Įkraunama...
Įkraunama...

Vitaminai kūdikiams ir vaikams

Manau, kad Jūsų berniukui tiktų polivitaminai su mikroelementais. O firma nėra svarbi.
Atsakyti
Mano dukrytei 1m.11mėn. Jau seniai geriame geležį( Ferum leką, Feroglobiną), nes hemoglobinas per mažas. Nors ir vartojome beveik nuolatos, dukrytes hemoglobinas tai padidėja, tai vėl krenta. Dabar kiekviena rytą ji išgeria po 100ml ką tik išspaustų morkų, burokėlių, obuolių sulčių. Nebežinau ar duoti dar papildomai geležies ir kitų vitaminų( žuvų taukus vartojame ir toliau). Bijau perdozuoti. Ar nepakaktų to, ką gauna iš sulčių. Dėkoju
Atsakyti
Vaikas, kaip ir suaugęs, geležį geriausia įsisavina iš gyvulinės kilmės produktų (mėsos, žuvies), bet ne iš augalinės( sulčių, vaisių, kruopų). Be to, nesvarbu ,kiek mes suvalgytume mėsos, arba kitų produktų, iš maisto kasdien įsisavinsime tik 1 mg geležies, o tai tik fiziologinė dienos norma. Jeigu yra mažakraujystė, reikia gerti geležies preparatus, kitaip mes jos neišgydysime. Ir geležies preparatus reikia gerti ilgą laiką, pasiekus efektą, dozė mažinama perpus ir dar geriama ne mažiau kaip mėnesį.
Todėl Jūsų mergaitei vien tik sulčių tikrai neužteks.
Atsakyti
sveiki

musu gyditoja skyre Multi Tabs vitaminu (A,C ir D) po puse pipetes 1 karta per diena, nes pakausis nemazai nusitrynes. Ar mums ir toliau gerti D3 (po 2 lasiukus) ar uztenka tik tu vienu Multi Tabs?
Atsakyti
Musu 8 men. dukrytei gydytojas paskyre Jungle Baby vitaminu. Norejau pasiteirauti ar jie geri. O gal vertetu rinktis Multitabs vitaminus kudikiams.
Atsakyti