Įkraunama...
Įkraunama...

Kūčių stalas

Kava su cinamonu

Reikalingi produktai:
4 puodeliai
Sudedamosios dalys 600 ml stiprios kavos
2 šaukšteliai cinamono
200 ml šilto pieno
8 gabalėliai cukraus

Suberkite cinamoną į kavos filtrą kartu su maltomis kavos pupelėmis ir paruoškite stiprią kavą. Į kiekvieną puodelį įdėkite po 2 gabalėlius cukraus, įpilkite kavos bei pieno ir mėgaukitės gėrimu
Atsakyti
QUOTE(Avocetė @ 2008 12 19, 16:39)
Užtai ir darau iš silkės filė  tongue.gif

as vaikystej valgiau,bet buvo skanu-tik kai valgiau uzsimerkus biggrin.gif
Atsakyti
Silke su razinom darau taip smile.gif . pamerkiu saltam vandeni razinas (nedaug), kokiai 1val, pakepinu svoguna aliejuj. razinas dedu, kai svogunai buna iskepe, kai nuimu keptuve nuo ugnies, nes greitai pradeda degti.
Silke su cinamonu. is karto darau i inda, kuriame nesiu i stala (turiu tuperware is elegancijos rinkinio, tokie su dangteliais). dedu sluoksni silkes, ja pabarstau cinamonu (nepersistengti), sluoksni svoguno, uzberiu cukraus, vel silkes, svoguno... padarau uzpila is acto, aliejaus ir trupucio vandens, aliejaus daugiausia, gerai ismaisau ir uzpilu ant silkes, uzdengiu dangteli ir palieku keliom valandom arba per nakti.
Kuo uzpilat koldunus su grybais ar aguonom? pas mama niekada nedarydavom karstu patiekalu kuciu vakarui blush2.gif gal ir nieko, bet tikriausiai daug laiko atima ax.gif ?
Atsakyti
sveikos 4u.gif
prireike patarimo, kokios salotos ar misraines tiktu prie orkaitej keptos lasisos g.gif ir taip ir taipmasatau ir nesugalvpoju, nenoriu visu tu baltu misrainiu, nes manovyras ju nevalgo doh.gif su burokeliaias irgi nevalgo, valgo tik raugintus kupustus arbasalotas is svieziu darzoviu tai ir suku galva kokios salotots tiktu doh.gif
Atsakyti
Dar vienas kvailas klausimas blush2.gif ax.gif pyragelius valgot saltus ar karstus? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(dangege @ 2008 12 19, 17:14)
Dar vienas kvailas klausimas blush2.gif  ax.gif pyragelius valgot saltus ar karstus? blush2.gif

galit ir taip ir taip, manypac su aguonom skanesni salti, o va su grybais karsti thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(*gidryte* @ 2008 12 19, 20:23)
galit ir taip ir taip, manypac su aguonom skanesni salti, o va su grybais karsti  thumbup.gif

mes valgom saltus ir kelias dienas ir su grybais tai geriausiai dziovinti po to mirkyti virti malti ir su svogunais kepti atsaldyti ir idaryti
Atsakyti
QUOTE(*gidryte* @ 2008 12 19, 18:30)
sveikos  4u.gif
prireike patarimo, kokios salotos ar misraines tiktu prie orkaitej keptos lasisos  g.gif  ir taip ir taipmasatau ir nesugalvpoju, nenoriu visu tu baltu misrainiu, nes manovyras ju nevalgo  doh.gif  su burokeliaias irgi nevalgo, valgo tik raugintus kupustus arbasalotas is svieziu darzoviu tai ir suku galva kokios salotots tiktu  doh.gif



tai tiktu paprasciausia misraine: pomidorai, paprika, salotos, zirneliai ir aliejus rolleyes.gif
Atsakyti
Laba wakareli, pasidalinsiu ir as sawo receptuku blush2.gif Kadangi as ne swentai tikinti kad majonezu ir wisokiu pan. produktu negalima tai darau tokia zuwi kuciu stalui 4u.gif

1. zuwies file iskepti gabaliukais apwoliojus miltuose, sudeti i pusgili inda ir apslakstyti sojos padazu (nepadauginant jo)
2. swogunu iskepti aliejuje ir apibarstyti kari prieskoniais.
- 1. ir 2. paruostus palikti pastoweti per nakti.
Sluoksniuoju : zuwis, ant jos swogunai, pjaustyti pomidorai (kaip kam patinka - as pjaustau kubeliais nes patogiau imti is bendros lekstes). Wiska aptepu majonezu na kad butu baltas wirsus. Aliejuje pakepinu cielus migdolo riesutus (paskutini karta bandziau su smulkintais riesutais gal net geriau nei su cielais, na bet cia jei kas nemegsta tai sunkiau isrinkti butu) ir jais apdelioju majoneza - bendras waizdas panasus i eziuka mirksiukas.gif
Siaip cia nera kuciu patiekalas, paprasciausiai ji reikia ruosti is wakaro kas gan patogu ir idomiau negu paprastai kepta zuwis blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Almutė+ @ 2008 12 19, 14:54)
Taip gamina pajūry. Aš padarau cibulynę, tai mano vyras (kaunietis) valgo net išsišiepęs. Bet atvirai pasakius ,kol gaunasi tikrai skani cibulynė, reik bandyt daug kartų  mirksiukas.gif

QUOTE(Dagilis @ 2008 12 19, 15:38)
Turbut tikrai skanu, bet kai pagalvoju jog ten dedama ta sutrinta galva su viskuo, kas joje yra  unsure.gif ...

Nematau ko čia ironizuoti.Ar esat kada ragavę, jeigu ne tai daug praradot. Ne bereikalo Almutės vyras tašo, kad net ausys raitos. Jos taip raitos visiems, kas ragavęs yra ir žino koks skois.

Ačiū visosms už receptukus.
Atsakyti
Aš dar rezgu mintį, kad reiktų pahaminti daržovių gal kepintų ar troškintų ar dar kokių g.gif: jei pakepinti su sezamo sėklomis ant keptuvės arba orkaitėje inde su tangčiu ištroškinti morkų, brokolių, moliūgo kokio, briuselio kopūstų ar pan g.gif: g.gif:
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jadzka: 20 gruodžio 2008 - 13:18
Mes tai dar butinai verdam dziovintu vaisiu kompota (obuoliai, kriauses, razinos, slyvos, abrikosai, gvazdikeliai ir t.t.). Darom toki tirsta, tai gaunasi kaip desertas (ypac vaikams, kurie kisieliaus nemegsta) thumbup.gif O mano mociute is silkes virdavo barstukus su dziovintais grybais - ypatingas kuciu skonis bigsmile.gif

Gal galit parasyti kaip verdate spanguoliu kisieliu?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo svarelis: 20 gruodžio 2008 - 17:24