QUOTE(patologas @ 2005 03 17, 16:51)
Tiesiog nuostabus skiepu planas...

jei nakalbant kad pvz sergamumas tymais isaugtu labai stipriai, o statistiskai 1 vaikui ish 1000 ar 2000 issivysto umus encefalitas...tai yra smegenu uzdegimas...jau nekalbant apie kitas komlikacijas: umius kraujo kresejimo sutrikkimus su kraujavimais, letinis sklerozuojantis encefalitas... bakterines superinfekcijos,- pneumonijos, otitai ir tt.

Gal mamytes noretu sudalyvauti loterijoje...)Ir cia tik tymai...tiesa raudonukes ir kiaulytes eiga vaikams lengvesne, taciau irgi visko gali pasitaikyti... na niekaip nesuprantu kodel del niekaip neirodomos skiepu itakos (kurios manau is viso nera) adaptacijai pasmerkti vaikus sirgti, kai galima juos apsaugoti... kazkaip griztame i 19 simtmeti....del heaemophilus tai visiskai sutinku

polio irgi
beje manai vaikai iki 1 metu negali uzsikresti difterija? idomu kodel,- gal tamsta vaikus siulytum izoliuoti... na del vejaraupiu, tai irgi... labai puiki liga yra juostine pusleline...kuria sirgti tamsta pasmerki daugeli zmoniu... na ir taip toliau... tik gal kita karta pratesiu....
jei nepastebejai- cia du planai. Vienas- populiacijai, kitas,-mano vaikui.
O del difterijos,- tikrai nemanau, kad mano vaikas butu galejes ja uzsikresti iki metu. Kaip ir dauguma kitu ligu (pvz, kokliushu). Nes jis pas mane pirmagimis, kontaktu su kitais vaikais iki metuku praktishkai neturejo. Kitas reikalas, jei jis turetu vyresni broli/sese,kuris eitu i kolektyva. Priedo, difterija yra ypatingai reta liga. Be viso kito,manishkis yra alergishkas ir kol kas nezinau kam. Zodziu, noriu pasakyt,- kiekvienam vaikui savas planas. Alergishkiems vienoks. Neishneshiotiems kitoks. O gal ir jokio.
Beje, yra straipsniu, patikimai irodanciu tiesiogini diabeto ryshi su ankstyva imunizacija. Mokslas eina i prieki. Gal jau ryt kas irodys ryshius su autizmu, reumatoidiniais autoimuniniais susirgimais, veziu, alergijomis, staigios kudikiu mirties sindromu ir pan. Pabrezhiu, -labiausiai del poveikio organizmui itarimus kelia ankstyva imunizacija
I should keep my words soft and sweet in case I have to eat them.
Šis bei Tas