Įkraunama...
Įkraunama...

Žuvų taukai nėščioms

o as geeriu orvegiskus zuvu taukus, viena kapsule i diena, tai nejau blogai? blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Keryda: 21 birželio 2011 - 14:28
QUOTE(Keryda @ 2011 06 21, 15:26)
o as geeriu orvegiskus zuvu taukus, viena kapsule i diena, tai nejau blogai? blink.gif

As taip pat geriu norvegiskus zuvu taukus, po 2 kapsules kas diena (bent jau pas mane ant pakuotes parasyta po dvi), o kartais 5ml geriamus zuvu taukus.. Beje, as pati esu Norvegijoje, tai cia visoms nesciosioms rekomenduojami butent tie eiliniai, jokiu prasmatnybiu neturintys, zuvies taukai. A, beje, cia iprasta zuvies taukus gerti visa gyvenima, nuo pat gimimo iki mirties, nesvarbu ar tu laukiesi ar ne thumbup.gif Taip kad, geriu ir nesuku galvos biggrin.gif
Atsakyti
sveikos mamytes...

o jus nebijote kad nusipirksite kazin koki produkta- nezinia is kur pagautos zuvies isspasta alieju....pvz Japonijoj baisus uzterstumas del atomines nelaimes, reaktyvumas i juros vandeni tiesiai teka ir tai trunka jau keleta menesiu ir dar nezinia kiek truks....gal kvailai skamba, esam toli, isgyvenom Cernobili , bet vistiek...man neramu ..ka mamytes jus galvojat? ar as cia viena tokia paranojike? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(kristule666 @ 2010 10 01, 05:58)
o Jus merginos pagalvojate is kokiu zuvu gaminami tie taukai?JEI dabar nebera saugiu zuvu maistui, tai ka galima pagalvoti apie tuos taukus g.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Ursule21 @ 2011 07 14, 22:00)
sveikos mamytes...

o jus nebijote kad nusipirksite kazin koki produkta- nezinia is kur pagautos zuvies isspasta alieju....pvz Japonijoj baisus uzterstumas del atomines nelaimes, reaktyvumas i juros vandeni tiesiai teka ir tai trunka jau keleta menesiu ir dar nezinia kiek truks....gal kvailai skamba, esam toli, isgyvenom Cernobili , bet vistiek...man neramu ..ka mamytes jus galvojat? ar as cia viena tokia paranojike? ax.gif

Paranoja.

Geriu ekologishkus zuvu taukus jau 4 metus ir nezadu nustoti.
Atsakyti
QUOTE(MissMartini @ 2011 07 21, 05:18)
Paranoja.

Geriu ekologishkus zuvu taukus jau 4 metus ir nezadu nustoti.

Dabar jau viskas "ekologiska" - nuo bulviu traskuciu iki tualetinio popieriaus, svarbu, kad tu uz ta zodi pinigus moki biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(bergamote @ 2011 07 21, 21:25)
Dabar jau viskas "ekologiska" - nuo bulviu traskuciu iki tualetinio popieriaus, svarbu, kad tu uz ta zodi pinigus moki  biggrin.gif

Cia Lietuvoj viskas "Ekologiska" !! Buvo baisu grizus po metu i LT girdeti, kad kaimiski mociutes pomidorai staiga patapo EKOLOGISKAIS doh.gif Mes gyvenam Australijoj, kuri yra zymiai arciau Japonijos, ir niekas tokiu nesamoniu nekalba ir paranojos zmonems nepersa mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Euforija @ 2011 06 20, 12:44)
aš geriu žuvų taukus, skirtus specialiai nėščiosioms  4u.gif

Įdomu, kokie yra žuvų taukai, skirti nėščiosioms.
Kiek žinau, reikia vengti žuvų taukų dėl jų galimo užterštumo sunkiaisiais metalais ir dar juose gali būti daug Vitamino A (kuris papildomai nėščiosioms yra nerekomenduojamas dėl blogo poveikio vaisiui).
Reikėtų rinktis vitaminus nėščioms su Omega 3 riebalų rūgštimis (kurios būna ištrauktos iš žuvų taukų). Tokių LT yra tik keli, viena ir pati geriu, tai Ladee Pregna.

Papildyta:
QUOTE(Axxa @ 2010 09 09, 13:24)
"Nėštumo periodu vartoti daugiau kaip 8000 TV vitamino A nerekomenduojama dėl vaisiaus apsigimimų pavojaus. Didelės vitamino A dozės gali būti ypač žalingos vaisiui trečiojo nėštumo trimestro metu. Prieš vartojant preparatą nėščiosioms, būtina kruopščiai apskaičiuoti bendrą vitamino A paros dozę, įskaitant gaunamą su maistu."

Papildyta:
"Studiją atlikę mokslininkai primena, jog maistu, kuriame gausu vitamino A, nerekomenduojama piktnaudžiauti nėščiosioms ir ketinančioms pastoti moterims, nes pernelyg didelė jo koncentracija organizme gali sukelti vaisiaus vystymosi defektus."

Čia yra nuoroda į pačią naujausią Lietuvoje patvirtint1 nėščiųjų atmintinę, joje aiškiai parašyta, kad nėštumo metu negalima per dieną gauti daugiau kaip 700 mcg Vitamino A (tai atitinka 2800 TV Vitamino ). Nėščiosios, kurios geriate vitaminus, atkreipkite dėmesį į jų sudėtį... Nes populiariausiuose vitaminuose nėščiosioms yra Vitamino A beveik dvigubai daugiau, nei galima...
http://www.sam.lt/go.php/lit/IMG/428
Atsakyti
Žuvų taukai dėl juose esančių vitaminų D ir A, taip pat polinesočiųjų rūgščių, nėštumo ir žindymo metu stiprina moters imuninę sistemą, apsaugo kūdikį nuo rachito. Yra pastebėta, kad mamų, kurios nėštumo metu vartojo žuvų taukų, vaikai geriau vystosi protiškai, geresnė ir jų fizinė branda.

Žuvų taukus reikėtų vartoti pirmąjį nėštumo semestrą, ypač tamsiuoju metų laiku. Jų gerti reikėtų bent du mėnesius.
Atsakyti
QUOTE(Ursule21 @ 2011 07 14, 13:00)
sveikos mamytes...

man gydytoja pasake, geriausiai pravalyti ir skirti nesciosioms zuvies taukai su omeg3 yra mumomega, bet jie brangus Lietuvoje, beveik 100 lt 30 kapsuliu, bet UK ju kaina iki 10 varu, tai vos ne tris pakuciai gaunasi uz ta kaina. man gydytoja patare vietoj vitaminu visokiausiu. geriau zuvies taukus pagerti, del maziuko smegenu veiklos
Atsakyti
man gydytoja nuo II trimestro rekomendavo MUMOMEGA juos ir geriu
jie brangoki, bet ko nepadarysi del leliuko
Atsakyti
QUOTE(deimina12 @ 2011 10 28, 15:02)
man gydytoja nuo II trimestro rekomendavo MUMOMEGA juos ir geriu
jie brangoki, bet ko nepadarysi del leliuko

man parveze is UK dabar tos mumomega, tai uz 4 pakuotes su visu atvezimu kainavo 150 lt, kai lietuvoje buciau sumokejusi uz viena pakuote apie 100 lt
Atsakyti