Įkraunama...
Įkraunama...

SoDra

QUOTE(Antilope @ 2008 05 15, 11:26)
Sveikutės.... 4u.gif

Ir aš priklausau Sodriečių būriui mirksiukas.gif  Priimsit? unsure.gif

sveikute mirksiukas.gif kur dirbi?
Atsakyti
Sveikos.

Atsiprašau, kad įlindau į jūsų temą, bet gal kuri nors man galėtų padėti išsiaiškinti viena dalykėlį. Ieškojau info SoDros puslapyje, bet neradau (arba neįskaičiau). Žodžiu taip:
Tarkim, aš esu nėštumo ir gimdymo atostogose. Esu apdrausta (turiu darbą, ten viskas ok), gaunu pinigus. Išeinu vaiko auginimo atostogų, gaunu 100%, po to 85% ir pan.
Bet, jei aš tuo metu sugalvoju atlikti vieną kitą darbelį pagal autorinę sutartį. Ar keičiasi kas nors su tom išmokom ar ne? Jei gaunu papildomų pajamų, tai ar SoDra vis tiek moka, ar moka mažiau, ar kaip ten būna? g.gif
Būčiau dėkinga, jei padėtumėte. 4u.gif
Atsakyti
Sveikutės, kaip galima būtų apskaičiuoti DU,jei Sodroje siūloma kategorija yra B? g.gif Girdėjau,kad yra kažkokios formulės ar koeficientai....

Papildyta:
QUOTE(Pasaulė @ 2008 08 27, 11:40)
Sveikos.

Atsiprašau, kad įlindau į jūsų temą, bet gal kuri nors man galėtų padėti išsiaiškinti viena dalykėlį. Ieškojau info SoDros puslapyje, bet neradau (arba neįskaičiau). Žodžiu taip:
Tarkim, aš esu nėštumo ir gimdymo atostogose. Esu apdrausta (turiu darbą, ten viskas ok), gaunu pinigus. Išeinu vaiko auginimo atostogų, gaunu 100%, po to 85% ir pan.
Bet, jei aš tuo metu sugalvoju atlikti vieną kitą darbelį pagal autorinę sutartį. Ar keičiasi kas nors su tom išmokom ar ne? Jei gaunu papildomų pajamų, tai ar SoDra vis tiek moka, ar moka mažiau, ar kaip ten būna? g.gif
Būčiau dėkinga, jei padėtumėte. 4u.gif

Gal kas mane pataisys,jei sakyčiau ką ne taip,bet anksčiau tai tikrai galima buvo taip dirbti ir pašalpėles gauti už vaikučius.Tik va sugryžus į ankstensnį darba,tai pinigėlių negautum cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Boni @ 2008 09 29, 14:11)
Gal kas mane pataisys,jei sakyčiau ką ne taip,bet anksčiau tai tikrai galima buvo taip dirbti ir pašalpėles gauti už vaikučius.Tik va sugryžus į ankstensnį darba,tai pinigėlių negautum  cool.gif

Ačiū. 4u.gif
Atsakyti
Sveikos
Šiuo metu auginu vaikus iki 3m. ir nedirbu. Kai dukrai buvo 1,8m. aš įsidarbinau kitoje darbovietėje, ten pradirbau 5mėn. ir išėjau. Ar man šis laikotarpis kol dar dukrai nėra 3m. ir aš nedirbu skaičiuosis į socialinį darbo stažą g.gif Nežinau ar aiškiai parašiau, bet gal supratot ką norėjau paklausti 4u.gif
Atsakyti
Gal cia yra kaunieciu dirbanciu sodroje?
Atsakyti
Atsiprasau, bet noriu paklausti blush2.gif kuria diena sodra veda vaiko prieziuros pinigus?ar ne menesio 12 d?

aciu blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo akvadigi: 10 spalio 2008 - 20:10
QUOTE(akvadigi @ 2008 10 10, 20:07)
Atsiprasau, bet noriu paklausti  blush2.gif  kuria diena sodra veda vaiko prieziuros pinigus?ar ne menesio 12 d?
aciu  blush2.gif

Tam yra atskira tema ax.gif
Pasisakysiu ir as del darbo "Sodroje".
Nezinau, kodel visos ten verziasi taip dirbti-nieko ten gero. schmoll.gif
Istaiga biudzetine, algos nedideles, darbo kruvis didelis.
Darbo atmosfera ne is maloniuju schmoll.gif
O kur dar jeigu dirbi su klientais-visokiu buna juk, kolioja ir drasko akis doh.gif
Atsakyti
QUOTE(shimmer @ 2008 10 22, 10:50)

Pasisakysiu ir as del darbo "Sodroje".
Nezinau, kodel visos ten verziasi taip dirbti-nieko ten gero. schmoll.gif
Istaiga biudzetine, algos nedideles, darbo kruvis didelis.
Darbo atmosfera ne is maloniuju schmoll.gif
O kur dar jeigu dirbi su klientais-visokiu buna juk, kolioja ir drasko akis doh.gif

mano dvi geros draugės dirba sodroj,tai nori nenori pakalbam ir apie darbą biggrin.gif
visų pirma-ko veržiasi, ogi geros darbo valandos,visos šventinės dienos laisvos, jokių vokelių, biletinis kada reikia ir nieks nezyzia,kad kiek gi jų gali imt,tipo tokia darbuotoja nereikalainga,o dėl mažo atlyginimo, tai alga prasideda nuo 1500 į rankas, sakyčiau normaliai kaip moteriai, darbas švarus,su popieriukais.
dėl klientų-visur visokių būna mirksiukas.gif
dėl atmosferos-sodroj labai daug dirba senų darbuotojų,nurzgalių,tai jaunoms nelabai patinka jų draugija,todėl atmosfera kartais tikrai nebūna labai maloni smile.gif
Atsakyti
help.gif Sveikos,

Situacija štai tokia:

nuo 2007.01.18 Esu IĮ savininkė, veiklos nebevykdau nuo 2007.11.01,
2007.08.01 - 2008.05.21 buvau dirbanti vienoje kitoje įmonėje,
neseniai sužinojau, kad man išėjus t.y. iš ten išsidarbinus - vėl pati turėčiau mokėtis SD - t.y. įmokas už savininką...
Aš realiai tikrai nežinojau, mat galvojau veikla nevykdoma ir sodrai nieko neturiu mokėti.. g.gif
Ko pasekoje - dabar praėjus šitiek daug laiko - man sąskaitoje padaroma - maždaug -750lt. swoon.gif
Šiandien nuvykau į sodrą, kur man buvo paaiškinta, kad kadangi tėtis yra išėjęs "tėvystės atostogų" (nuo 2008.05.20) - o aš esu nedirbanti, tai galiu parašyti prašymą ir būsiu draudžiama socialiniu draudimu valstybės lėšomis. thumbup.gif Bet tą prašymą liepė parašyti šios dienos data. g.gif
Tagi kaip ir viskas būtų tvarkoje, bet kaip man susigrąžinti tuos 750Lt. - juk realiai nuo pat tos 2008.05.21 dienos mane turėtų valstybės lėšomis drausti, o ne nuo dabar... schmoll.gif
Natūraliai man kyla daug klausimų - tai kodėl manęs niekas neieškojo anksčiau, kol dar nebuvo tokia didelė skola unsure.gif
Kodėl negalima parašyti, kad nuo 2008-05-21 prašau mane apdrausti valstybės lėšomis... Tai kaip čia gaunasi - viena ranka duoda Sodra - kita atima... unsure.gif
Man buvo pasakyta - reikia sekti įstatymus .. Na, sorry - bet augindama mažą vaiką tikrai nesėdžiu ir per dienas neskaitinėju įstatymų ... help.gif

Nežinau ar supratot ko aš čia noriu ir ko man čia reik, bet gal kas nors patarsit kaip man elgtis toliau, ar nuleist rankas ir nieko aš nelaimėsiu ieškodama ko nepametus...
Ar yra kokia nors galimybė - susigrąžinti tuos 750Lt.
Kaip bebūtų , bet man šiuo metu - tai yra tikrai nemaži pinigiukai cry.gif

gal stipriai nesupyksit, kad ne į temą rašau, bet neradau čia SM niekur kitur, kur galėčiau parašyt ir paklausti apie tai.. blush2.gif

ir labai tikiuosi sulaukti kokio nors komentaro... rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rasicka*: 29 spalio 2008 - 01:12
QUOTE(Rasicka* @ 2008 10 29, 02:08)
help.gif Sveikos,

Situacija štai tokia:

nuo 2007.01.18 Esu IĮ savininkė, veiklos nebevykdau nuo 2007.11.01,
2007.08.01 - 2008.05.21 buvau dirbanti  vienoje kitoje įmonėje,
neseniai sužinojau, kad man išėjus t.y. iš ten išsidarbinus -  vėl pati turėčiau mokėtis SD -  t.y. įmokas už savininką...
Aš realiai tikrai nežinojau, mat galvojau veikla nevykdoma ir sodrai nieko neturiu mokėti..  g.gif
Ko pasekoje - dabar praėjus šitiek daug laiko - man sąskaitoje padaroma - maždaug -750lt.  swoon.gif
ir labai tikiuosi sulaukti kokio nors komentaro...  rolleyes.gif

Nesu Sodros darbuotoja todėl visos tikros info greičiausiai nesuteiksiu. ax.gif Man artimas žmogus turi IĮ ir kai jis buvo sustabdęs veiklą, tai vistiek mokėjo sodros įmokas ir privalomą sveikatos draudimą. Ir jokio skirtomo, jog nevykdai veiklos, jei įmonė nelikviduota įmokas mokėti reikia. Atleidžiami nuo sodros įmokų yra neįgalūs, tačiau privalomąjį sveikatos draudimą vistiek turi mokėti nors ir neįgalus. Ir tikrai niekas niekada žmonių neinformuoja jokiais klausimais net socialinių pašalpų klausimais ar pinigėliais už vaikus. Taisyklė tokia: pražioplinai, traukinys nuvažiavo ir viskas, tokia politika. Patarčiau jums pasidomėti mokesčių inspekcijoje dėl skolos už privalomąjį sveikatos draudimą, kokia situacija pas jus. Iš to ką rašėte panašu, jog jūs ir šių įmokų nemokėjote, o dar ir delspinigiai prisideda.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vatan: 29 spalio 2008 - 23:01
Sveikos.. smile.gif

gal galėtumėte patarti tokiu klausimu.. Jei išsiimi biuletenį ir išvyksti į užsienį pvz:. 2 savaitėms?sakykit ar tai įmanoma ir kas būtų?
Atsakyti