Įkraunama...
Įkraunama...

Dracena

Mano dracena po nupjovimo matėsi kad skeliasi į keturias dalis. Bet kažkodėl išaugo tik dvi wacko.gif Na bet kaip pirmas kartas, tai blynas neprisvylęs gavosi thumbup.gif
Atsakyti
Mano dabartinė katė prie dracenos nelenda bigsmile.gif , gal todėl, kad dažniau būna lauke. Kiek esu girdėjusi, tai daugumai kačių patinka šios gėlės. Anksčiau auginamai katei Kikoje pirkdavau specialią žolę, nes labai jau jai tikdavo mano dracena verysad.gif

Daugindama šias gėles, nekišu jų į vandenį, sodinu iškart į žemę ax.gif , nežinau ar tai blogai, bet dar nebuvo, kad neprigytų thumbup.gif ,tiesą sakant net nežiūriu koks metų laikas blush2.gif . Lapkričio mėn vaikai žaisdami užgriuvo ir nulaužė verysad.gif , nieko visi daigai prigijo thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
clap.gif nupjoviau savo dracena geguzes 3 diean, ir dabar jau ziuriu, kad tirkai skyla 2 vietose, o gal dar ir trecia bus thumbup.gif netikejau, kad isleis, nes tokia suvargus pasirode ji man kaip nupjoviau verysad.gif virsune kol kas jokiu pozymiu nerodo, gal ir neprigis, bet svarbu kad si isleis... biggrin.gif
Atsakyti
o pas mane liūdna verysad.gif Taip džiaugiausi, kad mano nupjauta dracena išleido šakelę, tai šinšila ją nukramtė. gun_bandana.gif box.gif Po to žiūriu nupjauta viršunėlė šaknis išleido apsidžiaugiau, pasodinau į t patį vazoną, kur ir didžioji auga, o kadangi namie, be šinšilos, yra dar viena visą griaunati jėga, tai mano mažasis sūnelis, tai jis sugebėjo tą viršūnėlę du kart išraut ir man atnešt, tai dabar žiūriu, kad ji nyksta, lyg tai kaip ir pūt pradėjo, vienu žodžiu gun_bandana.gif box.gif
Atsakyti
Supjausčiau savo dracenas. Pradėjo leisti atšakėles, bet šaknų dar nėra. Kada jos užauga g.gif
Atsakyti
Sveikos,

klausykit, kaip jūs pjaustot tas dracenas? Pas mane irgi yra viena dracena, bet vienas kotas ir ant jo "skėtis", tad norėčiau, kad ji šakotųsi... Ar jūs nupjaunat viršūnę, ar nulaužiat, ar tik pačius viršutinius lapelius, ar didesnę stiebo dalį??????????
Atsakyti
QUOTE(Natalėja @ 2006 05 30, 21:25)
o pas mane liūdna  verysad.gif Taip džiaugiausi, kad mano nupjauta dracena išleido šakelę, tai šinšila ją nukramtė.  gun_bandana.gif  box.gif Po to žiūriu nupjauta viršunėlė šaknis išleido apsidžiaugiau, pasodinau į t patį vazoną, kur ir didžioji auga, o kadangi namie, be šinšilos, yra dar viena visą griaunati jėga, tai mano mažasis sūnelis, tai jis sugebėjo tą viršūnėlę du kart išraut ir man atnešt, tai dabar žiūriu, kad ji nyksta, lyg tai kaip ir pūt pradėjo, vienu žodžiu  gun_bandana.gif  box.gif

verysad.gif gaila, bandyk dar karta niupjauti jei puna nuo apacios, gal poasirodys naujos sakneles..
QUOTE(MamyteVK @ 2006 05 31, 20:35)
klausykit, kaip jūs pjaustot tas dracenas? Pas mane irgi yra viena dracena, bet vienas kotas ir ant jo "skėtis", tad norėčiau, kad ji šakotųsi... Ar jūs nupjaunat viršūnę, ar nulaužiat, ar tik pačius viršutinius lapelius, ar didesnę stiebo dalį??????????

As su peiliu pjoviau. is lapeliu nupjovimo kazi ar kas bus, jei yra tik vienas tas sketis, tai reikia pjauti ji visa, kad ant to pagrindinio koto neliktu lapu, na gali ir palikti kelis, bet manau, kad jie nukris. bet kol isleis naujas ataugeles, tai ir bus toks styburys, pagalvok, ar nesigailesi po to,nes is pradziu tai atrodys negraziai ... bet jeiu isleis, tai po to bus thumbup.gif dar priklauso koks tas pats kotas ilgumo, jei jis labai ilgas, tai gali arciau zemes pjaut, na palikti nuo zemes kazkur 20-25 cm tada graziau atrodys, nei kad nuo virsunes sakojasi. ir ta virsune nupjauta irgi gali isodinti, jei prigis, turesi dvi, po to vel ta virsune pjauti ir t.t.
Nupjovus kota, reikia uzvarvinti vasko. dar sako cinamono berti, i maiseli deti... nezinau, as tik vasko uzvarvinau ir viskas, nedejau daugiau nieko. kazkur po 3 ssav.pasimate kad skyla ir dabar jau daugiau perskile 2 vietose, tikiuosi,kad isleis!
Atsakyti
Ačiū už atsakymą, grange,

bet ko gero nelabai ryšiuosi pjauti tą savo augalą, nors ir labai noriu šakotos dracenos, bet ji pas mane ir dabar gražiai atrodo, tai gaila palikti tik stiebą sad.gif. Na, nebent žinočiau, kad tikrai tikrai išsišakos, tada gal........
Atsakyti
QUOTE(MamyteVK @ 2006 06 01, 14:09)
Ačiū už atsakymą, grange,
bet ko gero nelabai ryšiuosi pjauti tą savo augalą, nors ir labai noriu šakotos dracenos, bet ji pas mane ir dabar gražiai atrodo, tai gaila palikti tik stiebą sad.gif. Na, nebent žinočiau, kad tikrai tikrai išsišakos, tada gal........

mirksiukas.gif
Tai vat, isivaziduoju,kad butu labai gaila nupjauti, ir po to tik stieba auginti.Na, blogiausiu atveju, butu virsune, kuri tikrai turetu prigyti. Siaip, nezinau ar buvo kam kad bent vienos sakeles neisleistu po nupjovimo? g.gif gal...
Jei grazus augalas, augink taip, o kai sugalvosi, pjauk. bet tada palauk pavasario, kad nebutu saltas oras kaltas del nesisakojimo... smile.gif
Idek foto jei turi ax.gif pasizuresim
Atsakyti
Va taip atrodo mano nupjauta dracena, o šalia jos buvusi viršūnė.
Atsakyti
thumbup.gif labai grazi! o per kiek laiko nuo nupjovimo isleido tokia ataugele?
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2006 06 01, 20:34)
thumbup.gif  labai grazi! o per kiek laiko nuo nupjovimo isleido tokia ataugele?

Nupjoviau prieš metus, reiškia tiek užaugo per metus. thumbup.gif thumbup.gif Tiesa, ant žaizdos aš nieko neuždėjau, išsprogusių buvo daugiau, bet auga tik vienas. g.gif g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laurindre: 02 birželio 2006 - 11:19