Įkraunama...
Įkraunama...

Klubo sąnariukai

Aš tai patarčiau rimtai pažiūrėt į šitą reikalą su klubiukais.
Mano Martytei iš karto po gimimo nustatė įgimtą vieno klubo displaziją, kai ai buvo 3 d. aš jau vežiau pas ortopedą ir pradėjom nešioti freiko pagalvėlę, iš pradžių su ja buvo vargo, bet po to abi priparatom. Pas ortopedą važinėjom kas mėnesį, kaskart darė echoskopiją, galiausiai- rentgeno nuotrauką. Kai Martytei buvo 4,5 mėn. pagalvėlę pagaliau nuėmė. Nešiojom ją labai sąžiningai, nekreipiau dėmesio, kad kai vaiką išveži su vežimu, aplinkiniaia smalsiia pasižiūri. Kadangi pas tuos ortopedus baisinės eilės, tai vežiojom privačiai į mokamas konsultacijas, kainavo daug, bet man dėl vaiko nieko negaila.
Dar būtinai patarčiau pasidomėti masažais ir manštomis savo poliklinikoje. Galima masažuot ir mankštint nuo 3 mėn. Į metus priklauso 10 masažų masažo kabinete - siutimą duoda pediatras. Dar poliklinikoj turėtų būri Ankstyvoji reabilitacijos tarnyba, tai irgi paprašykit pediatro siuntimo konsultacjai, ten priklauso apie20 pocedūrų per metus- mankštų, masažų. Mums mankštos ir masažai labai padėjo, susiradom labai gerą kiniziterapeytą, kuris ateidavo į namus, nusipirkom didelį kamuolį mankštoms- kineziterapeutas patarė. Pratimai nesunkūs su tuo kamuoliu, jis ir mane apmokė, ir vaikui labai patikdavo.
Dar nepatarčiau vaiko skubinti sėstis, stoti, vaikščioti, nevedžioti už rankų- vaikas pats turi visko išmokti. Nerekomenduojamos vaikštynės ir šoklliukai, geriau vaiką skatinti ropoti.
Pamažu viskas išsitaisė: ir kojytės iš o formos dabar tiesios kaip stygos, Martytė daug šoka, bėgioja, niekuo nenusileidžia kitiems vaikams.
Kai prireiks batukų, jie turi būti labai kokybiški. Kai paaugs, bus galima į paprastus batukus įdėti supinatorius, yra ortoped. technikos parduotuvėje. Ir į metus vaikui priklauso vieni nemokami ortopediniai batai, padaro grynai pagal vaiko koją, siuntimą jiems gaminti duoda gyd. ortopedas. Mums padarė, tikrai labai faini batai, visai nesunkūs.
Dar labai gerai vonelės kojoms su jūros druska.
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif
o pas mus šventė ax.gif Freiko pagalvė tik miego metu thumbup.gif thumbup.gif ir taip dar du mėnesius kol mažei bus beveik metukai ax.gif bet visai nesvarbu, svarbiausia kad viskas susitvarkytu.
O apie Pavliko diržiukus schmoll.gif mum gyd. Galvydienė buvo uždėjus doh.gif tai kol grįžom namo vaikui kojytes jie buvo supjauste, tai paskui dėdavau ant pėdkelnių. Kad jie būtu taisyklingai uždėti, tai kojytės turi būt tokioj padėty kaip su Freike, bet mum gyd. taip net neuždėjo, kojos praktiškai buvo tiesios, tik kad nesiglausdavo, tai po mėnesio gyd. liepė pakeist Freike. Šiaip tai kiek girdėjau kad tie diržiukai duotų teigiamą poveikį, reikia MOKĖT teisingai uždėt, o jei pati gyd. su sesele nemoka uždėt? doh.gif
Atsakyti
QUOTE(nerikub @ 2006 03 02, 00:44)
Sveikos mamos,

Visa laika tik skaitydma Supermama, si karta kilo noras pasidalinti ir savo isgyvenimais.

Mykolui manajam siandien Ortopediniam Kaune Gruzauskas (berods) uzdejo pagalvele. I isterija nepuoliau bet labai nuliudau.
Skaudziausia, kad nesusikalbejome su seimos gydytoja paskutinio vizito pas ja metu. Tas buvo pries pora menesiu, kai Mikui buvo 2,5 menesio. Ji kaip visada ramiai besisypsodama apziurejo vaika, paplepejom rodos apie si bei ta. Israse ji kalbedama siuntima pas ortopeda "profilaktiniam patikrinimui". Daugiau nieko nekomentavo o as ir neklausiau.. Maza kokiu dar gydytoju "profilaktiskai" reiks aplankyti.

Po to vizito Mykolas apsirgo lengvai, paskui gripai aplink isplito, taip delsiau delsiau atideliojau ta "profilaktini patikrinima" ir nuejau tik vakar. Po siuntimo praejo 2 menesiai...

Grauziu save kad nereagavau anksciau. Bet siuntimo diagnozes neiskaiciau, tie gydytojiski rastai... smile.gif Gintautiene paziurejo, liepe rentgena pasidaryti, o Gruzauskas siandien pagalvele uzdejo. Isnirimo nera, bet pagalveles reikia.

Ir va sedziu skaitau dabar ka mamos kalba. Ir kaip paciai liudna. Nors suprantu, kad nera cia ko nusiminti. Bet ir man skaudziausia, kad negales Mykolas vartytis kas jam labai patinka, spardytis, vonioje taskytis...

Na nieko. Rytas uz vakara protingesnis. Labanakt.

O gal is tikruju nuvesti ji dar kokiam dartariuksciui parodyti?... oi kaip as nemegstu tu gydymo istaigu...

Tikiuosi, 4 menesiu vaikui tai nebus per velu...

kol vaikui uzdedi ta pagalvele kiek asaru buna,net pati susigraudinu
nezinau kaip kitiem vaikam bet mano dukriukas velai pradejo vartytis,kojytes labai silpnos.
idomu butu suzinoti kaip kitiems vaikuciams buvo?
Papildyta:
QUOTE(wlaura @ 2006 03 02, 15:02)
Aš tai patarčiau rimtai pažiūrėt į šitą reikalą su klubiukais.
Mano Martytei iš karto po gimimo nustatė įgimtą vieno klubo displaziją, kai ai buvo 3 d. aš jau vežiau pas ortopedą ir pradėjom nešioti freiko pagalvėlę, iš pradžių su ja buvo vargo, bet po to abi priparatom. Pas ortopedą važinėjom kas mėnesį, kaskart darė echoskopiją, galiausiai- rentgeno nuotrauką. Kai Martytei buvo 4,5 mėn. pagalvėlę pagaliau nuėmė. Nešiojom ją labai sąžiningai, nekreipiau dėmesio, kad kai vaiką išveži su vežimu, aplinkiniaia smalsiia pasižiūri. Kadangi pas tuos ortopedus baisinės eilės, tai vežiojom privačiai į mokamas konsultacijas, kainavo daug, bet man dėl vaiko nieko negaila.
Dar būtinai patarčiau pasidomėti masažais ir manštomis savo poliklinikoje. Galima masažuot ir mankštint nuo 3 mėn. Į metus priklauso 10 masažų masažo kabinete - siutimą duoda pediatras. Dar poliklinikoj turėtų būri Ankstyvoji reabilitacijos tarnyba, tai irgi paprašykit pediatro siuntimo konsultacjai, ten priklauso apie20 pocedūrų per metus- mankštų, masažų. Mums mankštos ir masažai labai padėjo, susiradom labai gerą kiniziterapeytą, kuris ateidavo į namus, nusipirkom didelį kamuolį mankštoms- kineziterapeutas patarė. Pratimai nesunkūs su tuo kamuoliu, jis ir mane apmokė, ir vaikui labai patikdavo.
Dar nepatarčiau vaiko skubinti sėstis, stoti, vaikščioti, nevedžioti už rankų- vaikas pats turi visko išmokti. Nerekomenduojamos vaikštynės ir šoklliukai, geriau vaiką skatinti ropoti.
Pamažu viskas išsitaisė: ir kojytės iš o formos dabar tiesios kaip stygos, Martytė daug šoka, bėgioja, niekuo nenusileidžia kitiems vaikams.
Kai prireiks batukų, jie turi būti labai kokybiški. Kai paaugs, bus galima į paprastus batukus įdėti supinatorius, yra ortoped. technikos parduotuvėje. Ir į metus vaikui priklauso vieni nemokami ortopediniai batai, padaro grynai pagal vaiko koją, siuntimą jiems gaminti duoda gyd. ortopedas. Mums padarė, tikrai labai faini batai, visai nesunkūs.
Dar labai gerai vonelės kojoms su jūros druska.

labai aciu reiks prasyti gyd. kad siuntima duotu
nes pati masazuoju tai nezinau ar gerai
labai aciu uz patarima 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(urga @ 2006 03 02, 23:37)
kol vaikui uzdedi ta pagalvele kiek asaru buna,net pati susigraudinu
nezinau kaip kitiem vaikam bet mano dukriukas velai pradejo vartytis,kojytes labai silpnos.
idomu butu suzinoti kaip kitiems vaikuciams buvo?
Papildyta:

labai aciu reiks prasyti gyd. kad siuntima duotu
nes pati masazuoju tai nezinau ar gerai
labai aciu uz patarima 4u.gif

Mano vaikui irgi kojytės buvo labai silpnos, kai minėjau, labai padėjo mankštos ir masažai. Reikia į mėn. padaryti apie 10- 15 procedūrų, po to 1 mėn. petrauka ir vėl iš naujo. Aš tai kasdien ir pamanštindavau, kaip kineziterapeutas pamokė. Gali būti sumažėjęs raumenų tonusiukas- mums taip buvo, pasirodykit neurologui, ortopedui. Gerai yra vonelės su jūros druska arba net paprasta joduota druska. Apsieikit be vaikštynių- jos skatina vaikščioto pirštų galais, mums naudot griežtai draudė. Svarbiausia vaiko neskubinti stotis, sįėstis, eiti ir pan. O vartytis ir ropoti juk galima vaiką ir pamokyti, tikrai nesudėtinga. Padukus galima pamasažuoti su kietasi dygliuotais kamuoliukais- ieškoti prie sporto arba ortopedinių prekių. Labai gerai guminis arkliukas šokinėti, labai man gaila, kad pati tokio niekur nerandu Šiauliuos nupirkti verysad.gif Ir pasirūpinkit gerias batukais. Aš irgi buvau dėl tų kojų į neviltį puolusi, bet dabar tikrai viskas išsitaisė, motorinė vaiko raida nė kiek neatsilieka, pas ortopedą kas pusmetį vaikštom profilaktiškai pasitikrinti, be to, pasiimti siuntimo nemokamiems batukams.
Atsakyti
Sveikutes,

Stai jau pora dienu kaip mano sunus draugauja su pagalvele. Is tiesu jis saunuolis, nepyksta ant jos ir neverkia per daug kai ja dedu. Bet tik issrisu is jos shast ir apsivercia isisiepes iki ausu. Jis kaip tik pradeda ant pilvo guldamas dviem rankytemis pasistiebti, tai negaliu jam to neleisti. Aisku gydytojas liepe ir pampersa keiciant kojas isskestas laikyti, ir maudant neleisti ju istiesti, ir jokiu oro voneliu... Ir kas keisciausia jokiu masazu. Kadangi visa tai man itartina (juolab kad isnirimo nera), tai kita savaite vesim pas kitus gydytojus. Jeigu ir jie taip pat kalbes, tada klausyti teks. Nors nezinau kaip sugebesiu neleisti vaikui vartytis, kas jam baisiai patinka... Na matysim.

Beje, nepamenu kuri siame forume rase, kad vaikas prie pagalves pripranta per diena, tevai per savaite, o seneliai nepripranta visai. Patikekit taip ir yra smile.gif Mano mama jau spejo apsiverkti ir patarineti smile.gif Ta pamaciusi anytai nieko nesakiau dar smile.gif Ot faini tie seneliai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(nerikub @ 2006 03 03, 10:13)
Sveikutes,

Stai jau pora dienu kaip mano sunus draugauja su pagalvele. Is tiesu jis saunuolis, nepyksta ant jos ir neverkia per daug kai ja dedu. Bet tik issrisu is jos shast ir apsivercia isisiepes iki ausu. Jis kaip tik pradeda ant pilvo guldamas dviem rankytemis pasistiebti, tai negaliu jam to neleisti. Aisku gydytojas liepe ir pampersa keiciant kojas isskestas laikyti, ir maudant neleisti ju istiesti, ir jokiu oro voneliu... Ir kas keisciausia jokiu masazu. Kadangi visa tai man itartina (juolab kad isnirimo nera), tai kita savaite vesim pas kitus gydytojus. Jeigu ir jie taip pat kalbes, tada klausyti teks. Nors nezinau kaip sugebesiu neleisti vaikui vartytis, kas jam baisiai patinka... Na matysim.

Beje, nepamenu kuri siame forume rase, kad vaikas prie pagalves pripranta per diena, tevai per savaite,  o seneliai nepripranta visai. Patikekit taip ir yra smile.gif Mano mama jau spejo apsiverkti ir patarineti smile.gif Ta pamaciusi anytai nieko nesakiau dar smile.gif Ot faini tie seneliai  4u.gif

Mes pas Žitkauską vaikščiojom, tai jis irgi, kol nešiojom įtvarėlį, neleido jokių mankštų ir masažų. Dabar jau mūsų klubai superiniai, tai sakė, kaip sveikam vaikui viską galima - ir masažuotis ir mankštintis rolleyes.gif
Įtvarėlio mes nenešiojam jau kažkur mėnesį, tai jau ir pasimiršo - net neprisimenu, kaip nepatogu ir prastai buvo bigsmile.gif

o ta frazė irgi Žitkausko, mums irgi ją sakė biggrin.gif gryna tiesa.

Kantrybės mamytės wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Taigi: 03 kovo 2006 - 21:49
Sveikutes,
mes jau po gydytoju, kita savaite eisim i ortopedini dar. Sake, kad musu maziui nekauleja vienas sanariukas.
prirase vitaminu gerti. gal kaip nors pajudesim is tos bedugnes mirksiukas.gif

Zodziu reikia tureti kantrybes. O man jos truksta blink.gif
Sekmes maziams nesioti .

Atsakyti
QUOTE(wlaura @ 2006 03 03, 10:22)
Mano vaikui irgi kojytės buvo labai silpnos, kai minėjau, labai padėjo mankštos ir masažai. Reikia į mėn. padaryti apie 10- 15 procedūrų, po to 1 mėn. petrauka ir vėl iš naujo. Aš tai kasdien ir pamanštindavau, kaip kineziterapeutas pamokė. Gali būti sumažėjęs raumenų tonusiukas- mums taip buvo, pasirodykit neurologui, ortopedui. Gerai yra vonelės su jūros druska arba net paprasta joduota druska. Apsieikit be vaikštynių- jos skatina vaikščioto pirštų galais, mums naudot griežtai draudė. Svarbiausia vaiko neskubinti stotis, sįėstis, eiti ir pan. O vartytis ir ropoti juk galima vaiką ir pamokyti, tikrai nesudėtinga. Padukus galima pamasažuoti su kietasi dygliuotais kamuoliukais- ieškoti prie sporto arba ortopedinių prekių. Labai gerai guminis arkliukas šokinėti, labai man gaila, kad pati tokio niekur nerandu Šiauliuos nupirkti verysad.gif Ir pasirūpinkit gerias batukais. Aš irgi buvau dėl tų kojų į neviltį puolusi, bet dabar tikrai viskas išsitaisė, motorinė vaiko raida nė kiek neatsilieka, pas ortopedą kas pusmetį vaikštom profilaktiškai pasitikrinti, be to, pasiimti siuntimo nemokamiems batukams.

labai daug suteikiai informacijos man aciu
Atsakyti
Pas mano panele dar traska kojytes g.gif
Atsakyti
QUOTE(nerikub @ 2006 03 03, 12:13)
Sveikutes,

Beje, nepamenu kuri siame forume rase, kad vaikas prie pagalves pripranta per diena, tevai per savaite,  o seneliai nepripranta visai. Patikekit taip ir yra smile.gif Mano mama jau spejo apsiverkti ir patarineti smile.gif Ta pamaciusi anytai nieko nesakiau dar smile.gif Ot faini tie seneliai  4u.gif

Kaip kankintoja nuemi tai leliukui tiek laimes buna biggrin.gif
Atsakyti
Siandien apsilankem su mazaja pas ortopede. Tai sake kad viskas gereja, kremzleja, kauleja.. bet reikia pagalvyte dar nesiot menesi, po to vel ziures. Tik pagalvyte reikia pasikeisti , nes paaugo mazule. Siaip tai smagu, kai pasako, kad gereja, tada galvoji, kad ne veltui vienu "rubu" daugiau rengti kiekviena karta reikia, ir kad tik ant nugarytes migdyti .. kazkaip optimistikai ziuriu i tai ax.gif
Atsakyti
papasakosiu ir aš savo kankinimusis....

kai vaikui buvo 1mėn., šeimos gyd. parašė siuntimą pas ortopedą. NUvažiavom į ortopedijos klinką (čia Kaune), nuėjom pas daktarą, išrengė jis vaiką, užmetė akį - dėkitės pagalvėlę ir viso gero pasimatysim po mėnesio. Nei kriū nei mė... Aš paismetus nupėdinau tos pagalvėlės pasiimti, nieko nesuprantu, uždėt nemoku, pasimetus visa- negi mano vaikui jau taip blogai. Gerai, kad bent seselės daugiau paaiškino..

grįžau namo, uždėjau tą pagalvėlę, bliaunu, vaikas neramus... Kai po 4 valandų nuėmiau pagalvėlę, jam ant abiejų kojyčių buvo oda nusitrynusi doh.gif vos ne pūslės. Aš, matyt, uždėt nemokėjau.

Parodėm kitam daktarui (pirmam žingsny). Tas sako, kad požymiai tik antriniai (vienos raukšlytės trūksta), neramina tai, kad ta kojyte mažiau spardosi. Liepė nueit pasidaryt rentgeną, nes be jo nieko doro nenuspręsi.

Pasidarėm rentgeną, namuose vaikiuką nešiojom kaip gyd sakė...

Vėl nuvažiavom į Pirmą žingsnį. Pasiėmė gydytojas rentgeną - žiūrėjo žiūrėjo, žiūrėjo žiūrėjo.. Išvarė su kolega pasitart... Grįžo ir liepė nueit arba į Raudonąjį Kryžių arba į Klinikas dar vienos nuomonės pasiklaust doh.gif

Tai ką, su tuo rentgenu į Klinikas, į Raudonąjį kryžių... Vieni sako vienaip, kiti kitaip - tarpusavy nesutaria, o mes nežinom ką daryt. Žodžiu, pasakė, kad čia ant ribos, eikit paismasažuot.

Taigi dabar prasimasažavom 10 seansų ir darom pertrauką. Aš apti matau, kad vaikas ta kojyte spardosi geriau, abi kartu dabar, viso problemėlės, kurios buvo dingo. Dar pasimasažuosim 10 seansų ir vėl eisim pas gyd. Tik dabar jau nebežinau pas ką eiti ir ar vėl rentgeną darytis... doh.gif
Atsakyti