QUOTE(kriorsa @ 2011 10 03, 22:53)
Tai kaip siuo metu yra

Ar galiu pvz. pasidaryt projekteli del nuoteku kartu su nuoteku valymo irenginiu projektu, o veliau vietoj to irenginio pasidaryti isgriebimo duobe?

Nes valymo irenginiu irengimas musu sklype sudaro daug kliuciu, be to, neuzilgo turetu vesti salia centralizuota miesto kanalizacija...
matote, jei darysites projekta valymo irenginiams, tai vienas, o jei veliau isgriebimo duobe sugalvosite pasistatyti, tai jau kitas projektas.
Bet kokiu atveju rengiantis, valymo irenginuka (sklypas nera didelis, ar kitos miesto kumunikacijos isirengti gunto infiltracija) rinkites sulini su dugnu. Veliau naikinant valymo irenginius del vienokiu ar kitokiu priezasciu, mazesne samata atsieis.
Papildyta:
QUOTE(dzin budizmas @ 2010 10 08, 14:09)
Noriu pakelti temą į viršų. Yra kvartalas, kuriame yra tik elektra. Pagrindinėj gatvėj lyg ir yra miesto vanduo ir kanalizacija. Tai jei nuo savo sklypą iki tos pagrindinės gatvės yra koks 200 metrų, o šiuo metu ten dar niekas nesistato, taik kiek man atsivesti iki sklypo gali kainuoti? Bet maždaug. Patyrę kolegos gąsdina, kad jie prieš pakilimą už 150 metrų vandens ir kanalizacijos 6 namai sumokėjo po 11 000 lt? Tai ir dabar tuos 200 metrų man gali kainuoti 60K???
beliks tik laukti kol i Jusu kvartaliuka, atves vandens ir nuoteku sulinius.
60 gal ir perlenkta kaina, nes pasiskaiciavus ir taip gerom kainom gaunasi zymiai pigiau.
Papildyta:
QUOTE(Archideja @ 2011 10 07, 11:25)
Gal zinote: ar vandens ir kanalizacijos tiesimo ir projektavimo niekas nekompensuoja, kaip, pvz., kompensuoja elektros tiesima? Juk biski nelogiskai gaunasi: as uz savo pinigus turiu viska suprojektuot ir nutiest, prisijungt prie miesti tinklu, o Kauno vendenys tik paskui ramiausiai tieks man vandeni ir manes pinigus ims. Juk as ir kitu sklypu savininkai - busimi Kauno vandenu vartotojai, tai gal K.vandenys ar kazkas kompensuoja siuos darbus?
Jums iki namo atvesti suliniai pasijungimui, Jus turite pasidaryti projekteli ir prisijungti prie tinklu.
Papildyta:
QUOTE(egis_klp @ 2012 02 24, 22:40)
Gal pasakys kas is projektuotoju, kokie yra reikalavimai vandentiekio ivadui i nama (kur bus skaitiklis)? t.y. kokioje vietoje jis turi buti irengiamas?
Galimu variantu yra daugybe. Bet ivade, paciame name.