Įkraunama...
Įkraunama...

Namo dydis

QUOTE(MAMICY @ 2008 10 07, 14:16)
net ir vienaukstis telpa... tik neaisku ko jus norit salia namo... nes jei tik vejos, tai ir 8.6 aru plote pastatytas 160 m2 neuzdens viso ir vejos pjovimo vistiek bus per akis ir per blakstienas...

Mes dabar ieskome tinkamo projekto, musu sklypas yra berods jei neklystu 23m X 37m toks pailgokas. Ir norim dvieju aukstu namuko, pirmam aukste kaip ir minejot 80 apie kvadratu ar truputi daugiau na ir kas lieka antrame aukste.. Bet mes tame paciame sklype norim statyti garaza atskira apie 45 kv. Tikiuosi, kad uzteks vietos ir darzui ir gelynui pasidaryti smile.gif na ir terasai namo galineje - pietineje puseje smile.gif
Atsakyti
QUOTE(axa @ 2008 10 07, 15:46)
75% laiko stovės viena smile.gif
25% dvi.

bet tie 4kv.m dar pridėti kad padaryti papildomą plotą mini-dirbtuvėlei. kad įrengti darbastalį, kriauklę...

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Man atrodo, kad kiekvienas stato namą pagal savo poreikius.Mūsų namas naudingas plotas apie 200,m, gyvename 4 žmonės, 2 šunys ir katė.
Man jis tikrai neatrodo didelis, norėčiau dar didesnio, tik šildyti būtų brangu.1aukšte : virtuvė su valgomuoju-18 m,svetainė 40,kambarys-15, vonia ir wc -12,holas, kolidoriai,laiptai apie 20m.
2 mansardiniame aukšte 3*16m kambariai, kolidorius su holu-10,vonia su wc-10,2*10 drabužinės.
Atsakyti
Mūsų namukas bus 240 kv.m., iš kurių 41 kv.m. yra garažas, o visa kita pagal mūsų keturių asmenų šeimos poreikius ir patogumą ax.gif Kadangi pati braižiau visą išplanavimą, dėliojau erdves, sprendžiau apie jų tinkamiausius matmenis, tai mano požiūriu mūsų šeimai tai yra optimalus variantas smile.gif Tiesa, reiktų paminėti, kad pernai norėjome pirkti 160 kv.m. (su garažu vienam automobiliui) ir menėme, kad to pakaks... Tikrai pakaktų ir to, bet statant namą pačiam, viskas pradeda atrodyti kitaip rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(kokonas @ 2008 10 10, 13:48)
Man atrodo, kad kiekvienas stato namą pagal savo poreikius.Mūsų namas naudingas plotas apie 200,m, gyvename 4 žmonės, 2 šunys ir katė.
Man jis tikrai neatrodo didelis, norėčiau dar didesnio, tik šildyti būtų brangu.1aukšte : virtuvė su valgomuoju-18 m,svetainė 40,kambarys-15, vonia ir wc -12,holas, kolidoriai,laiptai apie 20m.
2 mansardiniame aukšte 3*16m kambariai, kolidorius su holu-10,vonia su wc-10,2*10 drabužinės.

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Skaitau as apie namo dydi,koks turetu buti...Zinot,ka jums pasakysiu-cia mano subjektyvi nuomone.Pragyvenau JAV daugeli metu,maciau visokiu namu,bet patikekit man,didelius namus turi tik labai turtingi zmones,o ju nera tiek daug.Didziaja dali sudaro ekonomines klases namai.O jie nera dideli,svarbu,kad labai patogus,funkcionalus.Tai vat,griskime i Lietuva.Kai statisi,labai norisi didziuliu erdviu,prabangos.Bet laikas bega labai greitai,vaikai uzauga ir gyventi kartu,nei vaikai nei tevai nenori.Kas toliau?!Tevams namas per didelis(ekonomiskai),o be to,cia ju namas,jie nenori niekur keltis ir palikti vaikams.Ir tvyro itampa tarp tevu ir vaiku...Cia klasika.Todel didziuliu namu sindromas dar labai gajus pas mus.Uzsienieciai stebisi,kad tokia neturtinga salis,o namai labai prabangus.
Na,cia tik mano pamastymai,o kiekvienas daro kaip nori.As tai bijociau finansiniu isipareigojimu bankui.Mes tai statemes nedideli dailu nama-160 m2.Viskas labai graziai tilpo.Kambariai nera dideli,bet jaukus.Noretusi tik didesnes svetaines,nes ji kartu su virtuve tik 26 m2,bet neapgriozdinus jos baldais(prie zidinio tik sofa ir fotelis bei TV)bus gerai.Sekmes visoms igyvendinant savo svajone.
Atsakyti
QUOTE(anyta @ 2008 10 11, 07:45)
Skaitau as apie namo dydi,koks turetu buti...Zinot,ka jums pasakysiu-cia mano subjektyvi nuomone.Pragyvenau JAV daugeli metu,maciau visokiu namu,bet patikekit man,didelius namus turi tik labai turtingi zmones,o ju nera tiek daug.Didziaja dali sudaro ekonomines klases namai.O jie nera dideli,svarbu,kad labai patogus,funkcionalus.Tai vat,griskime i Lietuva.Kai statisi,labai norisi didziuliu erdviu,prabangos.Bet laikas bega labai greitai,vaikai uzauga ir gyventi kartu,nei vaikai nei tevai nenori.Kas toliau?!Tevams  namas per didelis(ekonomiskai),o be to,cia ju namas,jie nenori niekur keltis ir palikti vaikams.Ir tvyro itampa tarp tevu ir vaiku...Cia klasika.Todel didziuliu namu sindromas dar labai gajus pas mus.Uzsienieciai stebisi,kad tokia neturtinga salis,o namai labai prabangus.
Na,cia tik mano pamastymai,o kiekvienas daro kaip nori.As tai bijociau finansiniu isipareigojimu bankui.Mes tai statemes nedideli dailu nama-160 m2.Viskas labai graziai tilpo.Kambariai nera dideli,bet jaukus.Noretusi tik didesnes svetaines,nes ji kartu su virtuve tik 26 m2,bet  neapgriozdinus jos baldais(prie zidinio tik sofa ir fotelis bei TV)bus gerai.Sekmes visoms igyvendinant savo svajone.

Taip ir nesupratau, kas pagal jus yra didelis namas ax.gif Nuomonės nuomonėmis, bet vistik reiktų atsižvelgti kas tame name gyvena - akivaizdu, kad dviejų asmenų šeimai ir 160 m2 namas gali būti per didelis, o 4 asmenų šeimai jis jau bus ankštokas (jei tarkim kvadratūra yra su garažu ir pagalbinėmis patalpomis) smile.gif Tik neįsižeiskit, bet pas mus bute svetainė 32 m2 ir name nei už ką nedaryčiau mažesnės schmoll.gif O ką jau kalbėti, jei tame plote būtų ir virtuvė doh.gif Vistik tai vieta, kur susirenka visa šeima, todėl labai svarbu, kad ten netrūktų erdvės ir būtų komfortabilu smile.gif
Tų didžiulių "prabangių" namų pilna nuo tarybinių laikų, bet šiais laikais žmonės statosi apgalvotai, atsižvelgdami į savo poreikius mirksiukas.gif
Atsakyti
As sutinku su anyta. Kaip suprantu ji turi nemaza patirti. As tokios neturiu rolleyes.gif bet mes statem nedideli namuka 150 kv, mums jis ir taip per didelis doh.gif Kambariukai nedideli skirti tik miegojimui. didesnis demesys buvo skirtas bendrai erdvei, kad vaikai esant blogam orui turetu kur zaisti, mama su teciu turetu kur prie interneto patunoti. ir svarbiausia didele virtuve, kur daugiausiai visi praleidziam laiko. Ogi svarbiausia name yra laukas thumbup.gif O tiesa vaikai iseis, negi pirksi nauja nama. kurie taip sako abejoju, tiesiog cia viskas auginta gyventa, ir tik del nenumatytu priezasciu zmones kraustosi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo wilike: 11 spalio 2008 - 08:39
QUOTE(Linuka @ 2008 10 07, 14:52)
Mes dabar ieskome tinkamo projekto, musu sklypas yra berods jei neklystu 23m X 37m  toks pailgokas. Ir norim dvieju aukstu namuko, pirmam aukste kaip ir minejot 80 apie kvadratu ar truputi daugiau na ir kas lieka antrame aukste.. Bet mes tame paciame sklype norim statyti garaza atskira apie 45 kv. Tikiuosi, kad uzteks vietos ir darzui ir gelynui pasidaryti smile.gif na ir terasai namo galineje - pietineje puseje smile.gif

O kodėl garažą norite statyti atskirai?
Užteks vietos viskam mirksiukas.gif
Atsakyti
Mes ir garaza darom atskirai cool.gif turim vietos, o be to abu tos pacios nuomones
Atsakyti
QUOTE(wilike @ 2008 10 11, 12:39)
Mes ir garaza darom atskirai  cool.gif  turim vietos, o be to abu tos pacios nuomones

O dėl kokių priežasčių ax.gif ?
Atsakyti
QUOTE(kristik @ 2008 10 11, 09:25)
Taip ir nesupratau, kas pagal jus yra didelis namas  ax.gif Nuomonės nuomonėmis, bet vistik reiktų atsižvelgti kas tame name gyvena - akivaizdu, kad dviejų asmenų šeimai ir 160 m2 namas gali būti per didelis, o 4 asmenų šeimai jis jau bus ankštokas (jei tarkim kvadratūra yra su garažu ir pagalbinėmis patalpomis) smile.gif Tik neįsižeiskit, bet pas mus bute svetainė 32 m2 ir name nei už ką nedaryčiau mažesnės  schmoll.gif O ką jau kalbėti, jei tame plote būtų ir virtuvė  doh.gif Vistik tai vieta, kur susirenka visa šeima, todėl labai svarbu, kad ten netrūktų erdvės ir būtų komfortabilu smile.gif
Tų didžiulių "prabangių" namų pilna nuo tarybinių laikų, bet šiais laikais žmonės statosi apgalvotai, atsižvelgdami į savo poreikius  mirksiukas.gif

Isiveleme i polemika,kuri,ko gero.visiskai nekonstruktyvi.Kiekvienam savo.Svetaine ir man per maza,noreciau didesnes,nes susirenks vaikai,anukai...Bet nieko padaryti negalejom,nes tai buvo rekonstrukcija.Tiesa,salia isirengem nemaza pirti,bet man norejosi komforto sitoj vietoj.O 160 m2 dviem zmonem labai gana.Antrame aukste turim tris miegamuosius,todel tikrai tilpsim.O be to kol kas tai bus vasaros rezidencija,nes turim nemaza buta mieste ir ziema vaziuosim tik pailseti nuo miesto surmulio.Bent taip manom apie siuos metus,o kas bus kitais,paziuresim.Jei viskas taip baisiai brangs,islaikyti du statinius bus ekonomiskai sudetinga.Teks kraustytis i nama,o buta isnuomoti(nors labai nenoreciau).O mano vaikai ir anukai atsidziaugti negali,kai atvaziuoja savaitgaliais i nama-pieva,geles,uogos..,Kas gali buti geriau?????!!!!!
Atsakyti
QUOTE(anyta @ 2008 10 11, 20:01)
Isiveleme i polemika,kuri,ko gero.visiskai nekonstruktyvi.Kiekvienam savo.Svetaine ir man per maza,noreciau didesnes,nes susirenks vaikai,anukai...Bet nieko padaryti negalejom,nes tai buvo rekonstrukcija.Tiesa,salia isirengem nemaza pirti,bet man norejosi komforto sitoj vietoj.O 160 m2 dviem zmonem labai gana.Antrame aukste turim tris miegamuosius,todel tikrai tilpsim.O be to kol kas tai bus vasaros rezidencija,nes turim nemaza buta mieste ir ziema vaziuosim tik pailseti nuo miesto surmulio.Bent taip manom apie siuos metus,o kas bus kitais,paziuresim.Jei viskas taip baisiai brangs,islaikyti du  statinius bus ekonomiskai sudetinga.Teks kraustytis i nama,o buta isnuomoti(nors labai nenoreciau).O mano vaikai ir anukai atsidziaugti negali,kai atvaziuoja savaitgaliais i nama-pieva,geles,uogos..,Kas gali buti geriau?????!!!!!

Nepavadinčiau to polemiką rolleyes.gif Būtent tai ir norėjau pasakyti, kad kiekvieno žmogaus poreikiai skirtingi, todėl kartais dviem žmonėm ta pati erdvė gali atrodyti per maža, kai tuo tarpu tas pats plotas gausesnei šeimai gali būti pats tas drinks_cheers.gif
Atsakyti