Įkraunama...
Įkraunama...

Klaipėdos darželiai

Sveikos darželinukų mamos,

Šių metų pabaigoje kraustysimės gyventi į Klaipėdą ir norėčiau vaikus leisti įdarželį, tik girdėjau, kad Klaipėdoje perpildyti darželiai ir vos ne nuo gimimo reikia stoti į eilę. Ar tai tiesa? Gal dar žinote ar yra tokių darželių arba grupių kur būtų įvairaus amžiaus vaikai? Nrėčiau, kad abu vaikai galėtų eiti į tą pačią grupę. Žinau, kad taip daro Valdorfo darželiuose, tik nežinau ar tokių yra Klaipėdoje.
Būčiau dėkinga, jei mane apšvietumėte smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ramuneg @ 2008 01 16, 23:32)

Šių metų pabaigoje kraustysimės gyventi į Klaipėdą ir norėčiau vaikus leisti įdarželį, tik girdėjau, kad Klaipėdoje perpildyti darželiai ir vos ne nuo gimimo reikia stoti į eilę. Ar tai tiesa? Gal dar žinote ar yra tokių darželių arba grupių kur būtų įvairaus amžiaus vaikai? Nrėčiau, kad abu vaikai galėtų eiti į tą pačią grupę. Žinau, kad taip daro Valdorfo darželiuose, tik nežinau ar tokių yra Klaipėdoje.

Valdorfo darželio Klaipėdoje manau nėra g.gif Dėl perpildytų darželių - nėra jie tokie perpildyti, kaip kaikas nori parodyti (pvz. direktorės), tiesa, kalbu ne apie visus. Vis tik reiktų atkreipti dėmesį, kurioje vietoje gyvensit, tada ir patarti būtų galima ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ČIČI: 17 sausio 2008 - 08:16
QUOTE(Ramuneg @ 2008 01 16, 22:32)

Mes prieš tris mėn atsikėlėm į Klaipėdą, atsikeliant prieš mėnesį užrašėm į darželį, buvom jau "virš" , kiek turi būti grupėj. Manau viską galima sutarti, bet geriau kuo anksčiau, o po mūsų dabar dar dvi naujos mergytės pradėjo lakyt ax.gif , bet dabar sakė tik sukaks trys metai iškart perkels į darželio grupę doh.gif .
Atsakyti
QUOTE(ČIČI @ 2008 01 17, 08:15)
Valdorfo darželio Klaipėdoje manau nėra  g.gif 

Darželio tai nėra, bet, manau, kad atskiros grupės atsirastų g.gif
Atsakyti
QUOTE(Dilma @ 2008 01 17, 10:24)

Gal g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ramuneg @ 2008 01 16, 23:32)

Taip pat turėtų bent jau daryti ir Montesori darželyje, bet man jis schmoll.gif

QUOTE(Dilma @ 2008 01 17, 10:24)

Darželyje PASAKA yra Valdorfo grupė.
Atsakyti
QUOTE(ezra @ 2008 01 17, 14:24)
Darželyje PASAKA yra Valdorfo grupė.

Kur Klaipėdoje yra darželis "Pasaka"? Aplink tai tik Palanga turi darželį "Pasaka", Mažeikiuose yra, na ir Girulių stovykla "Pasaka" g.gif
Kaimas ta mūsų Klaipėda. (čia tik mano apmaudas dėl Valdorfo darželio nebuvimo verysad.gif )
Atsakyti
QUOTE(cute @ 2008 01 17, 23:28)
Kur Klaipėdoje yra darželis "Pasaka"?  Aplink tai tik Palanga turi darželį "Pasaka", Mažeikiuose yra, na ir Girulių stovykla "Pasaka" g.gif
Kaimas ta mūsų Klaipėda. (čia tik mano apmaudas dėl Valdorfo darželio nebuvimo  verysad.gif )

Susipainiojau truputį. blush2.gif Ne Klaipėdoje yra. Nors girdėjau, kad jau ir pas mus atsirado, ar bent turėjo atsirasti.

O man kažkaip netrūksta to darželio. Nors, pasirinkimas turėtų būti, juk ne visiems taip atrodo, kaip man.
Atsakyti
QUOTE(ČIČI @ 2008 01 17, 08:15)
Valdorfo darželio Klaipėdoje manau nėra  g.gif  Dėl perpildytų darželių - nėra jie tokie perpildyti, kaip kaikas nori parodyti (pvz. direktorės), tiesa, kalbu ne apie visus. Vis tik reiktų atkreipti dėmesį, kurioje vietoje gyvensit, tada ir patarti būtų galima  ax.gif

Gyvensime ne pačioje Klaipėdoje, o Šernuose, todėl gal tiktų visi darželiai nuo pietinės dalies iki senamiesčio. Kai grįšių į darbą, darbas vieta atrodo bus prie Taikos ir Kauno gatvių sąnkryžos, netoli akropolio, tai gal netoli tos vietos būtų patogiau.
Šiaip man Valdorfo darželių filosofija nėra labai priimtina, bet pagalvojau apie juos dėl mišrių grupių. Gal galite pasakyti kokiuose darželiuose (ne Valdorfo ir ne Montesori) yra mišrios grupės?

Ačiū visoms už atsakymus! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ramuneg @ 2008 01 21, 11:27)
Gal galite pasakyti kokiuose darželiuose (ne Valdorfo ir ne Montesori) yra mišrios grupės?

Nemanau, kad tradicines ugdymo metodikas taikančiuose darželiuose būtų mišrių grupių. O kodėl būtent į mišrią grupę leisti nori? Aš mišrios grupės pliusus keliems vienos šeimos vaikams matau tik adaptacijos laikotarpiu. Bendravimo su skirtingo amžiaus vaikais, pagalbos ir mokymosi stebint pamokų jie pakankamai gauna ir savo šeimoje. Manau, kur kas svarbiau jiems išmokti būryje kitų žmonių būti pavieniui, susirasti draugų, savarankiškai spręsti savas problemas ir pan. Saviškius leidžiu į skirtingas grupes, nors buvo laikas, kai bent pametinukus oficialiai galėjau leisti ir į vieną. Ir dėl to nei kiek nesigailiu. Darželyje netgi nauji vaikų bruožai išrykėjo, kurių namie iki šiol beveik nepastebiu. O šiaip vaikai susitinka bendruose darželio renginiuose, pasivaikščiojimuose lauke, darželio koridoriuose, adaptacijos laiku vyresnysis mažiukų ir į grupes aplankyti nubėgdavo. O kiek įspūdžių ir krykštavimo vakarais, kai susitinka vieni kitų išsiilgę...
Atsakyti
QUOTE(Ramuneg @ 2008 01 21, 12:27)
Gyvensime ne pačioje Klaipėdoje, o Šernuose, todėl gal tiktų visi darželiai nuo pietinės dalies iki senamiesčio.  Kai grįšių į darbą, darbas vieta atrodo bus prie Taikos ir Kauno gatvių sąnkryžos, netoli akropolio, tai gal netoli tos vietos būtų patogiau.
Šiaip man Valdorfo darželių filosofija nėra labai priimtina, bet pagalvojau apie juos dėl mišrių grupių. Gal galite pasakyti kokiuose darželiuose (ne Valdorfo ir ne Montesori) yra mišrios grupės?

Ačiū visoms už atsakymus!  4u.gif

Vat ir man kilo klausimas, kodėl nori mišrios grupės?
Atsakyti
QUOTE(Ramuneg @ 2008 01 21, 11:27)
Gyvensime ne pačioje Klaipėdoje, o Šernuose, todėl gal tiktų visi darželiai nuo pietinės dalies iki senamiesčio.  Kai grįšių į darbą, darbas vieta atrodo bus prie Taikos ir Kauno gatvių sąnkryžos, netoli akropolio, tai gal netoli tos vietos būtų patogiau.

Ačiū visoms už atsakymus!  4u.gif

Jei gyvensit Šernuose, tai gal tiktų pietiniuose raj esantys darželiai. Mano pažįstama vežioja iš Šernų į " Berželį". Mes jį lankom taip pat. Grupėse galimi ir skirtingo amžiaus vaikučiai, tai yra taikoma pas mus. Sakykim mūsų grupėje vaikų amžius nuo 3,6 iki 6 metų smile.gif Bet ar tai gerai, kad vienos šeimos vaikai eis į vieną grupę - dar klausimas g.gif Mano vyresnėlės grupėje buvo brolis ir sesuo, kuri buvo vyresnė porą metų. Tai tas broliukas niekaip "užaugti " negalėjo, nes viskuo rūpindavosi sesė, o kai sesė išėjo į priešmokyklinę gr tai tam vaikui buvo labai didelis stresas likti vienam toje grupėje unsure.gif
Aš nevedžiau savo mergyčių į vieną grupę, nes vyresnėlė labai nevalgi ir bijojau, kad ir mažylė kopijuos ir nevalgys smile.gif Jos susitikdavo lauke, renginiuose, kambarėliuose smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mutti: 21 sausio 2008 - 14:41