Įkraunama...
Įkraunama...

Cezaris

QUOTE(kvailute @ 2010 08 30, 21:53)
Skaitau jau ir tokias temas  blush2.gif  mazyliui dar tik metukai, o jau kitas pilvuke  biggrin.gif 
Su pirmuoju AK  dare ekstrini CP nes visai nejo takais vaikiuks, net galva nusukes buvo  ax.gif  dabar mastau - nepilni metukai kaip ir vel pastojau, irgi idomu kaip bus  g.gif  jokiu noru neturiu realiu, svarbu kad tik viskas gerai...Vel lankysiuosi pas ta gydyt kur lankiausi, ir kur prieme pirmaji leliu, tai pasitikiu ja pilnai, kaip patars taip darysim..
Dar neramina apie skatnimus sakot kad nelabai galima? nes man su pirmu buvo kepenu problemu, kurios didele tikimybe vel bus, tai jei reiktu anksciau gimdyt, jauciu garantuotai CP  unsure.gif

100% lauk planuoto cezario nes laiko mazai praejo.
Atsakyti
QUOTE(braske83 @ 2010 10 03, 14:23)
100% lauk planuoto cezario nes laiko mazai praejo.

NEBUTINAI. DAUG SVARBIAU SUGIJIMAS, KURIS INDIVIDUALUS
Atsakyti
Si situacija buvo ir pas mane viskas ejosi puikiai, bet kai atsidare 6sm sustojo viskas stkatinamieji mazai padejo, nutare daryt extrini cp.Po visko paklausiau gyditojos ar 2karta galesiu pati gymdit sake kad geriau nerizikuoti.Na dabar esu nescia kai sueis terminas po 1gymdimo bus praeje 2metai ir1menuo.Tai dar per mazas laiko tarpas kad bandyt paciai,nes gali plyst gymda,taigi geras gyd nerekomenduos gymdit paciai nes viskas gali daug liudniau baigtis.
Atsakyti
QUOTE(braske83 @ 2010 09 11, 21:25)
jo man sitie klausimai irgi aktualus.Bet gal cia dar nuo ligoniniu ar nuo daktaru priklauso paliks vaika ar ne.Kuom maitina vaikeli nakti kai pasiima ji?

gimdziau vgn. po operacijos nuveza i intensyvios terapijos skyriu, ten isbuni, kol pradedi jausti kojas(as isgulejau 4val.), tada nuveza i paprasta palata. man vaikiuka atnese po paros laiko. vaikiukus maitina misinukais. o i palata atnesa kada paprasai, jei prastai jautiesi, niekas neprievartauja likti su vaikeliu nakciai.
Atsakyti
QUOTE(braske83 @ 2010 10 22, 19:10)
Si situacija buvo ir pas mane viskas ejosi puikiai, bet kai atsidare 6sm sustojo viskas stkatinamieji mazai padejo, nutare daryt extrini cp.Po visko paklausiau gyditojos ar 2karta galesiu pati gymdit sake kad geriau nerizikuoti.Na dabar esu nescia kai sueis terminas po 1gymdimo bus praeje 2metai ir1menuo.Tai dar per mazas laiko tarpas kad bandyt paciai,nes gali plyst gymda,taigi geras gyd nerekomenduos gymdit paciai nes viskas gali daug liudniau baigtis.

o as pati pagimdziau antra nors buvo tik metai praeje nuo pirmo cezariuko mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(linciulis @ 2010 09 13, 21:44)
po cezario operacijos nuveza i intensyvios prieziuros palata, kur isbuni para laiko (gal kurioms ir maziau nzn, pasakoju kaip man buvo) vaikutis pasirodes mamai ir teciui keliauja i naujagymiu skyriu.. vaiko nepalieka.. kas kazkiek laiko ateina sesutes su leliuku prikisa prie tavo kruties pamaitina, o trukuma kompensuoja misinuku.. kai tave perkelia i palata salia atsiduria ir tavo lelytis:)

VGN po operacijos pabuni intensyvios prieziuros palatoj apie 4 val, kol savo kojas pradedi jausti, dar bunant toje palatoje paklause ar jau noriu , kad atnestu kudiki, tai atnese ir su kudikiu pagulejau apie valanada, tada mane veze i palata, o kudiki paeme.. kai buvau palatoj kudiki vel atnese ir isnese tik nakciai, is ryto kudiki vel atnese jau visai diena nes po truputi liepe pajudeti ir viskas antra nakti kudiki jau pasilikau.
Kaskas pergyveno del primaitinimo, siaip tai manoji visa para miegojo valgyt poreikio dar neturejo, tai as negalvoju , kad kas nors juos ten zadina ir maitina misiniu
Atsakyti
Mano mergyte gime po cezario operacijos, pradejo verkti tik isemus is pilvelio smile.gif pasvere, pamatavo, suvyste ir iskart parode man. pagal apgar skale gavo 10 balu smile.gif atnese po 5val pamaitinti ir jau visam laikui paliko.
Atsakyti
QUOTE(saulala @ 2010 08 31, 21:50)
Mano abu gimė per CP. Pirmas gavo 8, antras - 9 iš 10 balų pagal Apgar. Taigi gaivinti neprisireikė  biggrin.gif
Vienas rėkė mažiau, kitas daugiau.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Antroji gime CP pagalba, nevyko gimdos veikla, nors vandenys jau buvo nubege, net skatinantys nepadejo, gime 41 savaites, neskubejo ji pas mus matyt lotuliukas.gif , verkt pradejo kai jai pakuteno padukus, pati maciau, apsluoste ir iskart atnese man wub.gif pabuciuoti, gavo 9 balus pagal apgar, maitinau tik po puses paros doh.gif anksciau neatnese, vaikutis judrus ir nieko nesiskiria nuo naturaliai gimusiu, adaptuojasi toks vaikas taip pat kaip ir kiti naujagimiai thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vasara04.: 12 gruodžio 2010 - 20:09
37 sav 1780g badavo bet rėkė iš karto. maitinti prie krūties leido pridėt tik 10 parą, kai jau nebepritraukiau ir teko mišinio duot...tai ir lėmė kad pieno neužtenka net ir dabar o jam jau 5mėn
Atsakyti
Mano maoji vos klyktelejo, gavo 8 balus, ir turejo intubuot. Operacija vyko 16 val, o mazaja atnese tik kita diena verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(akviliux_ @ 2010 02 08, 18:40)
sveikos  4u.gif
Pirmas man buvo ekstrinis CP. Dėl antro vaikelio siūlė CP, kadangi pgl viską įtarė, akd bus dičkis. Nuvažiavus į AK gydytojas pasiūlė pabandyt gimdyti pačiai, nors turėjau planinam CP siuntimą. Be didelių pastangų pagimdžiau pati. Kadangi turiu patirties ir vienu ir kitu atveju, tai galiu drąsiai iš patirties sakyti- jeigu tik yra galimybė ir mediciniškai gydytojas leidžia, gimdykite pačios. Nesusigadinsite dvieju vietų, nepergyvenkit  lotuliukas.gif  Aš asmeniškai irgi labai džiaugiausi, kad nereiks nei vargt, nei pergyvent, kaip čia kas bus... Atvažiuosiu, išoperuos ir valio. Bet ypač gimdant antrą vaikelį (namie juk laukia pirmasis ir nerimauja, kur dingo mama) norisi greičiau namo... O pogimdyminis laikotarpis 100000 kartų lengvesnis nei po cezario. Na, bet čia tik mano patirtis... Lemiamas žodis manau gydytojo smile.gif

Pavydziu, dziaugiuos ir sveikinu, kad taip pasiseke, neisivaizduoju, kas gali noreti sau cezario, zinoma, jei gimdymas vyksta sklandziai, nebent tos, kurios nezino, ka tai reiskia......
Papildyta:
[quote=herbarija,2010 02 19, 22:16]
Tikriausiai reiktu su daktariuku kokiu tartis, bent ramu butu tada. As irgi ieskau, ka manai apie R.Jursena ?
[/quote]
o pirmais nesitarei? AK buvo?
jursenas, kiek domejaus, labai megsta babkes, bet isgimdo puikiai smile.gif visgi vedejas.dar daunoravicius liux, drauges gimde, tik visos be patologiju buvo....
Papildyta:

visgi skyriaus vedejas, tai turi but geras. kiek zinaum kai taries tai babkes labai myki.. nors kuris nemyli....
[/quote]

Daunoravicius super, jei norite tartis ir dvigubai moketi AK (daktarui ir i kasa), bet mano vienai draugei 3 cezarius padare;) Nors ji labai ptenkinta.....
Jursenas kiek zinau nelabai patikimas del vaziavimu ne darbo metu......
Papildyta:
QUOTE(Gute7 @ 2010 02 20, 11:47)
Mergaites, galiu pasidalinti patirtimi. Abu leliukus gimdziau Vilniuje RK, abu cezaris doh.gif  Pirmas cezaris buvo neplaninis, operavo kai atsidarymas buvo jau 10 cm, o leliukas i dubeni netilpo doh.gif  Su antru ejau pas keleta gydytoju, vieni primygtinai siule cezari, kiti sake sulauk saremiu, viska issprende gamta...Saremiai prasidejo 38 savaite ir kol nuvaziavom i ligonine jau vel buvo 8 cm atsidarymas, o laliukas ne is vietos, taigi gydytoja dare CP. Po operacijos sake, kad CP buvo teisingas sprendimas, nes senas randas stipriai isretejas buvo ir visaip galejo baigtis stumiant... Taigi mano nuomone, galima leisti leliukui pasirinkti gimimo data paciam, tik svarbiausia nebuti Marytem Melnikaiten ir laiku sutikti su operacija.
Sekmes visom  nestuke.gif

Liudna, kai gamta neduodas sanso..... tikiuosi man duos;)
Atsakyti