Įkraunama...
Įkraunama...

Vitaminai kūdikiams ir vaikams

Gerb gydytoja,
Paskutiniu metu daug kas naudoja vitaminus, kuriuos perkasi iš Amway firmos, jie berods vadinasi Nutrilite, iš tos pačios serijos yra ir vaikams, yra vitaminai,kur kalcis ir magnis, ką jūs apie juos galėtumėte pasakyti, nes be mediko rekomendacijos nesiryžtų duoti jų savo vyresnėliui ir gerti juos pati smile.gif
Atsakyti
Gerb. gydytoja,
Mūsų kūdikis 7,5mėn. Ar yra vitaminų tokio amžiaus vaikams? Jei taip, tai kokie jie?
Hemoglobinas - 110.
Yra padidėjusios kepenys 1,5cm. Vaikas neturi apetito, suvalgo daržovių košės su mėsa tik 100ml. Kruopų košių iki 130ml. Svoris auga blogai. dar 3 kartus paroje valgo motinos pieną.

Dėkoju už atsakymą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo agniba: 07 rugsėjo 2005 - 15:29
Vit D reikia gerti iki dvejų metų. O vitaminai-skirti mažiems vaikams. Jeigu jų sudėtyje yra vit. D , papildomai duoti vit.D nereikia.
Atsakyti
Apie šiuos vitaminus neturiu jokios informacijos.
Atsakyti
Panašu, kad vaikui yra mažakraujystė. Reikėtų konsultuotis su gydytoja dėl geležies preparatų.
Atsakyti
Norejau pasikonsultuoti apie vitaminus 1,8 m vaikui. Ar reikia dar duoti vitamina D, zuvu tauku, gal siaip kokiu multivitaminu galetumete pasiulyti imunitetui pastiprinti? Aciu 4u.gif
Atsakyti
Vit. D arba žuvų taukai vaikui iki 2 metų reikalingi. O viatminai tie, kurie skirti mažiems vaikams.
Atsakyti
Perskaičiau visas temas, kurias radau apie vitaminus. Bet nieko nepritaikiau sau. Atsiprašau jei vis tik klausimas kartosis.
Mano pipirui 1 m. ir 8 mėn. nežinau kokius vitaminus duot. Bėda tame, kad praėjusį sezoną, kai daviau Kiddi sirupą, vyruką buvo išbėrę, tiesa, alergologas nepasakė, kad būtent nuo ŠIŲ vitaminų, nes tuo metu buvo ir daugiau alergizuojančių faktorių. Tačiau, minėjo, kad ir vitaminai galėjo turėt įtakos bėrimui.
Nustojus gert vitaminus Kiddi, bėrimas nebeatsinaujino. Daugiau alerginių reakcijų taip ir nesam turėję.
Kad vėl nekiltų kokių nesusipratimų, šį sezoną nutariau duot kramtomas tabletes, tačiau bėda tame, kad jų nei gražiuoju, nei bloguoju neįsiūlau.
Ką patartumėt naudot? Ar vėl bandyt Kiddi, ar kokius kitus lašiukus? Ar galima kartu duot žuvies taukus, jei taip, tai kokie geriau? Ar citrinų ir pan. skonių nealergizuos?
Ačiū.
Atsakyti
Gali berti ir nuo bet kurio vitamino, bet dažniausia išberia nuo B grupės vitaminų. Gali berti ir nuo sirupo, arba nuo dažančiųjų ar kvapiųjų medžiagų. Todėl, jei vaikas nevalgo kramtomų tablečių, galite pabandyti duoti Multi-tabs lašus. Jei bers ir nuo jų- tik Multi- tabs ACD. Jei gers vaikas šiuos lašus, papildomai žuvų taukų ar vit.D nereikia. Bet kurį tai laiką, galite duoti arba žuvų taukus, arba polivitaminus, ir juos kaitaliokite, taip vaikas gaus ir riebaluose, ir vandenyje tirpių vitaminų.
Atsakyti
Laba diena,
Norejau Jusu paklausti,mano dukrytej 1 menuo, mum gydytoja vietoj yprasto vitamino D paskyre vitamina Multi-tabs i kurio sudeti ieina A,C ir D vitaminas.Kudiky maitinu savo pienu,tad ar reikia jai tu vitaminu A,C.?Gal tiesiog vartoti vitamina D?

Is anksto dekoju uz atsakyma.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amrina: 15 lapkričio 2005 - 01:01
Norėčiau nupirkti 9 metų vaikui vitaminų, tačiau esu pasimetusi tarp jų galybės...

Berniukas- liesas nevalgiukas (ypatingai rytais), plius neseniai pradėjo intensyniai sportuoti (žaidžia krepšinį). Buvome dispanceryje dėl pažymos (sportui), tai ten pasakė, kad jam mažakraujystė. Sugryžę pas savo gydytoją sužinojome, kad dispanceris apsiriko... blink.gif mažakraujystės nėra.

Gydytoja vitaminų neprirašė, bet man vistiek labai neramu...

Nežinau ką pirkti g.gif Vitamina C- kad apetitas didesnis būtų? Kalcį- dėl kaulų, kad sportuoja? Geležį- profilaktiškai dėl nepasitvirtinusios mažakraujystės?

O gal yra kažkas panašaus viename?

Patarkite 4u.gif
Atsakyti
Galima duoti ir multitabs, bet ten yra per maža vit. D dozė. Profilaktiškai kūdikiui reikia 1000 t.v. vit. D.
Atsakyti