QUOTE(mamutas @ 2006 01 22, 14:49)
Norejau pasiteirauti dar apie Jezuitu gimnazija: ar tiesa, kad ten privaloma karta per savaite dalyvauti misiose, kaip vaikai i tai reaguoja? Juk jei ten daug vaikuciu, kurie yra tik tradiciniai katalikai, t.y. kas sekmadieni ju seimos nesilanko baznycioje, tai jiems turetu buti ganetinai sunku kas savaite issedeti misiose. Per sventes ir retkarciais i jas nueiti galima, bet nezinau, ar as pati sugebeciau dazniau... O vaikai juk panasus i tevus. O gal prie misiu priprantama, joms atsiranda poreikis?
Tų vaikų, kurie nedalyvauja mišiose, tikrai niekas neplaka rykštėmis ir neklupdo į kampą ant žirnių. Mišias paprastai veda direktorius arba kapelionas- o tai jauni žmonės, kurių pamokslai (vėlgi nesuteikčiau šitam žodžiui tradicinės reikšmės) atspindi gimnazijos žmonių ir apskritai jaunimo nūdieną. Mišioms ruošiasi iš eilės visos klasės. Jų atliekamos giesmės- šiuolaikiškos, bent aš jų klausydamasi jaučiuosi greičiau esanti roko operoje, bet ne bažnyčioje.Apie tai, kad čia mokosi labai įvairių šeimų vaikai- aš jau kalbėjau. O ar atsiranda poreikis mišioms? Aš taip nesakyčiau. Gal greičiau atsiranda tiesiog geras jausmas po šiek tiek pakylėto ritualo, kai gali paspaust ranką ir mokytojui, ir gerokai vyresniam gimnazistui, palinkėt jam kažką gražaus, o mintyse atsiprašyt visų, kam galbūt, buvai neteisus.
Jeigu turi galimybę, ketvirtadieniais pirmą pamoką (8- 8-40) tiesiog ateik į Jėzuitų bažnyčią ir gal nebeliks jokių abejonių (ta prasme, galima tai "iškęsti" ar ne)