Įkraunama...
Įkraunama...

Dracena

Mano dracena tokia kaip pirmoji.Man nelaime siandien su ja atsitiko.Ji turi 3 sakas ir viena,pacia maziausia,siandien netycia nulauziau :cry:Pamerkiau ta nulauzta i vandeni gal saknis isleis?Patarkit ka daryt?Gaila labai sad.gif
Atsakyti
QUOTE(kleo @ 2005 03 21, 20:56)
Mano dracena tokia kaip pirmoji.Man nelaime siandien su ja atsitiko.Ji turi 3 sakas ir viena,pacia maziausia,siandien netycia nulauziau :cry:Pamerkiau ta nulauzta i vandeni gal saknis isleis?Patarkit ka daryt?Gaila labai  sad.gif

turetu isleisti saknis. dracenas taip ir formuoja: skirtingame aukstyje nupjauna sakeles. nupjautoje vietoje isauga 3-4-5 naujos. nors man asmeniskai graziausios viena karta nupjautos, t.y. kai is pagrindinio stiebo auga 3-4 sakeles.
Atsakyti
QUOTE(AEG @ 2005 03 21, 15:43)
gal patenka tiesioginiu saules spinduliu? gal ant skersvejo? gal vazonas per mazas? gal greitai isdziuna.... o lapu galiukai ruduoja? dziuna? ar tik nuleipus? lapus meta?  g.gif  reiktu identifikuoti priezasti. dracenas auginti tikrai nera sunku. o be to jei vis dar dracena gyva reiskias ne viskas prarasta smile.gif

lapus buvo pradėjus mest vienu metu, dabar normaliai, tik nuleipę. perstatėm šiandien toliau nuo lango, nes gal rimtai nuo saulės spindulių čia jai taip. Dabar pavasarėjant pasiekia. Žiūrėsim, gal atsigaus. Vyro mylimiausia gėlė, tai reik rūpintis 4u.gif rolleyes.gif

ačiū už patarimus ax.gif
Atsakyti
Aciu,AEG,paguodei clap.gif
Atsakyti
QUOTE(Yara @ 2005 03 21, 21:10)
lapus buvo pradėjus mest vienu metu, dabar normaliai, tik nuleipę. perstatėm šiandien toliau nuo lango, nes gal rimtai nuo saulės spindulių čia jai taip. Dabar pavasarėjant pasiekia. Žiūrėsim, gal atsigaus. Vyro mylimiausia gėlė, tai reik rūpintis 4u.gif  rolleyes.gif

ačiū už patarimus ax.gif

o as savo kaip tik siom dienom pastaciau ant palanges, nes maziukas pradejo ropineti ir vis i vazona lipa. niu nepatinka jai ten sad.gif lapukai nulinko cry.gif o daugiau neturiu kur pastatyti.... teks palaukti kol mazius paaugs...
Atsakyti
Geras.O mano dracena visa laika lapais nuleistais,stovi prie lango,o dydis jau gerokai perlipes palange.As jos kitokios net neisivaizdavau.Man ji ir tokia laba grazi ir gerai auga.Dabar idemiau paziurejau AEG atsiusta dracenos nuotrauka ir pakraupau-visi lapai i virsu.Tai iseina as ja netinkamoj vietoj laikau ar ji pas mane kitokios rusies?
Atsakyti
Sveikos mamytes, cia jus bandys pamokyti naujoke. kaip jau raset Dracena nemegsta per daug dregmes, o labiausiai tiesioginių saule spindulių ir skersveju. Del drėgmės galiu patarti ( nu as ia is savo patirties) kad neblogai vazone, ant zemiu uzpilti sluoksni keramzito (drenazo). Tie "akmenėliai" sugeria dregmes pertekliu, o kai jos ima stigti tai ir "pasidalina" su gelyte. L.patogu , o ir atrodo neblogai.
Atsakyti
QUOTE(kleo @ 2005 03 21, 21:28)
Geras.O mano dracena visa laika lapais nuleistais,stovi prie lango,o dydis jau gerokai perlipes palange.As jos kitokios net neisivaizdavau.Man ji ir tokia laba grazi ir gerai auga.Dabar idemiau paziurejau AEG atsiusta dracenos nuotrauka ir pakraupau-visi lapai i virsu.Tai iseina as ja netinkamoj vietoj laikau ar ji pas mane kitokios rusies?

na, kiek zinau, tai dracena turetu buti tokia, kaip cia pasakyti.... g.gif papurusi.... na, bet jei patinka nuleistais lapais, tai juk nieko baisaus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mamytukas04 @ 2005 03 21, 21:29)
Sveikos mamytes, cia jus bandys pamokyti naujoke.  kaip jau raset Dracena nemegsta per daug dregmes, o labiausiai tiesioginių saule spindulių ir skersveju. Del drėgmės galiu patarti ( nu as ia is savo patirties) kad neblogai vazone, ant zemiu uzpilti sluoksni keramzito (drenazo). Tie "akmenėliai" sugeria dregmes pertekliu, o kai jos ima stigti tai ir "pasidalina" su gelyte. L.patogu , o ir atrodo neblogai.

aha. as uzpylus tokio drenazo gelytems, kur auksciau stovi, pas kurias reikia su taburete lipti. kai kartais pamirstu palaistyti blush2.gif , jos vis dar nenudziuvo pas mane smile.gif
Atsakyti
Reiks savo dracena kur nors toliau nuo saules pastatyt,paziuresiu kaip atrodo lapais i virsu. tongue.gif
Atsakyti
O kokiom trąšom palaistote savo dracenas? Aš turiu šią gėlę jau kokius 4 mėnesius, bet ji pas mane dar nepersodinta iš parduotuvinio vazono, ir nei kart netręšta. Kaip manot, ar dabar laikas tuo rūpintis ar geriau palaukti šiltesnių orų?
Atsakyti
QUOTE(Audry @ 2005 03 22, 09:57)
O kokiom trąšom palaistote savo dracenas?

Aš laistau augimo aktyvatoriumi, kada artsimenu, gėlei patinka mirksiukas.gif
Atsakyti