Когда надо - могу дать и ремня
[quote=Sever59,2005 03 19, 00:16] И У меня жила падчерица, сама полиция и школа говорила, что ремня надо дать хорошего ей, но тут же оговаривались, что если она пожалуется они будут вынуждены принять меры
К чему пришли мы, ремня я ей не могла дать, девочка вернулась в наркоманский притон в России к своей старшей сестре. А вот если бы я ей могла дать хорошего ремня, то она и исправилась бы.
nu narkomano tikrai dirzu neisauklesi...
nu narkomano tikrai dirzu neisauklesi...
QUOTE(Sever59 @ 2005 03 18, 23:16)
И считаю- это правильно
Но самое большое наказание для моего ребенка - когда я с ним не разговариваю
Меня прямо в дрожь бросает, когда говорят о правах ребенка. Я не отрицаю, есть случаи когда - надо вмешиваться, но доводить все до абсурда- как в Америке
бред полный.
QUOTE(Karbyne @ 2005 03 19, 01:02)
nepritari nepritari
jurgita_b - я наверно непонятно написала
Практика ремня испытана и проверена временем- веками, а так называемая гуманность (когда твой ребенок может пойти против родителей) не имеет истории, небольшие последствия уже видны в США. Может мы просто плодим Павликов Морозовых
Я получала ремня в детстве - и правильно
QUOTE(Sever59 @ 2005 03 19, 00:31)
o kodel pravilno? cia tik retorinis klausimas? pvz as isties buvau protingas vaikas, as niekada nei rukiau, nei geriau, nei tevams teko del manes raudonuos is gedos ir t.t atvirksciai, mokykloje pirmune, u-tete pirmune, ivairus bureliai, pagyrimo rastai ir t.t Tai ko mane reikejo musti- pasiteisinimas, kad buvo jauni, kad nervai nelaike skamba kvailai. Savo musimu jie nusipelne mano nemeiles...ir as ta labai smarkiai jauciu, as myliu savo baba, kuri buvo mano uztareja. Zinot, as ir dabar (beveik metai negyvenu su tevais) dar neatsikraciau tu blogu iprociu, kuriu ismokau pas tevus- buvau ipartinta atsiklausti- ar galiu isikepti mesos, ar galiu issimaidyti vonioj, ar galiu nusipirkti kokiu daiktu.....
Manes muse, bet ne del to as esu silkine, o todel, kad pati buvau samoninga ir save paverciau silkine....
Mane dazniausiai musdavo mama, tevas kartais su ranka, bet tevo as kazkodel bijodavau...
Ka vaikui pvz reiskia ivykis- ejau namo, nesiau pieno buteli- pamenat tokie buvo su zaliais tokiais blizganciais kamciais, nuruko maiselio rankena pienas suduzo, Parbegau namo verkdama, puolia prie taupykles isikrapsciau visus pinigus, taupykle sudauziau, kad speciau nubegti iki pard. nupirkti nauja buteki, kitaip buciau gavusi i kaili uz zipluma.
Maza budama buvau, kaip dab vadina nevalgiuke, bet suvalgyti turejau, privalejau viska. Valgydavau kol apsivemdavau prie stalo, paskui zliumbdacau, uz zliumbima gaudavau i kaili ir ilisdavau is pinta padumot, kokia esu nelaiminga...
xaxaxa- kokia laiminga mano vaikyste...fu.... vos dab neapsibloaviau berasydama
esu gavus vaikystėj gal pora kartų
visus atsimenu
pati irgi kartais paimu diržą, kai visiškai trūksta kantrybė
ir tiesa sakant, savęs už tai nesmerkiu
tikrai nedaužau ir nelupu iki pamėlinavimo, bet kartais tenka ranka per subinę užvažiuot, nors dažniausia užtenka tik parodyt kur diržas ir šilkinis pasidaro
pati irgi kartais paimu diržą, kai visiškai trūksta kantrybė
nu paskaičiau čia kai kuriuos atsiliepimus, tai ką aš žinau...
Mane mušė tėvai iš nežinojimo, ką su manim bedaryti, sunkus vaikas buvau. Bet rezultato iš to teigiamo jokio, užtekdavo užsispyrimo iškęsti ir diržą, ir psichologines bausmes, bet vis tiek likdavau prie savo pozicijų. O vienintelė mintis, kai mane mušdavo, buvo "nu palaukit, kai aš užaugsiu, taip atsidėkosiu..."
Neapykantą jausdavau nežmonišką tuo momentu. Ir tikrai nenoriu, kad mano vaikas taip jaustųsi ir norėtų mane pačią užmušti.
Beje, kažkada esu apklaususi nemažai žmonių, ar mušimas vaikystėje davė kokių nors rezultatų...Dauguma net nesvarstę atsakė "ne"...
Mane mušė tėvai iš nežinojimo, ką su manim bedaryti, sunkus vaikas buvau. Bet rezultato iš to teigiamo jokio, užtekdavo užsispyrimo iškęsti ir diržą, ir psichologines bausmes, bet vis tiek likdavau prie savo pozicijų. O vienintelė mintis, kai mane mušdavo, buvo "nu palaukit, kai aš užaugsiu, taip atsidėkosiu..."
Neapykantą jausdavau nežmonišką tuo momentu. Ir tikrai nenoriu, kad mano vaikas taip jaustųsi ir norėtų mane pačią užmušti.
Beje, kažkada esu apklaususi nemažai žmonių, ar mušimas vaikystėje davė kokių nors rezultatų...Dauguma net nesvarstę atsakė "ne"...
QUOTE(Cikadele @ 2005 03 19, 11:41)
sakes, as irgi vos neapsizliumbiau. nu tie tavo tevai, zodziu truksta. tikrai löabai sugraudinai
Na, man dar must rimtai savo vaiko neteko, bet su ranka esu keleta kartu per sikna uzvaziavus. Buvo priezasciu. Bet su dirzu tai abejoju ar kada musiu.
Esu pati vaikystej gavus, ir ne karta, zinau puikiai ka tai reiskia.
Pas mus virtuvej ant sienos dirzas kabejo, ir kartais uztekdavo ji parodyt, o daznai ir uzvaziuodavo juo per slaunis ar uzpakali. Uz keiksmazodzius esu kampe ant zirniu klupejus tris valandas. Maza nepasirode
Bet skaudziausia aisku budavao tada, kai ant manes nepelnytai suversdavo kalte, nors ir brolis, ir sesuo jaunesne dalyvaudavo. Budavu aprekiama ir i kaile gaudavau. Oi tais momentais nekesdavau mamos, sakes....
Bet praeidavo pykciai ir viskas budavo vel cool...
Bet uztat dabar gerbiu mama ir esu dekinga, kad geru zmogum isauklejo
Tevui, deja, to nejauciau, nes jis isvis musu auklejime nedalyvavo...
Esu pati vaikystej gavus, ir ne karta, zinau puikiai ka tai reiskia.
Bet skaudziausia aisku budavao tada, kai ant manes nepelnytai suversdavo kalte, nors ir brolis, ir sesuo jaunesne dalyvaudavo. Budavu aprekiama ir i kaile gaudavau. Oi tais momentais nekesdavau mamos, sakes....
Gavau ir aš vaikystėj
bet dėl to nei pykstu, nei ką, ir nemanau, kad dėl mušimo tokia kompleksuota išaugau 
Pati kadangi dirbu darbą su vaikais, tai net negaliu įsivaizduoti rankos pakėlimo prieš jį, bet tikrai nesmerkiu tų tėvų, kurie retais atvejais tą ranką pakelia, žinau, kad kartais nelieka kantrybės nė lašo, ir tas pliaukštelėjimas ir save pačią į protą atvesti gali. Nors kol kas manau, kad gal geriau to nebūtų.
Pati kadangi dirbu darbą su vaikais, tai net negaliu įsivaizduoti rankos pakėlimo prieš jį, bet tikrai nesmerkiu tų tėvų, kurie retais atvejais tą ranką pakelia, žinau, kad kartais nelieka kantrybės nė lašo, ir tas pliaukštelėjimas ir save pačią į protą atvesti gali. Nors kol kas manau, kad gal geriau to nebūtų.