1 klausimo... Išlaikyt nesitikiu...

Mano manymu, klausimai buvo daug sunkesni lyginant su teisės valdymo specialybės studentams pateiktais klausimais, laikiusiems tą egzaminą prieš savaitę...

A variantas:

1. LR Konstitucija kaip aukščiausia teisė (ar kažkas pan.); jos bruožai
2. Vokietijos prezidento ir parlamento (Bundestago ir Bundesrato) rinkimai
3. Uždavinys: Ar gali Seimo nariai pasibaigus teisėjo įgaliojimui jo neatleisti, motyvuodami tuo, kad jie laisva nuožiūra sprendžia, ką daryti? (Tiksliai neatkartosiu jau)

B variantas:

1. LR Konstitucinis Teismas (jei neklystu, lyg ir apskritai apie jį reikėjo rašyti)
2. Ombudsmenas užsienio valstybėse, ne Lietuvoje (labai daug klausimų apie jį)
3. Uždavinio nepamenu
Atsakyti
QUOTE(sandrute22 @ 2010 06 03, 13:44)
Išlaikė visi ir rezultatai buvo tikrai geri (gal tik 3 šešetai ir 1 penketas), nemažai 9netų, 8netų, keli 10ukai:)
Papildyta:
Šiandien laikiau Konstitucinės baigiamąjįsad.gif  Ir koks velnias vertė mane jį pasirinkt, kai taip nepatinka tas dalykas... Aišku, pasipjoviau ant 1 klausimo... Išlaikyt nesitikiu...

Mano manymu, klausimai buvo daug sunkesni lyginant su teisės valdymo specialybės studentams pateiktais klausimais, laikiusiems tą egzaminą prieš savaitę...

A variantas:

3. Uždavinys: Ar gali Seimo nariai pasibaigus teisėjo įgaliojimui jo neatleisti, motyvuodami tuo, kad jie laisva nuožiūra sprendžia, ką daryti? (Tiksliai neatkartosiu jau)

B variantas:

1. LR Konstitucinis Teismas (jei neklystu, lyg ir apskritai apie jį reikėjo rašyti)
3. Uždavinio nepamenu

Labutis gal galetum pasidalinti konspektais is kuriu egzui ruoseisi manes tas dziaugsmas pavasari laukia buciau labai dekinga 4u.gif zgirciene@yahoo.com
Atsakyti
Labutis kas laiket administracines teises valstybini butu gerai kad pasidalintumete is ko ruosetes siam egzui manes sis dziaugsmas pavasari laukia ir testo pavyzdziu maz kas turit ar konspektu turit zgirciene@yahoo.com buciau dekinga uz bet kokia informacija 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zorina @ 2010 06 03, 19:05)
Labutis kas laiket administracines teises valstybini butu gerai kad pasidalintumete is ko ruosetes siam egzui manes sis dziaugsmas pavasari laukia ir testo pavyzdziu maz kas turit ar konspektu turit zgirciene@yahoo.com buciau dekinga uz bet kokia informacija  4u.gif

Ruoštis patarčiau iš pagrindinių įstatymų-vietos savivaldos, valstybės tarnybos ir pan., nes testas buvo iš įstatymų ir keli kl. iš bendrosios dalies. Uždavinys vienai grupei buvo iš adm. teisės pažeidimo, reikėjo kvalifikuoti, nustatyti nuobaudą, atsakomybę. Pažiūrėkit Deviatnikovaitės (http://ieva.home.mruni.eu/?page_id=396 ) asmeniniame puslapyje yra pan. uždavinys ir sprendimas, tai panašus ir buvo. Kitai grupei uždavinys iš teismingumo, tai šiuo atveju labai padeda teismų praktika, kuria leidžia egz. metu naudotis ir labai naudinga pasimokyti iš Deviatnikovaitės knygos (Administracinė teisė: kategorijos, apibrėžimai, užduotys, 2009 m. leidimo), nes situacijos būna vos ne identiškos. Spec. dalies nebuvo
Lygtai taip parašiau, pataisys kas nors, jei suklydau:)
Atsakyti
QUOTE(ciu @ 2010 06 03, 20:51)
Ruoštis patarčiau iš pagrindinių įstatymų-vietos savivaldos, valstybės tarnybos ir pan., nes testas buvo iš įstatymų ir keli kl. iš bendrosios dalies. Uždavinys vienai grupei buvo iš adm. teisės pažeidimo, reikėjo kvalifikuoti, nustatyti nuobaudą, atsakomybę. Pažiūrėkit Deviatnikovaitės (http://ieva.home.mruni.eu/?page_id=396 ) asmeniniame puslapyje yra pan. uždavinys ir sprendimas, tai panašus ir buvo. Kitai grupei uždavinys iš teismingumo, tai šiuo atveju labai padeda teismų praktika, kuria leidžia egz. metu naudotis ir labai naudinga pasimokyti iš Deviatnikovaitės knygos (Administracinė teisė: kategorijos, apibrėžimai, užduotys, 2009 m. leidimo), nes situacijos būna vos ne identiškos. Spec. dalies nebuvo
Lygtai taip parašiau, pataisys kas nors, jei suklydau:)

Ciu, viską teisingai surašėte 4u.gif
Man irgi labai padėjo Deviatnikovaitės knyga ir info įdėta jos tinklapyje, be jos būtų liūdna ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Satide @ 2010 06 03, 23:06)
Ciu, viską teisingai surašėte  4u.gif
Man irgi labai padėjo Deviatnikovaitės knyga ir info įdėta jos tinklapyje, be jos būtų liūdna  ax.gif

Labai labai dekui merginos uz informacija drinks_cheers.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sandrute22 @ 2010 06 03, 14:44)

A variantas:

Na mes, ištęstinių studentai laikėm 05.03 tai pastebiu, kad klausimai daugiau mažiau panašūs. Prisimenu tik A variantą, kurį rašiau:

1. Konstitucijos interpretavimas ir tiesioginis taikymas.
2. Parlamento sudėtis <...> suverenitetas Didžiojoje Britanijoje
3. Uždavinys apie tai, jog teisėjui prezidentė pratęsė kadensiją dėl jo aukštos kvalifikacijos, nepasiydama Teismų tarybos priešingų patarimų. Klausimą reikėjo atskleisti atsižvelgiant į teismų nepriklausomumo principą.

Patarimas tik vienas - neapsiriboti vien konspektais. Patarčiau ir straipsnius Jurisprudencijoje pasiskaityti, nes mūsų kurso balai sakyčiau buvo ganėtinai tragiški: 40% neišlaikiusių, o iš tų kas išlaikė 1 gavo 8etą, 4 - 7etus, toliau 5,6etai. Taigi ir gavus geresnį pažymį ir išlaikiu, nelabai jau didelis džiaugsmas, nes paprašsčiausiai nebebuvo su kuom jį dalintis mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(sandrute22 @ 2010 06 03, 12:44)
Papildyta:
Šiandien laikiau Konstitucinės baigiamąjįsad.gif  Ir koks velnias vertė mane jį pasirinkt, kai taip nepatinka tas dalykas... Aišku, pasipjoviau ant 1 klausimo... Išlaikyt nesitikiu...

A variantas:

B variantas:

3. Uždavinio nepamenu

Išlaikiau vis dėlto, gavau 7:) Aš apie KT:)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sandrute22: 05 birželio 2010 - 18:39
Sveikos,

Labai nuoširdžiai prašau patarimų dėl magistro studijų MRU. Dėl neakivaizdinių (ištęstinių) studijų. VILNIUJE.

Mane domina šios programos:
-Savivaldos institucijų administravimas;
-Viešasis administravimas:

1)Aplinkos apsaugos administravimas
2)Veiklos auditas
3)Švietimo įstaigų administravimas
4)Sveikatos apsaugos įstaigų administravimas
5) Tarptautinio turizmo administravimas
6)Žmogiškųjų išteklių vadyba
7)Socialinė politika ir administravimas (SPF);
(neapsisprendžiu dėl specializacijų - nes neturiu jokios info, kuri būti naudingiausia, lengviausia ir pan..; tik žinau, kad veiklos auditas atkrenta iškart, nes ten reikia matematikos.)

O galbūt dar ką nors rekomenduotumėte iš Politikos ir vadybos fakulteto? Kur gana lengva mokytis ir apsiginti magistra?

Esu baigusi politikos mokslus, bet ne MRU, todėl net nenutuokiu, kas ir kaip čia vyksta. Kažkokį supratimą turiu apie viešąjį administravimą, tačiau įdomu, kaip MRU viskas vyksta, ar lengva, kaip dėstytojai, atsiskaitymai, dalyvavimas, mokymasis.. tuo labiau, kad nesu tiesiogiai susidūrus su neakivaizdinėm studijom, kiti lb vargsta su jom..

LABAI LABAI lauksiu atsakymų, kad ir trumpų! Galbūt kada ir aš galėsiu jums pagelbėti!

DĖKUI iš anksto..

Galit rašyti man asmeniškai el paštu: trenktuole@gmail.com arba čia.. 4u.gif
Atsakyti
Sveikos visos, kurioms baigiamieji egzaminai atkeliaus i gyvenimus jau kita pavasari. savuosius jau islaikiau, todel liko nebereikalingi spausdinti konstitucines ir ES teises konspektai..
siulau ne elektorinius konspektu variantus, o spausdintus, nes, manau, kad daugeliui yra patogiau skaityti popierini varianta, nei elektronini.
Konstitucines teises konspektai pagal programa. is ju pagrinde ir ruosiausi. papildomai teko istatymus, zinoma, nagrinetis, pasitikslinti kai kuriuos pateiktus skaicius, pasitikslinti ir pasipildyti kai ka is lyginamosios konsititucines teises, bet siaip neblogi konspektai. siulau uz 10lt. plius pridesiu istatymu pluosteli, ivairiu uzdaviniu su sprendimais.
ES teises konspektai, tai desciusios destytojos paskaitu skaidres, tiek is insitutcines, tiek is materialines teises. nera mokymosi pagrindas, bet taip pat pagelbeja. taip pat 10lt.

susidomejusias prasau rasyt i AZ smile.gif
Atsakyti