Įkraunama...
Įkraunama...

Dracena

QUOTE(ievune @ 2005 09 08, 13:14)
O vat mano dracenai bėda atsitiko... Persodinau, bet pastebėjau, kad jai kažkas nepatinka... Visaip stebėjau, kol pakapsčiusi žemę pamaciau, kad ten sliekų apsigyveno  cry.gif  Nebežinau, ką daryti verysad.gif

Tai gal persodink į kitą žemę ir pažiurek ,kad šaknys butu be slieku,iš kur jie dabar atsirado ,gal perlaistei,o gal jau žemė su jais buvo
Atsakyti
Ko gero teks taip ir padaryti. Ačiū už patarimą mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ievune @ 2005 09 08, 13:14)
O vat mano dracenai bėda atsitiko... Persodinau, bet pastebėjau, kad jai kažkas nepatinka... Visaip stebėjau, kol pakapsčiusi žemę pamaciau, kad ten sliekų apsigyveno  cry.gif  Nebežinau, ką daryti verysad.gif

Pabandyk iš pradžių juos numarinti chemikalais, atrodo senukuose pirkau firmos Pokon kažkokį tirpalą- man pradžioj ne visi dingo, bet kai pakartojau procedūrą kelis kartus, tai visi prapuolė. thumbup.gif Tik būk atsargi, dracenos visgi lepūnėlės, pasitark dar ar joms tiks . 4u.gif
Atsakyti
zinokit man beda atsitiko cry.gif cry.gif

mano dracenai lapai pradejo vysti, puse numete, o dar pastebejau ant kotu tokiu balksvu lyg kokiu amaru ar ko. Kas isivaizduojat, kas ten gali but, ir ka man daryt? Gal purskti su kuo, ar ka?
Atsakyti
Panasu,kad tai draceninis tripsas. Reik gerai vedinti patalpa.Augalus pakankamai laistyti,purksti aerozoliais ar insekticidiniu augalu nuovirais.
Atsakyti
QUOTE(Gerbera @ 2005 09 10, 10:16)
zinokit man beda atsitiko cry.gif  cry.gif

mano dracenai lapai pradejo vysti, puse numete, o dar pastebejau ant kotu tokiu balksvu lyg kokiu amaru ar ko. Kas isivaizduojat, kas ten gali but, ir ka man daryt? Gal purskti su kuo, ar ka?

Ar tie gyviai laksto, ar nejuda? Ar ant lapų yra? Apibūdink labiau, tada ir nuspręsim, kuo purkšti ax.gif . Mat vienus kenkėjus naikina vienoki chemikalai, kitus kitoki.
Atsakyti
kas tas tripsas? ax.gif

ne jie nesokineja, ir njie ne ant zemes, o ant koto, tokie nejudantys balti, tokie pailgi cry.gif nu ka purksti? ka daryti? padekit cry.gif
Atsakyti
QUOTE(Gerbera @ 2005 09 12, 21:27)
kas tas tripsas? ax.gif

ne jie nesokineja, ir njie ne ant zemes, o ant koto, tokie nejudantys balti, tokie pailgi cry.gif  nu ka purksti? ka daryti? padekit cry.gif

Nejudantys balti gyviai galėtų būti miltuotieji skydamariai. Ar jie nepanašūs į vatos gumuliukus? Tada reikėtų tiesiog spiritu pavalyti arba parafino aliejumi, arba skysto muilo tirpalu. Tik kiekvienu atveju reikia atsargiai, kad augalui nepakenkt.

Tripsai - maži rudi lakstantys gyviai. Bet jų lervos baltos, gelsvos. Ir jie dažniau būna ant lapų. Su tripsais kova paprasta - nupurškei kad ir Fitovermu ir baigta.
Atsakyti
smile.gif Gali buti miltlyge,mano rožei buvo ,tai ermitaže pirkau kažkoki tirpalą ,dabar negaliu pasakyti pavadinimo ,nes esu darbe ,rytoj parašysiu
Atsakyti
QUOTE(Jūružė @ 2005 08 29, 08:07)
Viršūnę pamerkiau ir dabar jau leidžia šaknis.

O kokio dydžio tavo dracena buvo,kaip nukirpai viršūne,ir kiek jos nukirpai,ar tik pačia viršūne,ar ten kur jau lapai prasideda(tik kota palikai) g.gif
Atsakyti
Oi,mamytės gelbėkit cry.gif Turiu tris dracenas,dvi mažesnės auga tiesiog nuostabiai,o su didžiaja[apie1,5m]niekaip nesusidraugauju schmoll.gif Nusipirkau ją prieš kalėdas,iš pradžių viskas buvo gerai, thumbup.gif vėliau pradėjo ruduoti lapų galiukai,supratau,kad nedalaistau blush2.gif .Pradėjau lieti gausiau,pradėjo kristi nuo vieno stiebo[o buvo jų trys] lapai cry.gif taip krito kol nukrito visi,o kitiems stiebams viskas buvo gerai,tai aš taip ir palikau,galvoju gal dar vėliau išleis.Vakar prisiskaičiau jūsų patarimų[kaip dauginti iš stiebo] sakau pasidauginsiu ir aš. ax.gif Nusitempiu aš savo gražuolę į vonią,išmaudau po dušu paimu už stiebelio rauti lauk ir ,o dieve blink.gif ,JIS TUŠČIAS.Grynų gryniausiai išpuvęs visas vidus ir svarbiausiai čia tik pusė bėdos cry.gif cry.gif ant koto palei pat lapus radau vabaliukų.Jų nedaug,radau gal 4ar5,bet jie ne balti o pilki ir tokios formos kaip kokie šimtakojai.Vajėzau kaip išsigandau blink.gif bijau kad visai nenumirtų. cry.gif Būkit geros,mamytės, patarkit ką daryt?su kuo purkšt?
Atsakyti
QUOTE(jasia @ 2005 09 15, 08:04)
Oi,mamytės gelbėkit cry.gif Turiu tris dracenas,dvi mažesnės auga tiesiog nuostabiai,o su didžiaja[apie1,5m]niekaip nesusidraugauju schmoll.gif Nusipirkau ją prieš kalėdas,iš pradžių viskas buvo gerai, thumbup.gif vėliau pradėjo ruduoti lapų galiukai,supratau,kad nedalaistau blush2.gif .Pradėjau lieti gausiau,pradėjo kristi nuo vieno stiebo[o buvo jų trys] lapai cry.gif  taip krito kol nukrito visi,o kitiems stiebams viskas buvo gerai,tai aš taip ir palikau,galvoju gal dar vėliau išleis.Vakar prisiskaičiau jūsų patarimų[kaip dauginti iš stiebo] sakau pasidauginsiu ir aš. ax.gif Nusitempiu aš savo gražuolę į vonią,išmaudau po dušu paimu už stiebelio rauti lauk ir ,o dieve blink.gif ,JIS TUŠČIAS.Grynų gryniausiai išpuvęs visas vidus ir svarbiausiai čia tik pusė bėdos cry.gif  cry.gif ant koto palei pat lapus radau vabaliukų.Jų nedaug,radau gal 4ar5,bet jie ne balti o pilki ir tokios formos kaip kokie šimtakojai.Vajėzau kaip išsigandau  blink.gif bijau kad visai nenumirtų. cry.gif Būkit geros,mamytės, patarkit ką daryt?su kuo purkšt?

Tu ją nerealei perlaistai,dracena nemėgsta daug drėgmės,ja reikia laistyti ,kai žemė pilnai išdžiuta,purkšti gali nors iki mėlinavimo ,tik ne laistyt,jau gali išmesti
Atsakyti