Įkraunama...
Įkraunama...

Kiek kartų per dieną vedžiojate šunį?

QUOTE(bangabanga @ 2009 07 10, 12:34)
na tegu padaro darbo diena tik 4-5 valandas, uz ta pati atlyginima, tada as pavedziosiu kas 6 valandas ax.gif

Gera ideja biggrin.gif
Teko bendrauti su graike, tai per karscius net zmogui sunku isbuti lauke, tai kaip suniui vaikstineti tas 20 min? Kai labai karsta/salta/slapia tikrai nekankinu suns ilgu vaikstinejimu
Atsakyti
Šuniui skiriu 4 val. pasivaikščiojimų per dieną:valanda ankstų rytą, kol kiti šunų šeimininkai neatsikėlę, po darbo pora val. ir nakčiai atėjus valanda. Ir tai... nepailsta. Ale jop... keiktis norisi. Grįžta į namus ir vėl juos ardo. Nors visą laiką laksto. mad.gif Rodos, ir veislė nėra iš tokių vijurkiškųsmile.gif Nuolat sukasi mintys apie antro tokio paties aktyvuolio įsigyjimą, bet kad sąlygos neleidžia.
Atsakyti
QUOTE(Verutea @ 2010 03 04, 15:19)
Nuolat sukasi mintys apie antro tokio paties aktyvuolio įsigyjimą, bet kad sąlygos neleidžia.

O iki to momento gerai būtų susirasti (jei dar to nepadarėte) pastovių pasivaikščiojimų kompanjonų wink.gif
Atsakyti
Anksti ryte maniškis prieš išvažiuodamas į darbą išleidžia 5-10 min. tik sysiuko ir kakučio, kad šuo manęs nežadintų. Tada kai aš atsikeliu išvedu šunį 1-2 valandom. Po to dar karta išvedu apie 16 val. 20-30 min. ir prieš einant gulti dar neilgam, tik reikalus padaryti. Taigi, gaunasi keturi kartai per dieną, bendra vedžiojimo trukmė apie 2,5 val. į dieną. Savaitgaliais važiuojam į sodybą, tad šuo praktiškai visą dieną būna lauke. cool.gif
Atsakyti
2 kartus, ryte ir vakare, kartais papildomai einam pasivaikščioti, pabėgioti. smile.gif Ryte apie 15 minučių, na ir vakare jau ilgiau, apie valandą. Kai yra laisvadieniai, ilgiau pasibūnam. Tada jau ir į parką ir visur kur važiuojam. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Hrista*: 12 lapkričio 2010 - 12:28
QUOTE(Iriz @ 2010 11 30, 22:48)
Gal, pati vaikų dar neturiu smile.gif bet kai gimė mano brolis (tarp mūsų 20 metų skirtumas smile.gif), šeimoje buvo trys šunys smile.gif ir nebuvo net minties, kad reikėtų bent kurio atsisakyti...

na ir šaunu smile.gif šiaip ar taip, manau svarbiausia būti UŽ atsakingus ir mylinčius šeimininkus, o jau šunys - tiek dokumentuoti, tiek ne - visi yra geri ir gražūs...

Turiu netgi du. Uztat ir zinau, kad pakoreguoja. Gyvenimas pakoreguoja. Pati matyt neturi, jei manai jog niekas nepasikeicia doh.gif

Tai apie ka kalba? Visa laika ta sakiau doh.gif lotuliukas.gif

Papildyta:
QUOTE(Agnnyte @ 2010 11 30, 23:09)
Nu bet mano galva tai vis tiek durnas mentalitetas - "ai, nebrangu, tai negaila išmesti". Jei su dokais pigiau būtų, tai ir dokumentuotus dažniau mėtytų. Kol nesuvoks žmogus prisiimamos atsakomybės, tol ir dėlios pliusiukus-minusiukus ant "pigu" ir "brangu".

Vaikus meto, tai ka kalbeti apie sunis doh.gif
Atsakyti
aš ir turiu du, tad galiu pasiginčyt smile.gif KAS ten TAIP gali pasikeisti, kad neliktų šuniui vietos? Nebent vaikui alergija, daugiau nesugalvoju.
Atsakyti
QUOTE(laukianti29 @ 2010 11 30, 21:53)
nežinau, ką jau ten taip turi pakoreguoti vaikas...

Kaip tai ką? doh.gif O jei dažnai sergantis ir pan., nėra pagalbos, viena mama prie jo, vyras ilgai dirba. Tai kada tam šuniui krūvį suteikinėti? Ar visos rizikuotų palikti vaiką vieną miegantį ir varyti su šuniu bent valandai? Kitas dalykas kiek matau mamkų su vežimėliu, taigi stūmiasi vėžlio žingsniuir šuo šalia ant pavadžio tysasi. Tai čia toks normalus pasivaikščiojimas šuniui? Tai po to galbūt ir siaube namus, tampa agresyvesnis ir viskuo kaltas lieka doh.gif
Atsakyti
o apie tai nereikia iš anksto pagalvoti? Suaugę irgi serga, dažnai abu ilgai dirba, tada nereikia pirkti šuns, kuriam reikalingi ilgi ir aktyvūs pasivaikščiojimai. Galiu pasakyti ne teoriškai, kad jei yra noras, ir apgalvoti įvairūs atvejai, šuo visai šeimai yra džiaugsmas, mažyliui irgi.
Atsakyti
QUOTE(laukianti29 @ 2010 12 01, 10:50)
o apie tai nereikia iš anksto pagalvoti? Suaugę irgi serga, dažnai abu ilgai dirba, tada nereikia pirkti šuns, kuriam reikalingi ilgi ir aktyvūs pasivaikščiojimai. Galiu pasakyti ne teoriškai, kad jei yra noras, ir apgalvoti įvairūs atvejai, šuo visai šeimai yra džiaugsmas, mažyliui irgi.

O kuriam nereikalingi ilgi ir aktyvūs pasivaikščiojimai? Gal kokia poniškam pekinui, bet ir tai abejočiau, kad ne. Tai be abejo, aš irgi nesuprantu kaip daugelis sau leidžia ilgai dirbdami už namų ribų įsigyti sau šunis... Niekada to nesuprasiu...
Atsakyti
QUOTE(Vicious Vici @ 2010 12 01, 11:47)
Kaip tai ką? doh.gif O jei dažnai sergantis ir pan., nėra pagalbos, viena mama prie jo, vyras ilgai dirba. Tai kada tam šuniui krūvį suteikinėti? Ar visos rizikuotų palikti vaiką vieną miegantį ir varyti su šuniu bent valandai? Kitas dalykas kiek matau mamkų su vežimėliu, taigi stūmiasi vėžlio žingsniuir šuo šalia ant pavadžio tysasi. Tai čia toks normalus pasivaikščiojimas šuniui? Tai po to galbūt ir siaube namus, tampa agresyvesnis ir viskuo kaltas lieka doh.gif

Nu bet sutik, kad protingas ir blaiviai mąstantis žmogus (atmetu tuos, kurie pamatę šuniuką "susileidžia" ir nemąstydami perka) prieš pirkdamas šuniuką (bet kokį) apsvarsto ir tokį dalyką, kaip vaiko atsiradimas ateityje. Lygiai taip pat, kaip svarsto, ką darysiu, jei kartais sumažės mano pajamos, jei pasireikš kokia nors alergija, jei šuo sirgs ar turėsiu iš ko skirti jo gydymui, ar bus kur palikti šunį, jei kur nors keliausiu ir negalėsiu vežtis kartu ir t.t. ir pan.
Atsakyti
QUOTE(kar @ 2010 12 01, 11:12)
Turiu netgi du. Uztat ir zinau, kad pakoreguoja. Gyvenimas pakoreguoja. Pati matyt neturi, jei manai jog niekas nepasikeicia  doh.gif

Niekas nesikeisti negali, kas be ko, bet turiu keleta biciuliu ir pazistamu, auginanciu po 1-2 mazylius ir tu sunu ne viena. Pasikeicia tik tas, kad mamai reik apsukas labiau padidint ir serialu bei plepaliuku su draugem atsisakyt. Pora kolegiu is agility tai su pusmetinukais kudikeliais i varzybas vaziuodavo, o sunys kaip geriausios aukles tuos kudikelius saugodavo. Zinoma, cia is ekstrymo truputi, bet tie variantai, kur vaikui gimus suo lauk...
Papildyta:
QUOTE(Vicious Vici @ 2010 12 01, 11:51)
Tai be abejo, aš irgi nesuprantu kaip daugelis sau leidžia ilgai dirbdami už namų ribų įsigyti sau šunis... Niekada to nesuprasiu...

Na, as dirbdavau tris dienas po 12 val ir mano du sunys sededavo namie 13 val, vedziodavau tik po kelias minutes ryte/vakare, bet per tris laisvas dienas jos atsigriebdavo su kaupu. Tiesa, "uzsiknisau" ir isejau...O siaip gi sunys ar ne 20 valandu per para miega...Bent jau mano baltoji tikrai miegale, takse, nors 2.5 karto vyresne, bet aktyvesne.
Atsakyti