Aš labai mėgstu sūrius, todėl pasiūlysiu porą receptukų salotų su sūriais.
Pomidorų-mozarella surio salotosReikia:
Šviežių pomidorų
Mozarella sūrio (to, kur parduodamas gnutuliukais vandenyje)
Juodų alyvuogių be kauliukų
Šviežio baziliko (jeigu neturite, tinka ir džiovintas bazilikas)
Alyvuogių aliejaus
Citrinos
Pomidorus supjaustote 0,5 cm storio apvaliais griežinėliais ir išdėliojate juos ant lėkštės. Taip pat apvaliais griežinėliais supjaustote mozarella sūrį ir po riekelę išdėliojate ant kiekvienos pomidoro riekelės. Ant viršaus ir iš kraštų pridedate alyvuogių (gražiai padekoruojate lėkštėje). Viską apibarstote baziliku, apšlakstote šviežiai išspaustomis citrinų sultimis ir alyvuogių aliejumi.
Salotos su Feta sūriuFetos sūris (aš perku tokį nemažą 400 g. Fetakio gabaliuką - kvadratiniame žydrame įpakavime, bet jo užtenka labai ilgam, salotoms sunaudojama tik labai maža dalis)
Švieži pomidorai
Šviežias agurkas
Žali salotų lapai
Konservuoti geltoni kukurūzai
Juodos alyvuogės be kauliukų
Svogūnas (pagal skonį)
Graikiški riešutai
Citrina
Alyvuogių aliejus
Galite įberti baziliko arba kitų salotų prieskonių, įpilti šlakelį sojos (aš pati improvizuoju pagal skonį)
Galima visus ingredientus supjaustyti kūbeliais, viską išmaišyti, palikti pastovėti 10-15 min., kol viskas "susistovės". Kartais feta sūris suminkštėja ir tada visos salotos "nusidažo" nuo sūrio šiek tiek baltai. Man būtent taip skaniau, nes susimaišo skirtingų ingredientų skoniai.
Kad atrodytų labai estetiškai, galite salotas serviruoti kiekvienam svečiui į atskirą lėkštutę. Tada siūlau pirmiausia sudėti stambiai plėšytus arba supjaustytus salotų lapus, stambesniais gabalėliais supjaustytus pomidorus agurkus, smulkiai supjaustytą svogūnelį (bet ne per daug, kad nepermuštų viso salotų skonio) arba kaip tik apvaliais žiedais supjaustytą svogūną, kukurūzus, kvadratėliais supjaustytą feta sūrį, alyvuoges, ant viršaus pabarstyti graikiškus riesutus, apšlastyti citrinų sultimis, aliejumi, prieskoniais. Nemaišykite, išsimaisys patys svečiai valgydami.
Skanaus!