Įkraunama...
Įkraunama...

Klaipėdos darželiai

Na tai tikri, kad nesamones čia prisigalvoja. Męs gyvename 4 km nuo Klaipėdos dirbame klaipėdoje o vaikus reikėtų vežti į Gargždų darželius g.gif vėjų vėjai atseit tenai jie tušti, kad visus Klaipėdos priemesčių vaikus sutalpintu blink.gif
Atsakyti
QUOTE(jjuurrggaa @ 2008 01 08, 09:14)
O darželį galima rinktis tik pagal rajoną  g.gif  ? Ar eina su vedėja susitarti  g.gif ?

kai dukrą užrašiau į daržą Žardės rajone, gyvenom Šiaulių g. ten yra darželis, bet nebuvo lopšelio. dabar persikraustėm prie Bigo. tai suprantu, kad lyg priklausytų daržas Reikjaviko gatvėj g.gif
bet Vedėja mus užrašė be problemų ir be problemų užrašyta ir antroji jau doh.gif ten pat
Atsakyti
QUOTE(rasaj @ 2008 01 08, 12:56)
Kai mes ieskojome darzelio (lapkricio men.), skambinome i savivaldybe, pasiteirauti apie laisvas vietas darzelyje, tai tuo uzsiimanti moteriske gan nemaloniai pareiske, bereikalo ieskote vietos, nes siuo metu yra priiminejama nutartis, kad visi rajono vaikai bus iskeldinti is darzeliu schmoll.gif

QUOTE(Valerija @ 2008 01 08, 14:11)
Na tai tikri, kad nesamones čia prisigalvoja. Męs gyvename 4 km nuo Klaipėdos dirbame klaipėdoje o vaikus reikėtų vežti į Gargždų darželius g.gif  vėjų vėjai atseit tenai jie tušti, kad visus Klaipėdos priemesčių vaikus sutalpintu blink.gif

matyt savivaldybėj nebėr darbo.......tai dabar knisas kur nereikia....
Papildyta:
QUOTE(krika @ 2008 01 08, 14:21)

bet Vedėja mus užrašė be problemų ir be problemų užrašyta ir antroji jau  doh.gif ten pat

kai ėjau aš užrašinėt mažės, tai man ir nekilo jokių problemų.....
man iš vis durnai skamba..."vaikai bus vedami-užrašinėjami pagal rajoną" unsure.gif , o gal tam kleckui nepatiks tas darželis pagal rajoną, ką tada daryt, kraustytis į kitą rajoną kad priimtų į kitą darželį kuris priklauso pagal rajoną blink.gif
Atsakyti
Dabar prisiminiau rusų laikais kiek žinau, vaikai pagal rajonus ir į darželius ėjo, ir į mokyklas... ale mūsų šeimoj mes visi ne pagal rajoną pakliuvom ir važinėjomės... Ir kaip šiandien prisimenu moteriškę, kuri buvo atėjus į namus ir ilgai aiškino, kad aš pagal rajoną privalau eiti į jų darželį... kažkaip ten išsisukom g.gif
Atsakyti
Oi oi, vis daugiau skaitau, vis labiau plaukai šiaušiasi doh.gif Norėiu truputį padirbėti, kad galėtume antrą angelą - chuliganą turėti wub.gif , todėl mažių reikia vest į darželį, nes auklės neina rasti, o ir kainuoja nepigiai verysad.gif Planuoju vykti į Želmenėlį užrašyti ax.gif Nežinau ką ir daryti, kur geriau, kaip ir su kuom kalbėti (turbūr su vedėja) .Šiame reikale esu žalia, nes vaikiukas tai pirmas smile.gif Su antru turbūt bus lengviau, jau žinosiu kas , kur ir kaip biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Prula @ 2008 01 08, 15:07)
Dabar prisiminiau rusų laikais kiek žinau, vaikai pagal rajonus ir į darželius ėjo, ir į mokyklas... ale mūsų šeimoj mes visi ne pagal rajoną pakliuvom ir važinėjomės... Ir kaip šiandien prisimenu moteriškę, kuri buvo atėjus į namus ir ilgai aiškino, kad aš pagal rajoną privalau eiti į jų darželį... kažkaip ten išsisukom  g.gif

joooo, rusų laikais viskas pagal rajonus....

aš labai gerai atsimenu faktą, kad mama atostogavo Rugsėjo mėn ir aš tada ėjau į priešmokyklinę grupę darželyje, bet kadangi mamka atostogose, tai daržan nėjau cool.gif ...tai kažkokia moteriškė pamatė mane slampinėjančia kieme ir pranešė kažkam...tai sekančią dieną aš jau buvau užrašyta į mokyklą pirą klasę laugh.gif
Atsakyti
QUOTE(ezra @ 2008 01 07, 14:34)
Tai ir aš sakau, kad vienas vaikas, ne vaikas. biggrin.gif
O tau kaip tik ir reiktų mąstyti, nes du jau turi, lengviau dėl trečio apsispręsti. Pagalvok apie gyvenimo lengvatas. biggrin.gif

Lengvatos g.gif Kažin kokios jau tos lengvatos?Vienintelė,kad už darželį mažiau reikia mokėti.O kaip daugiavaikei pašalpa,tai juoką kelia.Kas turi po vieną ar du vaikus,moka pinigėlius,tik nebepamenu iki kelių metų.Nedaug,bet anksčiau nemokėjo.Tada daugiavaikės gaudavo pašalpą.O dabar ta pašalpa nepadidėjo.
Bet užtat kaip pasijaučia,kai reikia pirkti:3 sūrelius,3 sultis,3 bandeles,vitaminus ir vaistus trim doh.gif O ir stogas važiuoja kartais trigubai
Atsakyti
kažkuri klausė apie pradinukų maitinimą, tai kažkur skaičiau, kad priešmokyklinio ir pradinukus (kažkaip protingai pavadinta) nuo 2008 09 maitins nemokamai..
Atsakyti
QUOTE(jovana @ 2008 01 08, 17:03)
kažkuri klausė apie pradinukų maitinimą, tai kažkur skaičiau, kad priešmokyklinio ir pradinukus (kažkaip protingai pavadinta)  nuo 2008 09 maitins nemokamai..

thumbup.gif
O tai žinokit ir mokyklose(bent jau mūsų) nuo Naujų maitinimas pabrango doh.gif
Atsakyti
QUOTE(jjuurrggaa @ 2008 01 08, 14:15)
Oi oi, vis daugiau skaitau, vis labiau plaukai šiaušiasi  doh.gif  Norėiu truputį padirbėti, kad galėtume antrą angelą - chuliganą turėti  wub.gif , todėl mažių reikia vest į darželį, nes auklės neina rasti, o ir kainuoja nepigiai  verysad.gif  Planuoju vykti į Želmenėlį užrašyti  ax.gif  Nežinau ką ir daryti, kur geriau, kaip ir su kuom kalbėti (turbūr su vedėja) .Šiame reikale esu žalia, nes vaikiukas tai pirmas  smile.gif  Su antru turbūt bus lengviau, jau žinosiu kas , kur ir kaip  biggrin.gif

Pats laikas dabar eiti. Eini pas vedėją (direktorę dabar biggrin.gif ir sakai, kad nori, jog tavo vaikas nuo kokio rugsėjo lankytų šią įstaigą. Užpildai prašymą, pasirašai knygoj ir psio. Tiesa, turėk su savim vaiko gimimo liudijimą 4u.gif

QUOTE(mutti @ 2008 01 08, 17:18)
thumbup.gif
O tai žinokit ir mokyklose(bent jau mūsų) nuo Naujų maitinimas pabrango  doh.gif

O pas mus - nea ax.gif
Atsakyti
QUOTE(rasaj @ 2008 01 08, 12:56)
Kai mes ieskojome darzelio (lapkricio men.), skambinome i savivaldybe, pasiteirauti apie laisvas vietas darzelyje, tai tuo uzsiimanti moteriske gan nemaloniai pareiske, bereikalo ieskote vietos, nes siuo metu yra priiminejama nutartis, kad visi rajono vaikai bus iskeldinti is darzeliu schmoll.gif

Problema yra ta, kad miesto darželiai yra išlaikomi iš miesto biudžeto, o ne iš rajono, užtai ir nori suskaičiuoti, kiek vaikų iš rajono lanko darželius mieste, tada gali daryt tolimesnius žingsnius pvz. dėl finansavimo mirksiukas.gif
Atsakyti
tokiu atveju nesuprantu kam tokie pasakymai, kad "bereikalo ieskote" ar "bus iskeldinti" g.gif negi jiems ten visai nebera kas veikti, kaip sitaip issidirbineti blush2.gif
Atsakyti