QUOTE(Leticija @ 2008 02 23, 17:30)
O man tai idomu pagal kokius kriterijus nusprendziat, kokia mokykla gera, o kokia bloga? Juk visur yra visokiu mokytoju
Visiškai sutinku , kad pirmiausiai reikia rinktis mokytoją
Man asmeniškai mokytojo gerumo kriterijus - griežtumas, reiklumas ir sugebėjimas kuo suprantamiau perduoti kuo daugiau žinių
Tarkim kitiems toks mano požiūris atrodo galbūt pasenęs ir kitas ieško švelnios, nuolankios, jautrios, motiniškos mokytojos - ir tai supranta kaip gerą mokytoją

Aišku visa tai nekenkia, bet tai tikrai neturėtų būti pagrindinis kriterijus renkantis mokytoją
Nors aišku daug kas priklauso ir nuo vaikų, o mamos pačios žino, kokios mokytojos jų vaikui reikia
Tarkim aš žinau, kad mano dukra labai jautri, kad jai reikia labai daug dėmesio (žiauriai daug

), bet iš kitos pusės žinau, kad kai užsileisi ant galvos su tuo jautrumu, tai šnipštas gausis

Daug dalykų padaro būtent kūloko principu, kai yra spaudžiama ir griežtai reikalaujama

O visus jautrumus ir camca liamcia galima palikti visokioms meninėms disciplinoms, kur jau, kaip sakant, vaikas nekaltas, jei dievulis nebuvo jam dosnus

O žmogus skaičiuoti ir rašyti PRIVALO mokėti kiekvienas ir čia jau švelnumams ir cackinimamsi nėra vietos
Abu su vyru buvome griežtai auklėjami, nors ir labai gerai mokėmės, girdėdavome dažniau ne pagyras, o kritiką, kad galima dar geriau padaryti ir tai buvo būtent stimulas nuolat eiti į priekį ir tobulėti...ir, kaip sakoma, tikrai ne griovius šiandien kasame