QUOTE(regna @ 2008 12 18, 16:16)
Aguonų pienui skirtas aguonas nuplikomos verdančiu vandeniu ir pabrinkinamos.Nupylus nandenį du kart permalamos arba gerai sugrūdamos .Sugrūstas aguonas užpilti virintu atšaldytu vandeniu,pasaldoma ,galima dėti madaus.Kad nesurugtų ,laikoma šaldytuve.
Jei neturite mėsmalės galite panaudoti virtuvinį kočėlą.
Nežinau ,taip daro mano tėvai.Ir,aš,taip ruošiu.Yra grūstuvėliai,puikiai susitrina.Gal ,aš ,ko nežinau,kaip dabar kitaip daroma, tuomet pasidalinkime patirtimi.
QUOTE(jadzka @ 2008 12 18, 16:24)
regna, taip ir daroma

aš kadangi moderniai gaminu

Tai su blenderiu malu. : Nuplikau aguonas, pirma vandenį nupilu, paskui plikau dar kartą ir kurį laiką pabrinkinu (porą valandų gal).tada nupilu vandenį, kad vos vos liktų ir su blenderiu malu. per porą minučių puikiai susimala dideliu greičiu. LAbai greit ir mažai plovimo. Tada užpilu šiltu vandeniu, ištirpinu cukrų (arba medų) ir likus kokiai valandai iki valgymo įmetu kūčiukų. Laikau šaltai (balkone).
QUOTE(regna @ 2008 12 18, 16:32)
Jadzka,aš,taip pat darau su elektriniu trintuvu,bet ,kadangi Dagilis rašė,kad neturi aš jam taip ir parašiau.Tikiuosiu supratote.

mergaites
Blenderi ir as turiu, tik galvojau, kad butinai reikia malti su mesmale

- na taip mociute vaikysteje matydavau darant, tai ir uzsifiksavo.
Va dar gerai, kad pasakete jog reikia jas nuplikyti, buvau visai pamirsusi.