Įkraunama...
Įkraunama...

Mokslai užsienyje

sveika 4u.gif as mokausi AAT, jau Level 4- paskutiniai metai. man visai patinka. nera be proto sunku, nes dirbu buhalterijoj. sakyciau si kvalifikacija puiki jei nesi tikra kiek sugebesi ir kiek noresi skirti laiko mokslams. tikrai vertinamos ACCA, CIMA ir kitos, ziurint kiek nori moket, mokytis ir kiek metu tam skirti...

QUOTE(vasareja2 @ 2012 02 26, 03:40)
norejau paklausti ar yra uk studijavusiu ar tebestudijuojanciu accounting? as galvoju apie adult courses in college pradeti nuo level 1.ydomu butu isgirsti kokios paskui perspektyvos ieskantis darbo, kaip darbdavai vertina tokius diplomais-sertifikatais.i ka reiktu atkreipti renkantis tokius kursus?ir daugelis kitu klausimu kamuoja... doh.gif

Atsakyti
Sveikos smile.gif

Mano klausimas gan specifinis, tai nzn ar atsakys kas nors, na bet tikiuosi sulaukti patarimu bent kokiu smile.gif As studijuoju accounting and finance bakalaura. Siuo metu praktikoje (placement year) bet va jau reikia rinktis modulius tretiems finaliniams metams. visus jau pasirinkus, liko tik viena vieta ir i ja pretenduoja du moduliai. nezinau kuri pasirinkti geriau:
1. Investment Management
This module seeks to raise the students' awareness of personal finance matters in order that they can be recognised as suitable individuals to give advice on or manage financial issues, subject to approval by the relevant authority. In addition, whatever the nature of the regulatory controls in the financial services industry which seek to protect consumers, students who are knowledgeable about saving and investing, borrowing, insuring against risk, retirement planning etc. are better prepared to deal with personal finance matters, and so better protected from the many pitfalls that arise. The module provides a good background for those students seeking employment in the financial services industry and especially as an investment analyst or financial adviser.

2. Strategic Information Systems
This module will develop students' ability to use frameworks and models to analyse a business organisation and its environment, in order to plan for effective long-term information management and processing.

Mano abejones kyla, nes abieju noriu, abiems yra pliusu, bet stai kokius minusu atrandu. Pirmasis modulis is esmes yra vien teorija (tiek girdejau is tu kurie dabar tai studijuoja). Tai tokiu atveju cia jau labiau priklausytu nuo verslo intuicijos geros, mokejimo nujausti kur geriau investuoti ir tiesiog ziniu apie dalyka/kompanija i kuria norima investuoti. Tai is esmes toky dalyka nelb reikia mokytis nes jis kaip ir nesuteiktu jokiu igudziu. BET man jis butu greiciausiai idomus ir naudingas, nes as ir noriu eiti i mazdaug financial advisers puse.
Antrasis modulis butu taip pat naudingas - juk tai butu geras igudis ir visada pliusas moketi ka nors daugiau, buti pranasesniu uz konkurenta darbo interviu. Bet is kitos puses, as jau antram kurse turejau panasu moduli per kuri mes beveik nk neveikem ir daug neismokom, o ir praktikoj as ismokau naudotis Oracle ir XPPS ir neblogai exceli ivaldziau. Tai jau automatiskai padarytu mane pranasesne, tai kam man mokytis du kartus ta pati?

Tikiuosi sulaukti nuosirdziu nuomoniu ir is anksto dekoju uz jas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(TexSy @ 2012 03 08, 20:15)
Pirmasis modulis- man jis butu greiciausiai idomus ir naudingas, nes as ir noriu eiti i mazdaug financial advisers puse.
Antrasis modulis- as jau antram kurse turejau panasu moduli per kuri mes beveik nk neveikem ir daug neismokom, tai kam man mokytis du kartus ta pati?

Tikiuosi sulaukti nuosirdziu nuomoniu ir is anksto dekoju uz jas  4u.gif

Pati atsakei sau mirksiukas.gif man susidare nuomone, kad tu pati nori mokintis pirma moduli, bet galvoji gal antras graziau ant CV atrodytu g.gif Bet kaip pati sakai- i CV ji jau gali irasyt, nes jau lankei panasu.
Asmeniskai patariu eit mokintis ta, kuris paciai yra idomesnis, nes jei dalykas atrodo nuobodus- net geriausios pamokos daug neismokins. Naudos bus daugaiu jei imsi dalyka kuriuo domiesi, o panasu, kad ir karjera planuoji sukt ta linkme 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(-Astreja- @ 2012 03 08, 22:20)
Pati atsakei sau  mirksiukas.gif  man susidare nuomone, kad tu pati nori mokintis pirma moduli, bet galvoji gal antras graziau ant CV atrodytu  g.gif  Bet kaip pati sakai- i CV ji jau gali irasyt, nes jau lankei panasu.
Asmeniskai patariu eit mokintis ta, kuris paciai yra idomesnis, nes jei dalykas atrodo nuobodus- net geriausios pamokos daug neismokins. Naudos bus daugaiu jei imsi dalyka kuriuo domiesi, o panasu, kad ir karjera planuoji sukt ta linkme  4u.gif

Na nepaminejau, kad man ir kitas greiciausiai butu idomus, bet va kad per mazai info ka ten mokytu tiksliai smile.gif

Kaip man sunku visad tokius sprendimus padaryt...kaip gaila kad abieju negaliu imt biggrin.gif
Bet siaip tai tiesa blush2.gif as labiau linkstu prie pirmojo blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(TexSy @ 2012 03 09, 18:20)
Na nepaminejau, kad man ir kitas greiciausiai butu idomus, bet va kad per mazai info ka ten mokytu tiksliai smile.gif

Kaip man sunku visad tokius sprendimus padaryt...kaip gaila kad abieju negaliu imt biggrin.gif
Bet siaip tai tiesa  blush2.gif  as labiau linkstu prie pirmojo blush2.gif

tai ir imk ta kuris labiau traukia 4u.gif
Dar is patirties pasakysiu- jei jau lankei panasu moduli, labai didele tikimybe, kad daug mokomu dalyku bus tiepatys, gal truputi labiau detailed, bet nebutinai schmoll.gif tai ar nesigaus kaip kartojimas... ir jei pirma karta buvo nuobodu ir nieko perdaug neismokai, ar nepasikartos situacija g.gif Dar gali paziuret, ar nera taspats destytojas atsakingas uz moduli (kaip ir antram kurse)? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(-Astreja- @ 2012 03 10, 10:58)
tai ir imk ta kuris labiau traukia  4u.gif 
Dar is patirties pasakysiu- jei jau lankei panasu moduli, labai didele tikimybe, kad daug mokomu dalyku bus tiepatys, gal truputi labiau detailed, bet nebutinai  schmoll.gif  tai ar nesigaus kaip kartojimas... ir jei pirma karta buvo nuobodu ir nieko perdaug neismokai, ar nepasikartos situacija  g.gif  Dar gali paziuret, ar nera taspats destytojas atsakingas uz moduli (kaip ir antram kurse)?  ax.gif

Destytojas ne tas pats smile.gif

Visgi pasirinkau investment management smile.gif nusprendziau kad as juk ne IT studijuoju, kiek turiu jau ir taip nemazai, o va investment tai niekad jokiu panasiu moduliu neturejau smile.gif tai vakar jau submitinau pasirinkima. Jei ka, tai per pirmas pora savaiciu dar galesiu pasikeist smile.gif
Atsakyti
QUOTE(TexSy @ 2012 03 16, 16:57)
Destytojas ne tas pats smile.gif

Visgi pasirinkau investment management smile.gif nusprendziau kad as juk ne IT studijuoju, kiek turiu jau ir taip nemazai, o va investment tai niekad jokiu panasiu moduliu neturejau smile.gif tai vakar jau submitinau pasirinkima. Jei ka, tai per pirmas pora savaiciu dar galesiu pasikeist smile.gif

thumbup.gif dar geras pasirinkimo metodas, metant moneta, nes tada kol dar ji sukas, kazkaip iskart zinai, kuria puse nori, kad ji nusileistu biggrin.gif sekmes moksle 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vasareja2 @ 2012 02 26, 00:40)
norejau paklausti ar yra uk studijavusiu ar tebestudijuojanciu accounting? as galvoju apie adult courses in college pradeti nuo level 1.ydomu butu isgirsti kokios paskui perspektyvos ieskantis darbo, kaip darbdavai vertina tokius diplomais-sertifikatais.i ka reiktu atkreipti renkantis tokius kursus?ir daugelis kitu klausimu kamuoja... doh.gif
Kai gyvenau UK studijavau CIMA. Jei nori tikrai vertinamos kvalifikacijos, rinkis arba CIMA, arba ACCA. Zinoma, tai kainuoja daugiau £. Bet jei prie savo vardo gali prisirasyti tas raideles, is karto pasikeicia darbdaviu poziuris. Sekmes moksluose. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Caramelle*: 25 kovo 2012 - 23:27
QUOTE(Caramelle* @ 2012 03 25, 22:27)
Kai gyvenau UK studijavau CIMA. Jei nori tikrai vertinamos kvalifikacijos, rinkis arba CIMA, arba ACCA. Zinoma, tai kainuoja daugiau £. Bet jei prie savo vardo gali prisirasyti tas raideles, is karto pasikeicia darbdaviu poziuris. Sekmes moksluose.  4u.gif

aciu labai uz atsakyma,o norejau paklausti kokia nuomone apie AAT ?kokios perspektyvos baigus siuos kursus?
Atsakyti
mane taip pat domina AAT kursai, ar greit po to randama darbo su siuo sertifikatu?rasoma vienaip bet buna visai kitaip
Atsakyti
sveikos,
noriu paklausti ir as. Gal gausiu atsakyma smile.gif

sugalvojau, kad noreciau dirbti bibliotekoje, todel, kol sedziu namie galeciau bent kursus online pabaigti. tik niekur nerandu tokiu kursu doh.gif O gal as nemoku ieskoti blush2.gif Gal galetu man kad padeti surasti
Atsakyti
QUOTE(Dolyte @ 2012 11 01, 19:35)
sveikos,
noriu paklausti ir as. Gal gausiu atsakyma smile.gif

sugalvojau, kad noreciau dirbti bibliotekoje, todel, kol sedziu namie galeciau bent kursus online pabaigti. tik niekur nerandu tokiu kursu  doh.gif  O gal as nemoku ieskoti  blush2.gif Gal galetu man kad padeti surasti

labas, as dirbu bibliotekoje Airijoje, tu kaip suprantu ieskaisi mokslu/darbo Anglijoj? ten situacija kiek skiriasi, bet is esmes jei nori gaut darba baigusi kursus/studijas turetum iskart dairytis i pilnas studijas, ta prasme kaip bakalauras ar magistras. Anglijoj yra berods trys universitetai, kurie siulo studijas nuotoliniu budu, tik jos brangios ir kiek ilgesnes nei kad studijuotum iprastu budu. as asmeniskai savo magistrui irgi studijuoju nuotoliniu, bet svedijoj. del to kokie kursai pripazistami uk norint gaut darba bibliotekoje, pasitikrint gali cia: http://www.cilip.org...es/default.aspx jei kartais randi pati kokias studijas kitoj sali ar dar kazka gali jiem visada parasyt ir paklaust ar jie pripazista.
Atsakyti