Įkraunama...
Įkraunama...

Klubo sąnariukai

Mes taip pat palaikome nesiojanciu freika kompanija. Mes jau dvi savaites kaip taip ikalinti, ir manes vis neapleidzia abejones, ar tikrai vaikui jo reikia. Mat ortopedas nesivargino paskirti echoskopijos ar rengeno, bet nustate vizualiai. O as neturejau supratimo, kas tai yra. Vaikas iki siol labai neramus, kiekviena karta kovojam, kai reikia keist pampersa ir uzdet pagalvele. Nueisiu pirmadieni i Ortopedini, gal tiksliau nustatys..
Atsakyti
QUOTE(Tukana @ 2006 09 25, 20:17)
Kaip tik šiandien buvome užsirašę vizitui pas šeimos gydytoją, jai papasakojau mūsų "nuotykius", tai ji dar patarė trečią nuomonę išklausyti, tai dar kreipsimės pas kitą ortopedą po kelių savaičių (jam grįžus iš atostogų)....

Tukana, as tai siulyciau, kad kol pasikonsultuosit pas trecia gydytoja, panesioti ta freika. Nes kelios savaites tokiu leliuko augimo metu yra laabai daug.. ax.gif

QUOTE(Tukana @ 2006 09 26, 19:17)
Taigi turiu jums keletą klausimėlių gal galite patarti iš savo patirties:
* pirmiausiai noriu paklausti ar su ta pagalve vaikelius laikėte visą dieną, aišku išskyrus pervystimo minutes, ar darydavote ir pertraukėles. Man gydytojas sakė, kad galima leisti vaikui ir pasispardyti pliku užpakaliuku, bet bent jau 20 val. per parą turi išbūti su freiku.
* ar darydavote kokią mankštelę kojoms?
* labai opus kalusimas - kuo aprengti mažyli? Net neįsivaiduoju. Šiandien prabuvome namučiuose, tai buvome su pėdkelnytėmis o ant jų freikas. Šliaužtų užvilkti nebandžiau, nes jau baisiai pana nemėgsta rengtis, nenorėjau dar labiau erzinti, ir galvoju, kad reikės pirkti didesnius, bet kaip tada atrodo tas vaikiukas, jei rankovės ir kelnės žiauriai perilgos  g.gif
* klausimėlis ir dėl maitinimo - kokioj padėtyje maitinate? su tuo freiku net priglausti kūdikio nemoku cray.gif ir baisiai nepatogu buvo maitinti, nes mes pripratę ant šoniuko ir pilvukais susiglausti  wub.gif o dabar taip jau nebeišeina.

Man irgi gydytoja sake 20 valandu per para, gal realiai tiek ir gaudavosi, ne nezinau.
*As kai mergyte paaugo (4 menesi) leisdavau pasispardyti be pagalveles ir tuo paciu be pamperso pora trejeta kartu per diena po koki pusvalandi.
* Del manksteles kojoms reikia pasiklausti ortopedo, nes pvz mums pirmus du menesius neleido daryti jokiu mankstu ar lankstymu, tik viena spec pratima, kuri buvo galima
* Na cia jau nieko nepadarysi, tenka ieskoti rubu, kurie yra platus. Siaip rudenejant sals, mums buvo pavasaris saltokas, tai pats geriausias dalykas buvo toks kombinezonas ar greiciau vokelis, kur rankoves ir kapisonas yra, o kojoms yra vokas. Tada su visu freiku ir sugrusdavau i ji. Ir dar turejau kombinezona gerokai per dideli, tai ka darysi, uzlenkdavau ten tas per ilgas dalis ir uzklodavau dekiuku. Kai miega, vis tiek nesimato.
* Maitindavau savo pupa ant nugaros ir pasukus galvyte i sona..

QUOTE(smakute @ 2006 09 27, 10:15)
tik va neramu, kad as nezinau, ar gerai ja uzdedu  g.gif  g.gif
tikiuosi su laiku ateis patirtis..

Tai kad ten nelabai imanoma blogai uzdeti, jei atitinka dydis mirksiukas.gif

QUOTE(Tukana @ 2006 09 27, 19:56)
O mano mažoji jau trijų mėnesių, bet dar nesivarto, todėl aš labai pergyvenu, kad sutriks jos vystymasis su tuo freiku, todėl darau mankšteles (kaip man išeina) ir leidžiu pasispardyti be to freiko, pasivartalioti ant šonų...

Ir dar noriu paklausti, ar po to feiko skiria masažus, ar reikia pačiom organizuotis ?
Papildyta:

Na del vystymosi tai gali truputi veluoti, bet greitai pasiveja irnesakyk.gif Maniske mergiote tai veluoja, bet ten jau kitokios problemos..

Dazniausiai skiria, tik beda, kad eiles labai dideles, jei poliklinikose.. Reiktu jau dabar bandyti uzsirasyti..

QUOTE(Scorp99 @ 2006 09 27, 20:10)
Nežinau, ar reikėjo tą balnelį nešioti, kartais gal tai tik savotiška profilaktika, bet esu tokia bailė ir bijojau jų nedėti vaikui. Vėliau, kai pasakodavau draugėms, pasirodo, vos ne kas antram naujagimiui liepia nešioti, bet kiti tik numoja ranka ir nieko nedaro.  Viena bendradarbė minėjo,kad seniau, tokių balnelių nebūdavo ir tuomet vaiką gipsuodavo.  O dabar vietoje gipso - tas balnelis, vis gal kiek lengviau.

Na siaip gal nenuraminsiu, bet gipsa ir po siai dienai deda, tuomet kai buna isnirimas klubo unsure.gif
Atsakyti
Sveikos mamytės,mes irgi 1 mėn nešiojom freiką.Ačiū forumui ir visoms mamytėms kurios pasidalina savo patirtimi nes jų dėka nusprendžiau nepasitikėti vieno gydytojo nuomone.Dėl nesimetriškų raukšlyčių mus nusiuntė pas ortopedus, tie apžiūrėję ir padarę rentgeną liepė 3 mėn nešioti pagalvėlę.Bet aš čia forume prisiskaičiau daug gero apie gyd Žitkauskąir nuvežiau dukrytę pas jį .Jis padarė echoskopiją ir pasakė kad mano mažė sveika,viską tikrai išsamiai išaiškino,parodė ant kitų echoskopijų kaip būna įvairių laipsnių sąnariuko neišsivystymas.Oapie rentgeno nuotrauką paaiškino,kad ji padaryta kreivai,maniškė tikrai ją darant sujudėjo, ir todėl ten todėl ten kažkokie kampai neteisingai išmatuoti.
Atsakyti
Sveikos mamytės.Prieš kelias dienas ir mes įstojome į jūsų gretas.Mūsų mažyliui taip pat išrašė tą baisulinę pagalvėlę.Bet kažkodėl man nuojauta kužda, kad ir be užaugtų tvirtas vyras, tik dėl vidinės ramybės nurėčiau paprašyti, gal kas galit atsiūsti to stebukladario Žitkausko telef.numerį ir ar labai jau sunku pas jį patekti?Sėkmės visoms ir kantrybės.
Atsakyti
sveikutes,

taigi, vakar padarem rentgeno nuotrauka ir, kad ir kaip bebutu gaila, toliau likom su balniuku verysad.gif .
gydytoja sake, kad mes ant ribos, kad didele tikimybe, kad susitvarkytu ir siaip, be to, nuotrauka biski kreivoka, todel nelabai tikslu.... doh.gif , bet patare, panesiot, bent menesi, taigi taip ir darom - visgi mergicka auga, o ir beveik jau pripratom prie tos pagalveles..tik uzsidet nepatinka.

o taip tikejausi geresniu rezultatu...
sekmes ir kantrybes visoms, kurioms reikia savo maziams pagalveles deti - se 4u.gif
Atsakyti
Gyd. Žitkauskas dirba Vilniuje šeimos medicinos centre Pylimo g. 9 tel.852608684. Pas jį papult visai nesunku mes užsiregistravom gal prieš savaitę iki konsultacijos.Viskas kainavo 35 lt -echoskopija ir konsultacija.Bet jis dar kažkurią savaitės dieną dirba Marijampolėje tel 834392233.Jei kam patogiau galima važiuoti ten.
Atsakyti
kai mano vaikinas pradėjo vaikščiot, atkreipiau dėmesį, kad dešinę koją velka, lyg pritraukia. Vėl į masažus, pasitvarkė truputį. Bet vis tie jis tą dešinę koją deda ne taip. taip labiau į išorę... doh.gif susinervinau, paismečiau..
jaučiu čia dėl to klubiuko mūsų.. gal viskas nesusitvarkė po visų gydymų.. ką patarsit, mamukai? nusiramint negaliu, nervai ima...
kaip būna vyresniem leliukam, jei pasirodo, kad klubiukas nesusitvarkė?
Atsakyti
Ačiū visoms mamytėms už tai, kad pasidalino savo patirtimi.Kaip ir minėjau manęs nuojauta neapgavo, nuvežėme mes savo mažių pas gydyt.Žitkauską, o tas tik patvirtino mano nuojautą, kad vaikutis sveikas, telpam į visas normas.Gerai dar , kad tik vieną savaitėlę kankinomės su ta baisuline pagalvėle. Jei ne šis forumas, tai būtumėm taip ir visus tris mėnesius vargę.Mano nuomone dauguma medikų užiima komercija, o ne rimtu gydymu.Kantrybės visoms ir sėkmės.Geriau susirašinėkim kitose temose, kad tik visi sveiki vaikučiai augtų. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Isila @ 2006 10 05, 22:40)
kai mano vaikinas pradėjo vaikščiot, atkreipiau dėmesį, kad dešinę koją velka, lyg pritraukia. Vėl į masažus, pasitvarkė truputį. Bet vis tie jis tą dešinę koją deda ne taip. taip labiau į išorę...  doh.gif  susinervinau, paismečiau..
jaučiu čia dėl to klubiuko mūsų.. gal viskas nesusitvarkė po visų gydymų.. ką patarsit, mamukai? nusiramint negaliu, nervai ima...
kaip būna vyresniem leliukam, jei pasirodo, kad klubiukas nesusitvarkė?

Labas, kai pradėjo vaikščioti, mano irgi lyg tai vilko vieną kojytę (dabar net nepasakyčiau kurią), siūlau po mėnesio vėl kartoti masažus, namie pasimankštinti truputį, maniškei ant didelio kamuolio patinka. Be to, darėme voneles su jūros druska, na pasodindavom vakarais pasiturkšti. biggrin.gif Nešiojome ortopedinius batukus- ne tuos, kur tipo panašūs, bet tikri ortopediniai, daryti pagal užsakymą. Beje, tokie batai vaikui 1 k. į metus kompensuojami, reikia ortopedo siuntimo. Rodos, jau buvau apie tai rašius. Dabar puikiausiai šoka, šokinėja, vaikšto, bėgioja. Apskritai pastebėjau, kad kai pradeda vaikščioti, tai daugelis vaikų jojas netaisyklingai deda.
Atsakyti
Mano mazyle jau du menesiai,kaip nesioja freika doh.gif Gyd pazejo echo po men ir pasake,kad lyg viskas gerai,bet dar panesiokit doh.gif doh.gif Ir paskyre dar didesne,net nezinau,ka cia galvot,jau ir as susigundziau nulekt pas gyd Zitkauska g.gif
Atsakyti
QUOTE(wlaura @ 2006 10 10, 16:35)
Labas, kai pradėjo vaikščioti, mano irgi lyg tai vilko vieną kojytę (dabar net nepasakyčiau kurią), siūlau po mėnesio vėl kartoti masažus, namie pasimankštinti truputį, maniškei ant didelio kamuolio patinka. Be to, darėme voneles su jūros druska, na pasodindavom vakarais pasiturkšti. biggrin.gif Nešiojome ortopedinius batukus- ne tuos, kur tipo panašūs, bet tikri ortopediniai, daryti pagal užsakymą. Beje, tokie batai vaikui 1 k. į metus kompensuojami, reikia ortopedo siuntimo. Rodos, jau buvau apie tai rašius. Dabar puikiausiai šoka, šokinėja, vaikšto, bėgioja. Apskritai pastebėjau, kad kai pradeda vaikščioti, tai daugelis vaikų jojas netaisyklingai deda.

pakeitėm batukus - normaliai eina doh.gif matyt, batukai buvo kalti. O į masažus ir toliau vaikštom. Po jų tik geriau viskas thumbup.gif
Atsakyti
mano dukrai klubo panirima nustate 6men. nesiojam jau menesi ta itvara sake teks turbut nesiot iki metu.mane apemes siaubas tai kada tas vaikas prades vaiksciot.kas kiek laiko jus ejot tikrintis pas gydytoja kai nesiojote tas pagalveles .
Atsakyti