QUOTE(Natalėja @ 2006 05 30, 21:25)
o pas mane liūdna

Taip džiaugiausi, kad mano nupjauta dracena išleido šakelę, tai šinšila ją nukramtė.

Po to žiūriu nupjauta viršunėlė šaknis išleido apsidžiaugiau, pasodinau į t patį vazoną, kur ir didžioji auga, o kadangi namie, be šinšilos, yra dar viena visą griaunati jėga, tai mano mažasis sūnelis, tai jis sugebėjo tą viršūnėlę du kart išraut ir man atnešt, tai dabar žiūriu, kad ji nyksta, lyg tai kaip ir pūt pradėjo, vienu žodžiu

gaila, bandyk dar karta niupjauti jei puna nuo apacios, gal poasirodys naujos sakneles..
QUOTE(MamyteVK @ 2006 05 31, 20:35)
klausykit, kaip jūs pjaustot tas dracenas? Pas mane irgi yra viena dracena, bet vienas kotas ir ant jo "skėtis", tad norėčiau, kad ji šakotųsi... Ar jūs nupjaunat viršūnę, ar nulaužiat, ar tik pačius viršutinius lapelius, ar didesnę stiebo dalį??????????
As su peiliu pjoviau. is lapeliu nupjovimo kazi ar kas bus, jei yra tik vienas tas sketis, tai reikia pjauti ji visa, kad ant to pagrindinio koto neliktu lapu, na gali ir palikti kelis, bet manau, kad jie nukris. bet kol isleis naujas ataugeles, tai ir bus toks styburys, pagalvok, ar nesigailesi po to,nes is pradziu tai atrodys negraziai ... bet jeiu isleis, tai po to bus

dar priklauso koks tas pats kotas ilgumo, jei jis labai ilgas, tai gali arciau zemes pjaut, na palikti nuo zemes kazkur 20-25 cm tada graziau atrodys, nei kad nuo virsunes sakojasi. ir ta virsune nupjauta irgi gali isodinti, jei prigis, turesi dvi, po to vel ta virsune pjauti ir t.t.
Nupjovus kota, reikia uzvarvinti vasko. dar sako cinamono berti, i maiseli deti... nezinau, as tik vasko uzvarvinau ir viskas, nedejau daugiau nieko. kazkur po 3 ssav.pasimate kad skyla ir dabar jau daugiau perskile 2 vietose, tikiuosi,kad isleis!