Įkraunama...
Įkraunama...

Cezaris

QUOTE(nuar @ 2011 07 06, 01:10)
fiziškai normaliai pradėjau jaustis po 2sav. Pirma savaite tai beveik neįgali jaučiausi.

man buvo lygei taip pat per pirma gimdima o dabar pries dvi dienas pagimdziau ir viskas gerai
Atsakyti
Po CP praejus porai valandų pilnai jaučiau kojas, po 5val buvau perkelta į normalią palatą iš intensyvios, sekantį rytą vaikščiojau, paskaudendavo dar pora savaičių, bet kaip per mėnesines maždaug, taip kad nieko baisaus..
Dėl psichologinės būsenos - jaučiausi kuo puikiausiai ir nesuprantu kodėl galėtų būti kitaip, nes jokie fiziniai negalavimai taip dažnai pasitaikantys po natūralaus gimdymo man netrukdė džiaugtis motinyste - nešiojau savo kūdikį nuo to momento kai leido atsikelti iš lovos, ploviau subinę, maudžiau, kilnojau, lanksčiausi, žodžiu kaip sveikas žmogus. Kūdikis gimė sveikas, "nešokdina", gerai valgo, pakankamai ramus, naktim leidžia pailseti. Pienukas normaliai atsirado trečioj paroj, dabar jau mėnuo beveik kleckui, maitinu pati niekuo nereikėjo primaitinti, rando jau beveik nejaučiu - nei tempia nei skauda nei kas kita darosi, tik dar truputį aptirpusi zona apie jį, tačiau tai irgi manau laikina, matosi jis tik gerai įsižiūrėjus, nes padarė per pilvo raukšlę gražų lanko formos pjūvį... Jei dar kada gimdysiu tai tik su CP. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Tsiocia @ 2011 08 02, 23:21)
... Jei dar kada gimdysiu tai tik su CP. thumbup.gif

drinks_cheers.gif Ir aš taip manau.Mažylė gimė greitai ir neskausmingai, po poros dienų jau vaikščiojau kaip niekur nieko, pjūvio vietos neskaudėjo, tik silpna buvo, nes cp metu praradau apie litrą kraujo, tapau anemiška. unsure.gif Bet natūraliai gimdyti vis tiek nenorėčiau.
Atsakyti
O man asmeniskai po CP ne tik silpna buvo, bet ir pastoviai kazkur savaite laiko pilvas maudzia, i tulika pasisiot tik galejau, kitaip tik tai su klizma nes ziauriai pjuvi jauciau. Pienukas atsirado jau antra diena. del jo problemu nebuvo, taciau kudiki pakelti sunkiai sekase kelis poras, paskui nieko, atsikeliau is lovos ir pobiski vaisktau nuo 3 d. Siaip, kita kart irgi norecia CP, tik planini.. on ne su kancia kai visa uzsiretus ,veza i operacini, vos be samoniu ir vaika visa pameliinavusi iseme, dar du kartus virkstele apsisukus, galvyte, nosite, kaktas-visi raudoni,melyni nuo usztrigimo stangos metu.
Atsakyti
Po pirmo CP, tai labai prastai buvo, tiek fiziškai, tiek psichologiškai. Man įsimetė bakterija, sukilo temperatūra virš 39, pienas tik ketvirtą parą pradėjo gamintis, pilna narkozė buvo...Atsigavau, po kokių dviejų mėnesių.
O va po antro CP, jis buvo su spinaline nejautra. Jau kitą rytą, vaikščioti pradėjau, duše buvau. Ketvirtą dieną, jau visi išėjom pasivaikščioti, į parką.
Atsakyti
Nežinau ar aš čia pataikiau, bet kad jau užėjau tai paklausiu smile.gif

Artėja gimdymas, visai pasimečiau tarp įstaigų ir gimdymo metodų, visi gyd skirtingai kalba, nežinau ar vokelių tikisi ar ten tvarka ligoninėse skirtinga.
Mano vaikiuko padėtis - sėdmeninė pirmeiga, mano gydytoja teigė kad turėtų paskirti planinį CP, bet Antakalny (kur ta pati gydytoja nusiuntė) pasakė, kad čia jokia patologija, viskas normalu, jokių čia planinių, kai pradėsi gimdyt atvažiuok. Gal kam buvo panaši situacija? Buvo planinis su tokia padėtim ar važiavot tik pradėję gimdyt??

Atsakyti
QUOTE(eglute91 @ 2011 08 20, 05:30)

Artėja gimdymas, visai pasimečiau tarp įstaigų ir gimdymo metodų, visi gyd skirtingai kalba, nežinau ar vokelių tikisi ar ten tvarka ligoninėse skirtinga.
Mano vaikiuko padėtis - sėdmeninė pirmeiga, mano gydytoja teigė kad turėtų paskirti planinį CP, bet Antakalny (kur ta pati gydytoja nusiuntė) pasakė, kad čia jokia patologija, viskas normalu, jokių čia planinių, kai pradėsi gimdyt atvažiuok. Gal kam buvo panaši situacija? Buvo planinis su tokia padėtim ar važiavot tik pradėję gimdyt??

mano vaikelis irgi sėdi, numatytas planinis CP rugsėjo 1 d. , rugpjūčio 31 d. turiu gultis į ligoninę, jei kas prasidėtų anksčiau supratau irgi būtų CP, dar pasitikslinau ar gyd. suprastų, sakė taip, tai jau ir pasimečiau kai tu taip parašei g.gif
Kalba irgi eina apie AK
o kas tau sakė, kad CP nepriklauso?
Atsakyti
Na man Antakalny gydytoja, pas kurią buvau pasakė maždaug "kas per nesąmonė kad tave čia su sėdinčiu atsiuntė, čia normalu, niekas čia planinių neskirs". Tai dbr nž kur ir dėtis verysad.gif

O iš kur tave siuntė į Antakalnį? Niekam nieko nemokėjai?
Atsakyti
QUOTE(eglute91 @ 2011 08 20, 10:27)
Na man Antakalny gydytoja, pas kurią buvau pasakė maždaug "kas per nesąmonė kad tave čia su sėdinčiu atsiuntė, čia normalu, niekas čia planinių neskirs". Tai dbr nž kur ir dėtis verysad.gif

O iš kur tave siuntė į Antakalnį? Niekam nieko nemokėjai?

na gal planinio tau ir nedadarys, bet vis tiek CP bus, ane? g.gif
tai jei anksčiau prasideda, tai ir man neplaninis ax.gif
o data jau mano yra paskutinė jei pačiai neprasideda ax.gif
aš lankausi "Neligoj", čia privati, bet nieko dėl to nemokėjau schmoll.gif
tai jei vaikas sėdi manau CP priklauso, o planinis ar ne koks čia skirtumas mirksiukas.gif
kiek tau savaičių dabar?
Atsakyti
QUOTE(eglute91 @ 2011 08 20, 18:30)

ziuriu kiek gydytoju tiek skirtingu nuomoniu doh.gif bet pirma karta girdziu kad butu sedmenine pirmeiga ir nedarytu CP schmoll.gif
man paciai buvo tokia pati situacija musu panelyte visa laika pilvelyje sedejo tad gydytoja pasake kad jei padetis nepasikeis teks daryti planini cezari, o kadangi ji sedejo kaip sedejus ir net nezadejo apsiversti tai buvo paskirta data kada darys operacija ir net 5 dienomis anksciau pagulde i patologijos skyriu jei kartais gimdymas anksciau prasidetu g.gif ax.gif nes kaip paaiskino vaiko padetis netaisyklinga ir jei kartais nubegtu vandenys vaikiukas gali ir uzdusti, todel ir guldo anksciau kad to isvengti smile.gif
tai vat nelaukit paskutines dienos, kreipkites geriau i kita gydytoja kuris paaiskintu jusu situacija g.gif
Atsakyti
QUOTE(inetukea @ 2011 08 21, 17:50)
ziuriu kiek gydytoju tiek skirtingu nuomoniu doh.gif  bet pirma karta girdziu kad butu sedmenine pirmeiga ir nedarytu CP schmoll.gif
man paciai buvo tokia pati situacija musu panelyte visa laika pilvelyje sedejo tad gydytoja pasake kad jei padetis nepasikeis teks daryti planini cezari, o kadangi ji sedejo kaip sedejus ir net nezadejo apsiversti tai buvo paskirta data kada darys operacija ir net 5 dienomis anksciau pagulde i patologijos skyriu jei kartais gimdymas anksciau prasidetu g.gif ax.gif nes kaip paaiskino vaiko padetis netaisyklinga ir jei kartais nubegtu vandenys vaikiukas gali ir uzdusti, todel ir guldo anksciau kad to isvengti smile.gif
tai vat nelaukit paskutines dienos, kreipkites geriau i kita gydytoja kuris paaiskintu jusu situacija g.gif

man irgi buvo sėdmeninė tai gydytoja paskyrė dieną kada atvažiuoti(buvo 39 sav.) iš vakaro nuvažiavau, ryte išoperavo ir viskas. niekas kelis kartus datų neskyrė ir neatkėlė, daviau simboliškai kiek tuo metu galėjau, bet ne dėl CP aplamai dėl priežiūros viso komplikuoto nėštumo metu, į postą vaišių ir viskas. Prisiskaičiau kitur, kad bando apversti kai kurie gydytojai esant tinkamai situacijai, bet mn tai niekas to nesiulė ir kažin ar sutikčiau.
o kažkada leisdavo pačioms gimdyti ir su sėdmenine, mano anyta taip pagimdė savo pirmagimę prieš 36 metus, dvigubą blink.gif ir viskas buvo gerai
Atsakyti
QUOTE(jurgita... @ 2011 08 21, 17:17)
man irgi buvo sėdmeninė tai gydytoja paskyrė dieną kada atvažiuoti(buvo 39 sav.) iš vakaro nuvažiavau, ryte išoperavo ir viskas. niekas kelis kartus datų neskyrė ir neatkėlė, daviau simboliškai kiek tuo metu galėjau, bet ne dėl CP aplamai dėl priežiūros viso komplikuoto nėštumo metu, į postą vaišių ir viskas. Prisiskaičiau kitur, kad bando apversti kai kurie gydytojai esant tinkamai situacijai, bet mn tai niekas to  nesiulė ir kažin ar sutikčiau.
o kažkada leisdavo pačioms gimdyti ir su sėdmenine, mano anyta taip pagimdė savo pirmagimę prieš 36 metus, dvigubą  blink.gif ir viskas buvo gerai

tais laikais kai dar medicina nebuvo taip pazengusi i prieki tai ne vienai leisdavo taip gimdyti(na kai sedmenine pirmeiga budavo) mane pacia mama pagimde nors taip pat sedejau, bet dbr kai pagalvoju tai kokia didele rizika sitaip doh.gif gerai kad su placenta gimiau, kaip gydytojai sake:va net su marskineliais, pasiseke retai taip buna ax.gif 4u.gif ..o kas liecia dbr, jau sitaip nebeleidzia rizikuoti nei mamos nei vaikiuko sveikata todel ir daro CP rolleyes.gif
Atsakyti