Įkraunama...
Įkraunama...

Vilniaus miesto l/d. "Žirmūnėliai"

Mano vaikas lanko Vilniaus vaikų lopšelį – darželį “Žirmūnėliai”, jis yra Žirmūnų gatvėje nr.13 .Tai valstybinis darželis dirbantis pagal Vėrinėlio programą , taip pat turintis ir Montessori metodo grupę, bei keletas grupių ugdo vaikus ne tik pagal vėrinėlį, bet taip pat ir meninį ugdymą, bei muzikinį. Darželio vadovė Direktorė Birutė Švelnienė , vadovauja darželiui jau seniai, todėl yra matoma, kad ji stengiasi, kad darželyje butu jauku ir gera vaikams kaip namuose. Taip pat darželyje yra šeimyninės grupės, kur vaiku amžius nuo 2,5 metuku iki 5 metų, šešiamečiai ugdomi ikimokyklinėse grupėse. Vaikų skaičius lopšelio ir darželio grupėse yra įvairus, lopšelyje 15, o darželyje 20 vaikučių. Darželyje yra 11 grupių, dvi iš jų lopšelio, vaikai priimami į „Žirmūnėlius“ nuo metukų.
Šį daželį pradėjome lankyti nuo lopšelio, tada mano sūnui Gedmantui buvo 1 metukai ir 3 mėnesiai, todėl teko pažinti jį labai gerai.
Mums teko pabuvoti trijose grupėse lopšelinukų, vėliau nuo 2,5 metuku šeimyninėje su tautine pakraipa grupėje , o dabar taip pat šeimyninėje - tačiau be jokios pakraipos grupėje, tačiau su nuostabia auklėtoja Danuta Radiuš, kuri, ne tik dirba auklėtoja, bet taip pat ir turi darželyje dailės būrelį, kurį lanko ir mano vaikas. Darželio koridorių sienas puošia jos būrelio vaikų piešiniai, nuostabūs mažųjų kūriniai ir jausmai, taip pat ir mano vaiko.
user posted imageuser posted image

Kadangi aplankėme tiek grupių tai galiu drąsiai pasisakyti apie žaislus, darželis yra puikiai aprūpintas tiek žaislais tiek ugdymo priemonėmis, be viso to man patinka, kad ugdymo priemones auklėtojos stengiasi daryti kartu su vaikais, taip pritraukia vaikų dėmesį darbui ir mokymuisi. Labai puikūs šventiniai renginiai .
Per šias kalėdas buvau labai nustebinta vaikučių paruošimu ir pastatytu spektakliuku „ Sniego karalienė“, visos dekoracijos ir drabužiai buvo auklėtojų ir vaikų menas , tad pasijutau kaip geram teatre . Taip pat puikiai paruoštu dainų ir muzikos repertuaru, kuriam vadovavo muzikos vadovė Aušra Šinkūnienė. Muzikos vadovė taip pat turi savo dainų būrelį darželyje ir yra nevieną dainorėlį paruošusi „Dainų dainelės“ konkursams . Štai taip atrodo mūsų aktų salė, ją taip pat puošia piešiniai:
user posted imageuser posted image
Kaip ir kiekvienai mamai rūpi, kaip ir ką vaikas valgo, taip ir man tad pasakysiu, kad „Žirmūnėliuose“ yra labai geras ir įvairus maistas, vaikai valgo 5 kart per dieną, meniu įvairovė ne tik dėl gaminamo maisto, bet ir užsakomų produktų. Kad būtu aišku parašysiu savaitės menių ir spręskite pačios kaip maitinami vaikai darželyje:
user posted image
PIRMADIENIS:
Pusryčiai: Manų košė su sviestu, trapi juostelė ir arbata
Priešpiečiai: Kubuš sultys , obuolys.
Pietūs: Balta vermišelių sriuba, dešrelės, bulvių košė, šviežių daržovių salotos – pomidorai, agurkai, salieras, porai, kinietiškas kopūstas .
Pavakariai: Jogurtas.
Vakarienė: Mėsos ryžių troškinys, balinta kava.

ANTRADIENIS:
Pusryčiai: Omletas, batonas su sviestu ir fermentiniu sūriu, arbata.
Priešpiečiai: Slyvų sultys.
Pietūs: Perlinių kruopų sriuba, vištienos troškinti maltinukai, makaronai ir raugintas agurkas.
Pavakariai: Šokoladinis sūrelis.
Vakarienė: Varškės manų apkepas su uogienės ir grietinės padažu, kakava.


TRECIADIENIS:
Pusryčiai: Kvietinių dribsnių košė virta piene su sviestu, plikyta duona su sviestu ir Panevėžio file.
Priešpiečiai: Apelsinų sultys.
Pietūs: Vištienos sriuba su pupelėmis ir perlinėmis kruopomis, DARŽELINUKAMS: vištienos krūtinėlių muštinukas, LOPŠELINUKAMS: vištienos krūtinėlių maltinukas, bulvių košė, šviežių daržovių salotos: kalafiorai, pomodorai, agurkai, porai, petražolės su majonezo padažu.
Pavakariai: mandarinai.
Vakarienė: Balta mišrainė su Panerių dešra, duona su sviestu, arbata.

KETVIRTADIENIS:
Pusryčiai: Grikių kruopų košė virta piene su sviestu, keptas batonas su sūriu, kmynų arbata.
Priešpiečiai: Kisielius.
Pietūs: Raugintų kopūstų sriuba, cepelinai su sviesto grietinės padažu.
Pavakariai: Bananai.
Vakarienė: Naminės bandelės su varške ir dešrele, kakava.
P.s. bandeles kepa virėjos, šviežios ir šiltos.

PENKTADIENIS :
Pusryčiai: Kukurūzų košė virta piene su svistu, batonas su sviestu ir baltu varškės sūriu, vaisinė arbata.
Priešpiečiai: Multivitaminų sultys.
Pietūs: Žuvienė, DARŽELINUKAMS: troškinta žuvis, LOPŠELINUKAMS: žuvies maltinukas su sviesto grietinės padažu, bulvių košė, burokėlių salotos su alyvuogių aliejumi.
Pavakariai: Desertinė varškė.
Vakarienė: Mieliniai blynai su uogiene, balinta kava.

P.S. Lopšelinukams yra pritaikytas maistas, todėl viena iš priežasčių vaiką leisti į darželį ir buvo maistas.

Personalą, jau kažkiek aptariau, gal nepaminėjau tik slaugės-dietologės , virėjų. Sprendžiant pagal sudarytus menių ir maisto kokybę (teko ragauti), manau, kad šis personalas atlieka savo darbą gerai ir kruopščiai, nes mano vaikinas viska su valgo, net ko namuose jam neįsiūlyčiau ( matyt neskaniai gaminu teks eiti į praktiką) .
Dienos rėžimas : darželio darbo laikas prasideda 7,00 val. apie 8.00 val, mankšta, 9.00 val. pusryčiai, iškart po pusryčių vyksta pamokėlės iki 11 val. 11 val. priešpiečiai, tada vaikai keliauja į lauką . 12.30 val. pietūs ir pietų miegelis. Po pietų miegelio vaikai gauna pavakarius , tada jų laikas iki vakarienės žaidimams ar kitokiai veiklai , 17 val. vakarienė, o vėliau jau ir namo. Darželyje tikrai šilta kiek laipsnių nepasakysiu, bet vaikai vaikšto su kojinytėmis ir šortukais, vedant i lauka vaikai tikrai kruopščiai pagal temperatūra ir oro būklė yra rengiami, todėl sergamumas žiemą tikrai nėra didelis, nebent tai virusu protrūkiai kurie nei nuo oro nei nuo auklėtojų nepriklauso.
Taip pat darželis turi logopedę - Sigutę , kuri dienos bėgyje jei vaikui priklauso logopedinė pagalba dirba su vaiku.
Darželyje vykdoma muzikinė veikla, sportas, tad darbo grafikas pas vaikus manau nėra įtemtas, bet gerai ir tvarkingai paskirstytas.
Štai sporto salė:
user posted image
Švenčių darželyje organizuojama pakankamai tai yra vyksta – rugsėjo pirmosios kiemelio šventė, tada rudenėlio, Kalėdų, Užgavėnių , vasario 16 minėjimo, kaziuko mugės, kovo 11 minėjimo, tada velykinė, motinos dienos, išleistuvių, vaikų ginimo diena, tėvo diena ir dar masė kitokių renginių kurie vyksta ne tik salėje, kieme, bet ir grupėse, pas mus grupėje būna grupės vakaronės, kur vakaroja vaikučiai su tėveliais.
Teatrai , spektakliai , cirkas atvažiuoja dabar tik vieną kart į mėnesį, man norėtus dažniau.
Mokesčiai kaip ir kiekviename darželyje yra už maistą ir ugdymo pinigėliai, tad mėnesinis mokestis kai lankytos visos dienos yra apie 120 lt. Papildomi pinigėliai, priklauso nuo kiekvieno tėvo jei nori tai remi savo grupę jei ne tai ne, niekas nereketuoja ir neprievartauja.
Manau, kad „ Žirmūnėlių“ vadovės ir personalo bendradarbiavimas su tėvais yra glaudus, yra grupių tėvų komitetai ir yra bendras darželio tėvų komitetas, kur sprendžia kartu su vadovais kaip geriau spręsti darželio problemas bei kuo gali padėti tėvai darželiui.
Kaip jau minėjau darželyje yra ir papildomos veiklos, tad vaikai ir tėveliai tikrai turi iš ko pasirinkti – dailės būrelis , muzikinis –dainavimo, dar pop šou, visu būrelių kainos yra iki 25 lt. Su vaikais dirba specialistės turinčios licenzijas.

Va toks mūsų darželis, man patinka ir mano vaikui taip pat, tad savo antrąjį leisiu irgi į šį darželį.. Todėl kiekvienai rekomenduoju ,,Žirmūnėlius“
Dar pateikiu grupių nuotraukų, tad prašom pažiūrėti: Lopšelis:
user posted imageuser posted image

Montesori grupė:
user posted imageuser posted image

Na prašom pasidairyti ir susidaryti įspūdį, o jei neaišku kas klauskite, atsakysiu mirksiukas.gif
Atsakyti
....bet kiek teko dometis zirmunu darzeliai yra perpildyti ir su priemimu i jos yra sudetinga sad.gif
Atsakyti
Silvute, kas liečia lopšelį tikrai viskas yra užpildyta ir su kaupu, o darželyje, vaiką nuo tirjų metų manau, kad kitiems metams gal ir yra vietų, juk 5-6 mečiai išeina į paruošiamasias grupes.
Atsakyti
Dar parodysiu savo vaikino grupę ir grupės augintinį :
Atsakyti
ENIGMA, o kur tiksliau sis darzelis? O jeigu as dabar uzrasysiu mazaji, tai gal iki rugsejo mums atsirastu vieteles? ax.gif
Atsakyti
jei nesunku, ENIGMA, paklausk auklėtojų, prieš kiek laiko reikia užsirašyti? Prieš metus? Neužtenka? Į lopšelinukų grupę?
Atsakyti
Labai grazus pasakojimas thumbup.gif Mes i si darzeli uzsirasem, kai mums buvo 3 menesiukai ax.gif Beje, mums jis visai salia namu tongue.gif
Norejau paklausti, ar lopselinukai grupeje turi tik viena aukletoja g.gif
Atsakyti
O dar idomu. Jei mes nesam is zirmunu-priims mus? Jolitav , kokius dokumentus nesei, kad uzrasytu?
Atsakyti
QUOTE(SuperBaba @ 2005 03 28, 16:11)
O dar idomu. Jei mes nesam is zirmunu-priims mus? Jolitav , kokius dokumentus nesei, kad uzrasytu?

Tik prasyma pas vedeja parasiau ir viskas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(SuperBaba @ 2005 03 27, 23:50)
ENIGMA, o kur tiksliau sis darzelis? O jeigu as dabar uzrasysiu mazaji, tai gal iki rugsejo mums atsirastu vieteles? ax.gif

Jis yra Žirmūnų g. 13. priešais Hiper Rimi.
Atsakyti
QUOTE(laisviausia @ 2005 03 28, 07:10)
jei nesunku, ENIGMA, paklausk auklėtojų, prieš kiek laiko reikia užsirašyti? Prieš metus? Neužtenka? Į lopšelinukų grupę?

Beabejo kuo anksčiau tuo geriau, manu, kad Vuliuje dabar visur yra perpildytos grupės ypač lopšelinukų, bet juk galima nueiti ir parašyti prašymą, o ne laukti paskutinės diernos kaip dauguma daro ax.gif
Atsakyti
QUOTE(jolitav @ 2005 03 28, 12:15)
Labai grazus pasakojimas thumbup.gif  Mes i si darzeli uzsirasem, kai mums buvo 3 menesiukai ax.gif  Beje, mums jis visai salia namu tongue.gif
Norejau paklausti, ar lopselinukai grupeje turi tik viena aukletoja  g.gif

Ne lopšelinukų yra dvi grupės ir turi po dvi auklėtojas ir po vieną auklėtojos padėjėją, tada gaunasi grupėja po trys žmones dirba smile.gif
Atsakyti