Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiabučių renovacija

QUOTE(Ruutta @ 2010 10 24, 12:50)
Bet jai saziningai man nussispjaut , svarbiausia kad netylejau ir issakiau saziningai, ir kaip daugelis kaimynu sumokejau tik puse sutartos kainos.

Na aš ir netylėjau, tai kol vyko renovacija ir buvo neaišku kuo ji baigsis, vienas kaimynas per susirinkimą man liepė pirmininkei kojų pirštelius bučiuoti, o dabar pats skundus rašinėja po visas instancijas ir kas iš to - visur į sieną atsimuša.
O kaip Jūs pasiekėt to, kad nemokėjot? Man iškart išaiškino, kad antstoliais užsiundys, o ekspertą rasti ir sunku ir brangu.
Atsakyti
1 samatoi buvo darbai , kurie nebuvo atlikti
2 brokas
3 tiesiog buvo pasakyta kad kaimynai nebeduos daugiau ir viskas , kadangi "pirmininkas" sutarti su savo giminaiciais buvo pasirases savo vardu , tai nebebuvo kur jiem detis , uzdirbo maziau.

tad patarimas , imkit samata ziurekit kokie darbai buvo ivygditi , o tada blogiausiu atveju kreipkites i expertus , ir nustacius klaidas statyboi iskart bejokiu prasimu , pataisyt , i teisma ir grazint pinigus, arba iskart i teisma teismas paskirs experta kurio islaidas padengs pralaimejusi puse.

dar gal ne i tema , bet siaip blogai kai tokie kaimynai yra kurie nesupranta arba nenori suprast vaziuoja ant zmoniu kurie bando padet visiem , o kai isaiskeja (mano atveju po to ivikio , dukra geria pastoviai sultis namines ir siaip visi pagarbiai sveikinasi ir padeda) . o yra tokiu kuriems ir praejus daug laiko vistiek geda pripazint kad klydo ir t.t.

saugokites tu kurie bandys jusu saskaita pasidaryt geresni sau gerbuvi.
Atsakyti
QUOTE(Ruutta @ 2010 10 25, 19:31)
imkit samata ziurekit kokie darbai buvo ivygditi ,

Visi dokumentai slepiami, kai perrinko pirmininkę naują ir ji pradžioj nesusigaudė kas kaip, o senoji, kuri nuplovė tą milijoną, nebuvo spėjusi "apdoroti" naujosios kaip pasidaryti "babkių" kaimynų sąskaita, tai keletą pavyko atsišviesti. Valdybai pateikiau darbų planą ką turime daryti pirmyn ir kokias pretenzijas turim rašyti rangovui, bet pirmininkė kažkaip juos paveikia, kad tyluma. Dar šią savaitę palauksiu, jei nenorės valdyba dirbti, rašysiu ekonominei ir vartotojų teisėms, kiek išsiaiškinau - tai pigiausias variantas, nes nei ekspertams, nei teismams neturiu lėšų, dėl to ir gadinu sau nervus, nes nenoriu už orą mokėti ar "šerti" pirmininkės.
Atsakyti
Teismai nemokami smile.gif kolkas, bet jo matyt jusu atveju ekonomine ir baikta o jau tada tikrai nebus kaip nuslept , nera poperiu reiskias pasisavinta , ten pas juos menki zaidimai , kiekvienam Lt turi but popergalis pagryst , tik va ar atgausit pinigus tai klausimas g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ruutta @ 2010 10 26, 19:49)
Teismai nemokami smile.gif kolkas, bet jo matyt jusu atveju ekonomine ir baikta o jau tada tikrai nebus kaip nuslept , nera poperiu reiskias pasisavinta , ten pas juos menki zaidimai , kiekvienam Lt turi but popergalis pagryst , tik va ar atgausit pinigus tai klausimas g.gif

Žyminis mokestis mokamas, tai nėra labai daug, lygtai 150 ir atsakomybė, jei pralaimėsi bylą, milžiniška. Į teismą galima paduoti tik su 1/5 bendrijos narių parašų, vadinasi, jei bylą pralaimėsi, visas teismo išlaidas padalins žmonėms. Čia Lietuva ir teismui suformulavus nutartį, kad nepakanka įrodymų, taip gali nutikti.
O tokiu atveju, kaip aš aprašiau, jokios. Aš, kvailas gyventojas, tiesiog noriu žinoti kas ir kaip.
Atsakyti
kad kiek prisimenu ziminis mokestis buvo apie 30 kazkelis litukus g.gif negi pabrango. o kad nepralaimet reikia pirma reikia issinagrinet kokie darbai atlikti kokie ne ir ar tikrai gerai atlikti , jau tada galima butu kazka sprest , nes jai buvo samatos dirbtinai ispustos , tai cia nieko nepadarysi teks moket, bet jai darbu eigoj buvo neatlikti kazkokie darbai ir t.t. va tada irodzius kad siu darbu neatlikimas tures dideli poveiki ir bla bla bla va galima ir islost kazka blush2.gif . sunku ka patart kai info taip apstraksciai , plius sakau vien tas kad popieriu nera arba ju negalima pamatyt jau itartina g.gif gal viselto reiktu i ekonomine nueit ir pasitart su kokiu inspektoriu jis turetu daugiau info suteikt .

http://www.am.lt/VI/...article_id=2743 sitam puslapi labai aiskiai isvardinta kas ka ir uz ka smile.gif
Papildyta:
5. Bendrijos valdyba (bendrijos pirmininkas) privalo solidariai atlyginti bendrijai nuostolius, padarytus dėl valdybos (bendrijos pirmininko) nutarimų, priimtų pažeidžiant bendrijos įstatus, šį ir kitus Lietuvos Respublikos įstatymus. Nuo pareigos atlyginti nuostolius atleidžiami tie bendrijos valdybos nariai, kurie balsavo prieš tokį nutarimą arba nedalyvavo posėdyje jį priimant ir per 7 dienas po to, kai sužinojo ar turėjo sužinoti apie tokį nutarimą, įteikė valdybos pirmininkui rašytinį protestą. Bendrijos valdyba (bendrijos pirmininkas) gali būti atleidžiama nuo atlyginimo nuostolių, kuriuos ji padarė atlikdama pareigas, jeigu ji rėmėsi bendrijos dokumentais ir kita informacija, kurios tikrumu nebuvo pagrindo abejoti, arba veikė neviršydama normalios ūkinės rizikos laipsnio. Ginčus dėl nuostolių atlyginimo sprendžia teismas.

va pradekit laiks nuo laiko tokius straipsnius paklijuot laiptineje , psichologiskas spaudimas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ruutta: 27 spalio 2010 - 07:29
QUOTE(Ruutta @ 2010 10 27, 08:32)
va pradekit laiks nuo laiko tokius straipsnius paklijuot laiptineje , psichologiskas spaudimas.

Žinau mintinai šituos dalykus. Išdalinau į rankas visiems valdybos nariams ir valdybos pirmininkei. Vienos moteriškės buvau tiesiai pasiųsta. Kaip suprantu, butų ūkio ( mūsų namą administruoja) teisininkė išaiškino, kad nėra prie ko prikibti ir viskas gerai.
Tas ir yra, kad darbai surašyti tvarkingai, tik išpūstos sąmatos.
Todėl ir rašysiu, kaip nesusigaudanti gyventoja, turinti kelis popierėlius, kurie kelia įtarimą, o tada jau bus jų darbas išknisti kas ir kaip. Vartotojų teisėms tokiu pat principu, nes turiu mokestinius lapelius nuo 2001 metų, tai už šildymą gaunasi tas pats sunaudojimas kWh, klausiu ar turiu mokėti už renovaciją, jei nėra ekonomijos žadėtos jokios. Kažką tokio kurpsiu.
Įstatymai ir surašyti, kad kaip kas nori, taip pasuka, kad ir radiatoriai su gyvatukais. Jūsų nuomone tai bendro naudojimo objektai ar ne?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paūdrė: 27 spalio 2010 - 09:22
bet tai tada galima naudoti kazkuri straipsni kuriame parasyta jai pinigai buvo skirti renovacijai , kuri sumazins mokejimo kastus tai yra taupys musu pinigus. Bet jai po renovacijos jus negaunat zadetos naudos , tai kaip suprantu renovacija buvo atlikta be reikalo arba blogai. Panavezi mano seneliai su kaimynais susirinko pinigus pasikeite radiatorius, sildimo sistema(katila) ir langus ir dabar moka maziau ant 60% nei salia esantis namas , jie patys reguliuoja sau namuosia siluma , ale palaiko nuo 22-25 laipsniai, jiem tai kainavo netiek ir daug bet akivaizdu kad buvo pelningai investuoti pinigai ir visi pensininkai patenkinti,

gal laikas kokia tv laida pasikviest kad paroditu jusu beda ? gal tada kokie ledai pajudes, o kad namo administratorius suka pinigus tai cia senai aisku , jie ir mum va samatas stebuklingas po 40.000 ismeta laisk nuo laika , tai yra gale metu patvirtina nauja , o kitu metu gale isleidzia ale visokiom sulem taisyt ir kvadratura sumeta atsiprasant kilometras , o kas patikrins juk nelipsi su virmem ir metru matuot doh.gif buna pagaunu kad uz siuskliu isvezima ima 100 kart didesne kaina nei iprastai , tada skambinu ir gazdinu iskviesiu ta ir ta .2 kartus pasiseke sumazint kiek vienam butui po 28lt bet paskutini karta jie isdalino tas sumas ant didesnio laikotarpio ir gavosi vistiek permokejom sad.gif nieko nepadarysi , kol yra tokiu zmoniu ir tokiu kurie nesirupina kur ju kruvinu prakaitu uzdirbti pinigai iseina tol visokie namo administratoriai su prabangiais dzipais ir mersais vazineja. kelt i viesuma tokius dalykus.
Atsakyti
Labai norėčiau atgaivinti šią temą 4u.gif

gal kas renovuojasi namą?su kokiais vargais/džiaugsmais susiduriat? 4u.gif kaip dėl finansavimo? kiek tenka investuoti savo lėšų? 4u.gif
Atsakyti
Mūsų name po metų pertraukos (dėl nuolatinių vieno žmogaus skundų STT pradėjo tyrimą, tyrimas vis dar vyksta) vėl tęsiama renovacija. Sienos apšiltintos, dabar deda apdailą. Išjungus šildymą planuojama keisti šildymo sistemą, bus apskaita kiekviename bute ir bus galima reguliuoti. Žodžiu, gal bus geriau. Bent jau taip tikimės. Turiu klausimą tiems, kurių namuose šildymo sistema yra pakeista. Mums reikia apsispręsti, kaip bute bus montuojami daugiasluoksniai plastikiniai vamzdžiai: 1. Atvirai tvirtinami prie sienos ir esamos grindjuostės. 2. Įmontuojami į grindis ar sienas. 3. Dengiami grindjuoste. Už 2 ir 3 būdus reikės papildomai mokėti. NEžinau, ką rinktis. Pati linkstu prie 1 būdo. Aišku, gerai, kad primokėti nereikės, bet dar man atrodo, kad nepaslėpti vamzdžiai atiduoda į aplinką visą šilumą, tada galėtume dar labiau taupyti. Ar aš klystu? Labai ačiū, jeigu kas galės patarti.
Atsakyti
QUOTE(nrimto2 @ 2011 04 05, 10:17)
Aišku, gerai, kad primokėti nereikės, bet dar man atrodo, kad nepaslėpti vamzdžiai atiduoda į aplinką visą šilumą, tada galėtume dar labiau taupyti. Ar aš klystu? Labai ačiū, jeigu kas galės patarti.

Kiek jie ten atiduoda kaciu asaros o ir atrodo jie nepaslepti siaubingai.O jei noryte net tu asaru neprarast tai tiesiog izoliuokyte, bet man atrodo kad neapsimoka del sutaupytu 20 ct per menesi tokias baidykles bute palikineti. Man butu priimtinas tik variantas nr. 2.
Atsakyti
Sveikos.
kažkada per TV rodė kaip užsienyje buvo atnaujinti ištisi kvartalai..
nu bet nerandu niekaip kokioj šalį doh.gif arba jau google naudotis nebemoku g.gif
jei kas žinote, parašykite kokioj šalį ar šalyse... 4u.gif
Atsakyti