Įkraunama...
Įkraunama...

Laringitas

aciu mamytes, reikes mama siusti i vaistine 4u.gif

dar norejau paklausti ar galima tokiam ligoniukui eiti i lauka trumpam g.gif unsure.gif . lauke grazu sauleta, o esam namie kur pilna bacilu verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Skarota Egle @ 2007 09 23, 12:27)
aciu mamytes, reikes mama siusti i vaistine  4u.gif
dar norejau paklausti ar galima tokiam ligoniukui eiti i lauka trumpam  g.gif  unsure.gif . lauke grazu sauleta, o esam namie kur pilna bacilu  verysad.gif

Jei nekarsciuoja,lauke nevejuota,tai visada eidavom,butu gerai,kad jis vezimelyje sedetu,o ne pats eitu,mums gydytoja prigrasindavo,kad vaikas tik nebegiotu,o vaiksciotu is leto.Aciu dievui mes isaugom is to amziaus,kai laringitas kamavo thumbup.gif
Atsakyti
Isigijom laringita, aparasta ir vaistuku turiu, tik nezinau kaip dozuoti , pakalbejau su gydytoja, irgi patare sukvepuoti adrenalino, bet kvesa pamirsau paklausti kiek...
vel vaziuoti i ligonine nesinori, gal kuri zinot?
Atsakyti
as skiedziu su virintu vandeniu per puse, viena adrenalino ampule ir tiek pat vandens
Atsakyti
QUOTE(Daile @ 2007 10 06, 14:48)
Isigijom laringita, aparasta ir vaistuku turiu, tik nezinau kaip dozuoti , pakalbejau su gydytoja, irgi patare sukvepuoti adrenalino, bet kvesa pamirsau paklausti kiek...

jei ligos pradzia neskiedziu vien adrenalina kvepuojam,o paskui skiedziu su inhaliaciniu vandeniu ,arba kvepuojam natrio chlorida
Atsakyti
QUOTE(Daile @ 2007 10 06, 15:48)

o kuri vaikiukas serga?aš savo dičkei 4,5 m. duodu 4 ampules adr iškart :hmligoninėj tiek sakė duot. Tiek pirmą naktį duodu kvėpuot, kai būna didžiausias dusimas, na dar kartais ir antrą naktį. O dieną stengiamės vien vandenuką pagarinti. Nors priklauso nuo ligos stiprumo, juk ne visad vienodai serga. O su vandeniu nemaišau schmoll.gif
Atsakyti
Mamytes, o ta adrenalina perkat vaistinej? Ar reikia recepto?
Pagalvojau, gal verta tureti savo naminej vaistinelej g.gif ?

Kaip jus darot inhaliacijas? Tiesiog virs puodo, ar su inhaliatoriais? Pagalviju, gal verta nupirkti, tik vaistinej neturejo, o be to sako, kol mazi vaikai tai gal net ir geriau virs puodo, nes su inhaliatoriais sudetinga jiem ir nenori, ir pabijo, o be to ir karstoka g.gif .. taip pasake vaistininkas smile.gif
Atsakyti
Inchaliacijas darom inchaliatoriumi 1 apolė adrenalino [ 1ml] ir 2ml fizologinio tirpalo [taip mums liepė gydytoja], bet jei laringitas labai stiprus garinu grynu adrenalinu.Tik jis labai greitai išgaruoja doh.gif viena ampolė per 1min.Vaistinėse parduoda be recepto tad aš nusiperku visa pokelį maža kas ax.gif dar tepu krūtinę, nugarytę ir padukus eukalipto balzamu.Ir 2xd po dvi dozes purškiam salbutamolį
Atsakyti
Mums tai gydytoja sake, kad labai gerai nuima uzkimima toks dalykas:
st.pieno,as.sodos,as.sviesto,as medaus viska pakaitinti tada truputi atvesinti ir gerti kiek imanoma karstesni.Aisku toks dalykas ne is maloniuju gali ir supykinti,bet sake butu labai gerai,kad isgertu nors ir kelis saukstelius.Sake labai veikia soda galima prisileisti vonia istirpinti sodos ir pasedeti ten. O siaip dar geriam eufilina ir brontexa.
Atsakyti
As mazyte sirgdavau sia liga blink.gif ,atsimenu iki šiol,kaip mama sėdėdavo naktim šaslia lovos, ir vos prasidejus kosuliui duodavo gerti karstos arbatos verysad.gif .Dienomis kiek pamenu liepdavo garintis,i verdantį vandenį idedavo druskos,sodos ir garindavau.
Mano mažylis šiuo metu labai kosti,nupirkau mikstūros, nakciai istepu padukus,krūtinėlę ir nugarytę su eukalipto tepalu, duodu arbatytės ir laukiu kas bus toliau.Bet kosulys lygtais ne lojantis,bet normalus,atsikosėjantis,bet ir sloga...dar doh.gif
Atsakyti
Na va, ir mano 1.8 metų sūnelis šia liga susirgo. :verysad:Naktį sulojo sausai,tai garinau karšto vandens puodą prie lovytės pastačius ir plona audeklo skiaute apklojus iš viršaus.Bet vistiek paryčiai į ligoninę vežiau,nes pablogėjo,ėmė dažniau kosėti.Garinant su vandeniu į karštą vandenį galima įspausti RESORBANO kremo arba įlašinti PINOSOL lašų nosiai.RESORBANO kremu ištepu ir patį vaiką.Rytoj važiuosim pirkti inhaliatoriaus.Tik va viena bėda-garinamas vaikas tiek priešinasi ir baisiai klykia,kad aš imu abejoti ar tai mums padeda,ar kenkia?Nuo klykimo jis būna užkimęs.Skaičiau,kad tai gali būti trauminis laringitas. g.gif
Atsakyti
QUOTE(vilmytė95 @ 2007 10 14, 21:33)
Na va, ir mano 1.8 metų sūnelis šia liga susirgo. :verysad:Naktį sulojo sausai,tai garinau karšto vandens puodą prie lovytės pastačius ir plona audeklo skiaute apklojus iš viršaus.Bet vistiek paryčiai į ligoninę vežiau,nes pablogėjo,ėmė dažniau kosėti.Garinant su vandeniu į karštą vandenį galima įspausti RESORBANO kremo arba įlašinti PINOSOL lašų nosiai.RESORBANO kremu ištepu ir patį vaiką.Rytoj važiuosim pirkti inhaliatoriaus.Tik va viena bėda-garinamas vaikas tiek priešinasi ir baisiai klykia,kad aš imu abejoti ar tai mums padeda,ar kenkia?Nuo klykimo jis būna užkimęs.Skaičiau,kad tai gali būti trauminis laringitas. g.gif

sutinku su tavim, vaikiukai klykaliukai šią ligą išsiklykt taip pat gali doh.gif
maniškei nereikėdavo nei peršalt, nei viruso pasigaut, o tik gerai paklykt, ir jau turim laringitą. o su inhaliatorium gausi bandyt miegantį garinti g.gif
Atsakyti