Įkraunama...
Įkraunama...

Adenoidai- II

QUOTE(swelnute @ 2008 07 18, 07:59)
Sakykit, mamytes, ko reikia viskas aisku, bet su gulimosi procedura kaip? Kadangi vyras buvo nuvaziaves i Santariskes, ten skyriuje registravosi ir man paskui persake, kad atvaziuosim 22d. hospitalizacijai, bet mes nesigulsim, o tik kita ryta 23d. atvaziuosim operacijai. Ar taip viskas vyksta? Mat mes vilnieciai, tai Santariskes mums netoli.
Ir kaip su nedarbingumu? Jei mes hospitalizacijos diena busim namie, jie vis viena uz tas 2d. israsys nedarbinguma? Nes, kai skambinau, tai sake, kad uz 2d dienas duoda, bet cia kai guli ligoninenej, turbut, o uz kitas (namie reikia 5d. pabuti) poliklinikoje pediatras. Ir, kap cia viena mamyte rase, kad vos ne menesi namie buvo? Skyriuje pasake, kai klausiau kada i darzeli galesim eiti, kad namie 5d. pabuti.
Pasidalinkite, brangiosios su patirtimi, kaip ten visa procedura?  4u.gif

Lapelyje pazymeta, kokius tyrimus pasidaryti ir, kad tik pizamos reikia.  g.gif

Mes irgi 22, vaziuojam 23 operuojames. Man panasiai gydytojas ir sake, 22 paziures, ar geri visi tyrimai, ar vaikas sveikas, parodys lova, o 23 operuos. Bet sake, kad gali tekti 23 pasilikti per nakti. Ar lieka vaikai paprastai po operacijos dar vienai dienai?
Atsakyti
QUOTE(Lygte @ 2008 07 21, 13:26)
Mes irgi 22, vaziuojam 23 operuojames. Man panasiai gydytojas ir sake, 22 paziures, ar geri visi tyrimai, ar vaikas sveikas, parodys lova, o 23 operuos. Bet sake, kad gali tekti 23 pasilikti per nakti. Ar lieka vaikai paprastai po operacijos dar vienai dienai?

Žiūrint kokia būklė. Jei vaikas pvz. vemia, tai gali ir palikti per naktį
Atsakyti
QUOTE(vilytte @ 2008 07 16, 08:54)
Mes iš Kauno, tai Klinikose žada daryt, ten ir operavomės, siuntimo reik.

o gal galit parasyt registraturos nr,nes mums irgi liepe patikrint vaikui klausa.
Atsakyti
Mano dukrytei 3metai 5 mėn. LOR sakė, kad turi III lygio adenoidus. Dažnai serga, vis skauda gerklytę... mažąjį broliuką irgi užkrečia. Naktim sunkiai miega, blaškosi, knarkia, prakvėpuot per nosytę negali, atrodo, kad uždus. Darysimės tyrimus ir 29 d operuosimės III ligoninėj. Kad tik tyrimai būtų geri ir greičiau išoperuotų - negaliu žiūrėt, kaip vaikas kankinasi verysad.gif Gal baigsis tos ligos ir galės normaliai lankyti darželį...
Atsakyti
mes sestadieni savo pupai isoperavom adenoidus ir pakirpom tonziles, tai jau pirma nakti nebeknarke ir ramiai miegojo. o iki operacijos kankinosi miegodama baisiai net nemiegodama kvepuodavo su garsu.
Atsakyti
Mano vaikinui irgi reikia operuoti adenoidus bei salinti tonziles.Sake tik puse turbut tesalins.Kaiip vaikai po narkozes jautesi?
Atsakyti
QUOTE(bumbasi @ 2008 08 01, 17:55)
Mano vaikinui irgi reikia operuoti adenoidus bei salinti tonziles.Sake tik puse turbut tesalins.Kaiip vaikai po narkozes jautesi?

Mano dukra buvo pikta kaip velniukas, bet pamiegojus atsikėlė lyg niekur nieko.
Atsakyti
QUOTE(acute @ 2008 07 24, 22:27)
Mano dukrytei 3metai 5 mėn. LOR sakė, kad turi III lygio adenoidus. Dažnai serga, vis skauda gerklytę... mažąjį broliuką irgi užkrečia. Naktim sunkiai miega, blaškosi, knarkia, prakvėpuot per nosytę negali,  atrodo, kad uždus. Darysimės tyrimus ir 29 d operuosimės III ligoninėj. Kad tik tyrimai būtų geri ir greičiau išoperuotų - negaliu žiūrėt, kaip vaikas kankinasi  verysad.gif Gal baigsis tos ligos ir galės normaliai lankyti darželį...

Sveika, o tokiu metu operuoja?Mano mazius per ziema serga ir serga vien antibiotikai, siuo metu taip pat geria.Pastoviai angina, o operuotis nesiulo, sunkiai ja pernesa, tenka ir ligoninese paguleti ir vemia doh.gif gaila vaiko.
Atsakyti
Mano sūnui jau tuoj 7 ir mes dažnai sergam angina.
Pediatrė davė siuntimą pas LOR ir mes nuvykome pas Sakalinską. Jis po tyrimų dar nepatarė operuoti.
Pediatrai rekomenduoja.
Dabar ortodontas dėl sąkandžio nusiuntė pas LOR. Poliklinikoje Santariškėse nustatė II laipsnio adenoidus. Jei tai trukdo sąkandžiui, reiktų operuoti.
Dabar jau nežinau nei ką daryti......, Vaikas pastoviai išsižiojęs ir miega išsižiojęs, nors knarkia retai [kai sloguoja], bet gal ta angina dėl adenoidų.
Be to dabar ir kalba užsikirsti pradėjo..... verysad.gif .......gal ir čia adenoidai.................. verysad.gif
Nežinau nei ką daryti...............Dabar į 1 klasę pradėsim eiti...............Tai net nežinau kada ir operuoti, jei reikės.......juk atsiliks mokykloje g.gif
Atsakyti
QUOTE(dira @ 2008 08 24, 10:39)
Mano sūnui jau tuoj 7 ir mes dažnai sergam angina.
Pediatrė davė siuntimą pas LOR ir mes nuvykome pas Sakalinską. Jis po tyrimų dar nepatarė operuoti.
Pediatrai rekomenduoja.
Dabar ortodontas dėl sąkandžio nusiuntė pas LOR. Poliklinikoje Santariškėse nustatė II laipsnio adenoidus. Jei tai trukdo sąkandžiui, reiktų operuoti.
Dabar jau nežinau nei ką daryti......, Vaikas pastoviai išsižiojęs ir miega išsižiojęs, nors knarkia retai [kai sloguoja], bet gal ta angina dėl adenoidų.
Be to dabar ir kalba užsikirsti pradėjo..... verysad.gif .......gal ir čia adenoidai.................. verysad.gif
Nežinau nei ką daryti...............Dabar į 1 klasę pradėsim eiti...............Tai net nežinau kada ir operuoti, jei reikės.......juk atsiliks mokykloje g.gif

na jei patars operuoti, taip greitai neoperuos manau. didziule eile g.gif na gal paplanuokit paer atostogas. na nebent su gyditojais susitart. mum irgi sake kad jau sakandis netaisiklingai vystosi, ir knarke naktimis, bet nesakysiu kad sirgo daznai...ne. schmoll.gif dar mum buvo beda kad veme masinoj...ir bet kokiame transporte. doh.gif kaaaaip tai trukde, siaube doh.gif bet po operacijos mum jau beveik 4 menesiai praejo... tfu-tfu-tfu. vazinejam bigsmile.gif ir nevemiam bigsmile.gif
Atsakyti
o kaip jus atpazystate kad pas vaika yra adenoidai? kokie simtomai kankina?
Atsakyti
QUOTE(undinėle @ 2008 08 28, 08:49)
o kaip jus atpazystate kad pas vaika yra adenoidai? kokie simtomai  kankina?

Adenoidai nuolatos arba protarpiais trukdo kvėpuoti pro nosį. Iš nosies ertmių teka daug išskyrų, kurios dažniausiai patenka į nosiaryklę. Ligonis miega prasižiojęs, knarkia, blaškosi pro miegus; dažnai netgi ima dusti. Vaikų, turinčių didelius adenoidus, balsas paduslėja, tariami priebalsiai “m” ir “n” girdimi kaip “b” ir “d”. Kartais dėl adenoidų pablogėja klausa, ypač prasidėjus ar paūmėjus slogai. Dėl tokio nuolat pasikartojančio klausos pablogėjimo, vangumo ir apatijos vaikai būna išsiblaškę, negali reikiamai susikaupti. Nuo mažens turintys adenoidus vaikai paprastai vėliau pradeda kalbėti, jiems prasčiau sekasi mokytis.
Kai vaikas nuolatos kvėpuoja pro burną, atvėpsta jo apatinis žandikaulis, išsilygina nosies ir lūpų klostės, netaisyklingai išauga dantys (viršutiniai kandžiai atsikiša toli į priekį); dažnai atsiranda savotiška veido išraiška. Vyresniojo amžiaus vaikams dažnai skauda galvą; be to, neretai sutrinka kai kurie refleksai (pavyzdžiui, naktį nelaiko šlapimo, būna dusulio priepuolių). Kadangi adenoidus turintis vaikas sunkiai kvėpuoja pro nosį, jo krūtinės ląsta išauga netaisyklinga (susiformuoja vadinamoji “vištos krūtinė”), sutrinka virškinamojo trakto veikla (vaikas neturi apetito, dažnai vemia, viduriuoja arba jo viduriai užkietėja). Gali netgi išsivystyti mažakraujystė, dėl nuolatinio deguonies trūkumo vaikas pasidaro liesas.
Atsakyti