Įkraunama...
Įkraunama...

kaip atpratinti vaiką miegoti kartu?

Aš seniai kažkur buvau skaičius, kad mažas vaikui iki vienerių metų netgi sveika miegoti su mama.. nes gerai veikia psichinį vystymąsi.. o vėlaiu pačiam nusibos ir jis jau norės atskirai miegoti.. taip ir padariau.. iki vienerių metukų mažyčius miegojo su manimi, o kai atėjo laikas jam keliauti į savo lovyę.. tai be jokių rūpesčių jis ten iškeliavo.. ir dabar jau kuo puikiausiai išsimiega savo lovytėj.. O MB brolienė nuo pat mažumės savo kruopą migdė lovytėj.. tai dabar dukrytė jos naktį niekur nepaleidžia.. ir miega tik kartu..
Žinoma, negaliu sakyti, kad tai būtinai turi visiems tikti.. bet man tiko, o ir pabandyti verta.. Juk vaikas išaugs ir kuo toliau tuo didesnis atstumas tarp jūsų darysis.. tai kol jis dar visai mažyčius.. pasidžiaukite tuo artumu.. 4u.gif
Atsakyti
Mano sunelis irgi buvo priprates miegoti musu lovoje, o jei bandydavau perkelti i lovele, pabusdavo ir verkdavo, tad uzmigdydavau ji ant savo pagalves ir su ja perkeldavau i lovele ax.gif taip labai greit atprato miegoti musu lovoje :bigsmile:taciau nakti man ramiau miegoti kai jis salia manes, tai nakciai jo lovele prisistumiu prie pat musu lovos ir jei neramiai miega, paglostau galvele.Taip jis salia jaucia mane lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rona: 21 birželio 2007 - 14:42
Ir maniskis su mumis miega, is pradziu tai ,lovyteje miegodavo, as tai sakydavau musu tai su mumis nemiega - miega vienas. Po to kazkaip ,nakti prabunda , as pamaitinu taip ir uzmigdavom kartu, va taip ir priprato. Galvoju ne reikia kad vienas miegotu, nesu po maitinimo i lovyte tai prabunda ir verkti pradeda. dar kai vyras nakti dirba, tai man gerai ir su sunum miegoti, bet kai su vyru tai man nepatogu labai, vietos mazai, is vienos puses vyras knarkia i kitos vaikas - nepatogu, neissimiegu. Per viduri tai bijau guldyt - vyras tai tikrai galetu prispausti, visai nejaucia kad vaikas salia miega cool.gif Bet kaip dabar pripratinti prie lovytes - neissivaizduoju unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Inesssija @ 2007 06 22, 18:55)
Ir maniskis su mumis miega, is pradziu tai ,lovyteje miegodavo, as tai sakydavau musu tai su mumis nemiega  - miega vienas.  Po to kazkaip ,nakti prabunda , as pamaitinu taip ir uzmigdavom kartu, va taip ir priprato. Galvoju ne reikia kad vienas miegotu, nesu po  maitinimo i lovyte tai prabunda ir verkti pradeda. dar kai vyras nakti dirba, tai man gerai ir su sunum miegoti, bet kai su vyru tai man nepatogu labai, vietos mazai, is vienos puses  vyras knarkia i kitos vaikas - nepatogu, neissimiegu. Per viduri tai bijau guldyt  - vyras tai tikrai galetu prispausti, visai nejaucia kad vaikas salia miega  cool.gif Bet kaip dabar pripratinti prie lovytes - neissivaizduoju unsure.gif

O mes specialei pirkom didele lova,kad tryse tilptum.O to vyras netilpdavo lovoi lotuliukas.gif rankos ant kedes buvo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(cudo @ 2007 06 22, 20:27)
O mes specialei pirkom didele lova,kad tryse tilptum.O to vyras netilpdavo lovoi lotuliukas.gif rankos ant kedes buvo  doh.gif

tai ir pas mus nemaza, bet ir vyras nemazas cool.gif O vaikas tai vienoj vietoj neguli, ir jam labiausiai patinka ant pagalves miegoti, tada jau man vietos visai nebelieka, jau ne karta buvo man i nosi daves biggrin.gif man skauda - o jam dzin , miega sau toliau doh.gif
Atsakyti
mano vaikui 5 metai,o jis miega kartu su manim ir niekaip negaliu atpratinti g.gif
Atsakyti
Aš tai griežtai prieš vaiko miegojimą su tėveliais. neraikia pratinti, nebus nuo ko ir atpratinti! suprantu jei vaikui pilvuką skauda ar šiaip vakarais prieš miegą pagulėt lovutėj suprantu. o štai mūsų šaunuolis nuo mažų dienų taip ir auga: vakaraisliovytėj su tėveliu pažaidžia, tada aš vedu miegot ir skaitau pasaką, dainuojam lopšinę a-a pupa( kurią dainuoju jau nuo mažų mažų dienų) , bučkis, myliu-myliu ir miegot. kažkur skaičiau, kad tokie ritualai labai padeda vaikui rolleyes.gif
Atsakyti
Nematau jokios problemos miegojime su kudikiu, ypac jei mama zindo pati. As ir su pirmu ir su antru vaiku patyriau, jog ateina laikas, kai jokios atpratinimo problemos nebelieka, vaikas pats pasirenka miega savo lovoje. Ir su sunum ir su dukryte miegojom kartu beveik iki metuku. Paskui kai jau vaikai pradejo ismiegot visa nakti neprabusdami, tiesiog emiau perkelineti i lovyte uzmigdzius pas save. Ir jokios problemos ir tragedijos. Nakti ismiega puikiausiai. O dukryte jau ir uzmiega pati paguldyta i lovyte (pas mane lovoj uzmigdyt tereikejo savaite kai emiau perkelinet). Uztai nei viena diena nuo vaiko gimimo nereikejo verkt, kad neissimiegojau ar pan. Nes kol maitinau pati, tai net neatsibusdama pamaitindavau ir toliau miegodavom. O isivaizduoju jei butu reikeje po kiekvieno maitinimo perkelt i lovyte doh.gif
Atsakyti
QUOTE(_laura_ @ 2007 08 20, 18:20)
Aš tai griežtai prieš vaiko miegojimą su tėveliais. neraikia pratinti, nebus nuo ko ir atpratinti! suprantu jei vaikui pilvuką skauda ar šiaip vakarais prieš miegą pagulėt lovutėj  suprantu. o štai mūsų šaunuolis nuo mažų dienų taip ir auga: vakaraisliovytėj su tėveliu pažaidžia, tada aš vedu miegot  ir skaitau pasaką, dainuojam lopšinę a-a pupa( kurią dainuoju jau nuo mažų mažų dienų) , bučkis, myliu-myliu ir miegot. kažkur skaičiau, kad tokie ritualai labai padeda vaikui rolleyes.gif

Kiekvienas vaikas skirtingas.Sunus labai gretai miegojo pats savo kambaryje,ne poros menesiuku nebuvo,jau nebeatmenu tiksliai,o vat dukryte manes nepaleido nuo pat gimimo,net gimdymo namuose prisiglaudusi miegojo,neduok dieve perkelsiu,nebus miego nei jai nie man.Tad nereikia stereotipu taikyti,ateis laikas ir vaikutis pereis miegoti i savo lovyte.kam draskyti ir bandyti ne laiku atpratinti.
Cia lydiai taip pat mums su puoduku buvo,sunus jau sededavo nuo 6 menesiu,o dukryte 1metuku budama nesisesdavo,jokios priemones nepadejo ir ka 1,4 metuku staigiai atsisedo ir jau va 2 menesius bedu neturim per 3 dienas vaikas ismoko tustintis i puoduka.Pampersu nebenaudojam nei naktimis nei diena tongue.gif Reikia jausti savo vaika wub.gif
Atsakyti
Mes ligi 3 metukų miegojom tam pačiam kambary, bet visai neseniai pats sugalvojo miegoti kitam kambary. Bet dar būna ir naktinių parėjimų verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(vilmoksas @ 2007 08 20, 20:08)
Mes ligi 3 metukų miegojom tam pačiam kambary, bet visai neseniai pats sugalvojo miegoti kitam kambary. Bet dar būna ir naktinių parėjimų verysad.gif

O ko liudi,greitai dziaugsies,kad is vis sunus pareina namo miegoti doh.gif
Atsakyti
Manau, vaiko nereikia migdyti su savim, aš migdžiau su savim tik mėnesį po gimdymo, nes buvo per sunku man judėti, o po to jau į lovytę ir dabar jokių problemų miega kuo puikiausiai. O atpratinti manau reikėtų taip pradėti nuo dienos miego, migdyti lovytėje, jei rėkia nekreipti dėmesio, nes vaikas tik bando vaikų kantrybę su savo rėkimu, rėkimas vaikui nėra labai blogas dalykas, kaip man gydytoja sakė, tada plaučiai išsivalo. biggrin.gif
Atsakyti